Zvukovka do 15000,-

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Šupi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od Šupi » ned 30. zář 2012 19:19:27

Hledám 8-kanálovou zvukovku s rozhraním USB, mikrofoními předzesilovači a phantomem. Jde mi především o nahrávání bicích. Nejvíc se mi zalíbila asi http://www.audiotek.cz/product-49786-pr ... ox-1818vsl" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.audiotek.cz/product-39189-tascam-us-2000" onclick="window.open(this.href);return false;. Defakto nevim jaký jsou výhody který a chtěl bych pomoct se srovnáváním/vybíráním. Jsem otevřen i úplně jiným věcem, dejte tip - nicméně pro některé je zavřená má peněženka :(. Díky

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od blaha » ned 30. zář 2012 20:46:31

Je to sice přes čáru, ale ne moc, Motu 828 mk3 Hybrid, krom USB umí i FW400/800. Navíc přidává možnost analogově až 26in/26out. A navíc CueMix.

Jedna drobnost, tyhle zvukovky mají většinou problém s USB3.0, to si ohlídej.

Jinak, předpokládám že to máš k NB. Pokud by jsi na něm měl ExpressCard slot, dá se cca za 1000,- Kč pořídit FW karta (s řadičem TI), pak by to rozšířilo výběr a ideální by byla M-Audio Profire 2626.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Šupi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od Šupi » ned 30. zář 2012 21:03:47

Také jsem na ní narazil, nicméně ta má jen 2 mikrofonní předzesilovače pokud se nepletu, já bych jich potřeboval všech 8 :(, nebo se pletu?. U NTB bohužel EC slot nemám a jinou možnost jak tam dostat FW jsem nenašel :(.

Hubert
Uživatel
Uživatel

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od Hubert » ned 30. zář 2012 22:00:50

Šupi píše:Také jsem na ní narazil, nicméně ta má jen 2 mikrofonní předzesilovače pokud se nepletu, já bych jich potřeboval všech 8 :(, nebo se pletu?. U NTB bohužel EC slot nemám a jinou možnost jak tam dostat FW jsem nenašel :(.
Taky jsem podobnou věc řešil, ale krom nahrávání jsem tím chtěl i "zvučit" menší live akce, teď jsem rád, že jsem si koupil klasický mix.
Pan Blahovec mi doporučoval stejné produkty, ještě to vlákno tady někde je.

Tehdy jsem po Presonusu pátral po internetu, koukal na videa na youtube a zdá se mi jako hodně dobrá volba (vzhledem k dodávaným softwarům, renomé značky, mikrofoní předzesy jsou podle inzercí taky dobré, ale kartu jsem naživo neslyšel)

Motu samotná má opravdu jen 2 předzesy, ale dá se to vyřešit přikoupením např.Behringer ADA8000.

Pokud nepotřebuješ multitrackový záznam, myslím, že ti může i dobře posloužit mix s USB, třeba Allen-Heath ZED-18, nebo Mackie ProFX16. Nebo pokud vyřešíš FireWire na noťasu, Mackie Onyx - ten je ale koukám už za 20k.
Edit : Mackie Onyx už ale jede multi-track.
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.

m-navrtal
Uživatel
Uživatel

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od m-navrtal » ned 30. zář 2012 22:12:42

Motu 828 by byla dobrá volba, škoda, že nemáš fw. Ale k těm předzesilovačům: pokud máš k dispozici nějáký mix s inserty, můžeš použít výstupy insertů jako předzesilovač. Je to trochu nestandartní ale hodně se to pužívá. Sám mám karty motu a jsem naprosto spokojen, presonus je také dobrý, jen mi snad přijde že na kartě motu je přehlednešjí ovládání ale asi je to o zvyku.

Máš na notebooku alespoň PCMCIA slot? Přes ten dá taky doplnit fw rozhraní.

