Můžu nějak vypnout v počítači tento zvuk?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
skorpion
Nováček fóra
Nováček fóra

Můžu nějak vypnout v počítači tento zvuk?

Příspěvek od skorpion » pát 20. čer 2014 2:12:50

Ahoj. Mám ultra book lenovo ideapad u430.

Když něco nahraju do počítače, a je úplně jedno, jestli přes externí mikrofon nebo na zabudovaný mikrofon v počítači, tak je ten zvuk naprosto příšerný.... "Ticho" zní takhle:

Kód: Vybrat vše

pehapko.webzdarma.cz/ticho.ogg
Nevíte někdo, co to je? To je zvuk větráčku nebo hdd disku? A dá se to vypnout, nebo fakt musim i pro aspoň MINIMÁLNĚ kvalitní zvuk kupovat externí zvukovku ?!

Nenahraje mi to ani úplně normální mluvení bez toho šramotu :( :(

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Můžu nějak vypnout v počítači tento zvuk?

Příspěvek od blaha » pát 20. čer 2014 7:02:46

A když vypneš počítač tak to zmizí? :)

Pokud plánuješ vážnější práci se zvukem, tak jiná volba než externí zvukovka není.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

JirkaN

Příspěvek od JirkaN » pát 20. čer 2014 12:14:53

Lenovo jsou srac...ky na cokoliv. Samozrejme na vaznejsi praci treba ext. zvukovku, ale na domaci nahravku mluveneho slova musi stacit zabudovana zvukovka. Ten zvuk rozhodne normalni neni a na mojem kancl. HP probook 4525s tohle rozhodne neni.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 20. čer 2014 13:05:19

JirkaN píše:Lenovo jsou srac...ky na cokoliv.
A to bych se klidně hádal :D , navíc je to zase nijak nepodložený výkřik.

Oproti HP, Aceru i Asusu jsou na tom s kvalitou a poruchovostí Lenova výrazně jinde (myšleno líp).
Je pochopitelně nutné rozlišovat řady ThinkPad a IdeaPad. Převážně dělám TP a tam problémy nejsou téměř žádné.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Pawlyk65
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pawlyk65 » pát 20. čer 2014 13:15:25

Lenovo není "srac...ka"....to "Ideapad je srac...ka" pro školáky na úkoly...na seriózní práci je určena řada "Thinkpad"...sice ve stejné výbavě stojí 2x tolik, ale jsou to spolehlivé a stabilní držáky.
samozřejmě jsem také pro externí zvukovou kartu, ale dnešní integrované nebývají až tak zlé, doporučil bych vyzkoušet nahrávku v režimu "na baterii". Z těch superlevných a superkompaktních spínaných zdrojů "leze" někdy až neskutečný bordel, místo stabilizovaného a odfiltrovaného napětí, a ve zvuku to je prostě slyšet.

skorpion
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od skorpion » pát 20. čer 2014 18:49:45

Takto, tenhle model ultra booku vyhovuje všem mým ostatních požadavkům na 100 %, je totiž tenký, výkonný a rozjedu na něm adobe, program na video a 3 filmy zároveň, prostě pro práci mi plně vyhovuje, je teda pravda, ze hráč nejsem....

Zvuk jsem bohužel nedomyslela, když jsem kupovala pc... On je ten notes slyšet, i když na něm vůbec nic nedělám...Nejvíc mě štve, že to neni schopný nahrát ani hlas bez šramotu a naprostý změny toho hlasu...... ://

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 20. čer 2014 19:01:49

Počkej, myslíš tím mechanický hluk, tzn. že to neleze z reproduktorů nebo sluchátek?

Jak ho máš dlouho, používáš ho třeba v posteli nebo na klíně, dělá ti to od samého začátku? On by totiž úplně klidně mohl být zanesený chladič a jet naplno větrák, disk spíš cvrká.

Pokud se to objevuje jen ve sluchátkách, při práci a vypnutém mikrofonu, pak je to asi vlastnost a tohle některé integrované zvukovky dělají, ale spíš je to takový elektronický brum v závislosti na pohybech myši nebo HDD. Pak ještě zkusit jestli to dělá i na baterku.

Pokud se jedná ale o mechanický hluk samotného NB, pak nepomůže ani zvukovka externí. Je taky dost možný, pokud to rampluje, že by to mohlo být na reklamaci.

Nic to ale nemění na tom, že pokud chce někdo vážněji pracovat se zvukem, je externí zvukovka + slušný mikrofon prioritou č.1.

skorpion
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od skorpion » pát 20. čer 2014 19:08:28

Notes mám asi tak 3 měsíce... A už od začátku tam ten zvuk byl... On má větrání z vrchní strany i spodní strany.

Sluchátka a reproduktory mají pouze jeden spojený jack, takže když připojím sluchátka, tak přes ně můžu nahrávat i poslouchat a to samé přes mikrofon :D
Ale zvuk přes vestavěný mikrofon je to samé...

Dělá to, i když je na baterku...

Tak já bych klidně nějakou zvukovku zkusila, abych viděla, jestli to má smysl kupovat, ale žádnou po ruce nemám.

Mikrofon mám nějaký HQ MIC s připojením XLR a k němu redukci na klasický jack, ale vzhledem k tomu, že ten zvuk jde přes notes, tak je mi jakýkoliv mikrofon úplně k ničemu a moc nezáleží na značce.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 20. čer 2014 19:57:15

Furt nevím jestli je to zvuk z repráků/sluchátek, nebo mechanický hluk notebooku, tzn. ýe se ozývá i když je zamutováno a neleze z reproduktorů.

Tak jako tak, pokud to dělá od začátku a je to výrazný, zkusil bych ho reklamovat. Buď u prodejce, ale jestli je to Alza, nebo něco podobnýho, šel bych rovnou na Lenovo, pošlou si pro to svoz.

Pozor IdeaPady se posílají na reklamaci kompletně, za uložená data neručí a servisují se v Polsku, občas se pak s nimi musí něco i vyhádat, ale jde to. Mě třeba chtěli neuznat záruku nefunkční desky kvůli prasklému plechovému krytu USB konektoru, bez známek jakéhokoliv jiného vnějšího poškození. Nakonec to skončilo vrácením peněz za celý NB. Byl to boj, ale člověk se nesmí dát.

U TP, ty se servisují u nás, to funguje přesně obráceně, vyreklamovali mi i vadný disk u končící záruky, i když byla deska politá nějakou polívkou (o tom jsem se dozvěděl až zpětně). A ještě mi servis nabídl a provedl diagnostiku pamětí, pokud bych je chtěl někam dál prodat.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » sob 21. čer 2014 1:21:51

Vestavěné mikrofony snímají veškerý mechanický hluk notebooku, jsou obvykle v displayi a ten je prostě s tělem spojený. Jsou dobré tak akorát na skype. U externího mikrofonu by při dostatečné vzdálenosti od toho rachotu mělo být v nahrávce klid. Sice společný konektor sluchátek a mikrofonu přes nějaký univerzální vstupně/výstupní