Pozor na mixy s USB. Přes tyhle mixy nahraješ jen dvě stopy současně!! tzn, stereo LP. Navíc je u těhto pultů větší latence (zpoždění)

Šupi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od Šupi » ned 30. zář 2012 22:21:21

PCMCIA nemám, mix mám, ale je to starší verze tohodle (http://www.behringer.com/EN/Products/UB2442FX-PRO.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;) - má i direct outputy - ale je to troska, všechno je to zašuměný - bída, používáme to jenom ve zkušebně na odposlechy - tudy cesta nevede.
Kdybych měl pořizovat zvlášť předzesilovač tak se opravdu do cenový hranice nevejdu - a to ještě těch kabelů... Takže asi zvítězí ten Presonus no, co nějaké review na toho TASCAMa co jsem sem dával? Máte někdo zkušenost? Nebo aspoň co se teorie týče...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od blaha » ned 30. zář 2012 23:01:00

Ano, má jen 2 mic vstupy, ano dá se rozšířit třeba pomocí ADA8000.

Ještě by jsi mohl zkusit na tom pultunějakým způsobem odkontrolovat co leze z Insertu. Protože DirOut má až POST všechno (EQ, Fader). Ale z Insertu to leze hned za předzesilovačem, čímž obejdeš většinu obvodů v mixu (zdrojů šumu). Netvrdím, že tam budou super nešumící preampy, ale ADA8000 je taky ULI a taky má preampy a dá se použít.

Nebo se pokouknout po něčem starším, bratránek teď sehnal Motu 828 mkII s USB asi někde kolem 8k. Ale ta má taky jen 2 preampy, jenže on potřebuje připojit 4 klávesy a moduly, takže pro něj je to OK.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Šupi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od Šupi » čtv 04. říj 2012 18:48:25

Co říkáte na možnost nahrávat na jednom kompu a míchat na jiném? Řeším to kvůli FireWire - u stolního mám FW, ale už je neni tak výkonej, zatímco noťas mám našláplej, ale bez FW. Neměl by to být snad problém pokud vím, ne?

KamilV
Uživatel
Uživatel

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od KamilV » pát 05. říj 2012 9:57:04

Zásek při recordingu - k nezaplacení.
Na všechno ostatní je tu MasterCard.

8 kanálů v pohodě utáhne USB. Nechal bych to všechno na notebooku.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od blaha » pát 05. říj 2012 10:14:23

Motu 828 mk3 Hybrid + 2 ADA převodníky RME, 26 kanálů (48kHz/24bit) přes USB 2.0 do NB Dell XPS 1330, naprosto bez problémů.

Aly myslím, že to mělo znít na stolním (slabším) PC které má FW nahrát (širší výběr zvukovek) a na NB (výkonějším) zpracovat už bez multikanálové zvukovky.

Mimochodem za našláplejší NB považuji ten, který (mimo jiné) je vybavený i ExpressCard slotem. Do toho jde pak osadit i FW800 karta s řadičem TI (cca 1000,- Kč).

Jinak jinde nahrát a jinde zpracovat, když pominu nutnost 2 licencí audiosoftwaru, neměl by být problém. Normálně to tak dělám, nahraju v divadle na stolním PC, nebo v terénu na NB a pak to zpracovávám doma na stolním PC, ani ne tak kvůli výkonu, jako spíš většímu monitoru. Mělo by pak už být i docela jedno přes jakou zvukovku to posloucháš (pochopitelně nedoporučuju zvukovky integrované).

KamilV
Uživatel
Uživatel

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od KamilV » pát 05. říj 2012 10:53:09

Ano, myslím, že jsem to pochopil. Chtěl jsem jen říct, že recording není místo, kde bych si troufl použít slabé PC, protože to může nevratně zbabrat záběr.
A že USB má dostatečnou propustnost na to, aby to vyřadilo kombinace USB karet a NB.

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zvukovka do 15000,-

Příspěvek od pavlii » pát 05. říj 2012 16:18:34

blaha píše:...když pominu nutnost 2 licencí audiosoftwaru...
Není vždy pravda. Například Cubase a WaveLab stačí jedna licence, libovolný počet instalací, pracuje se ale pochopitelně vždy jen na jednom místě (čili v daném příkladu by více licencí bylo potřeba pouze pro paralelní práci). Program bude prostě fungovat pouze tam, kde je strčen USB dongle s licencí.

To jen tak pro upřesnění.

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“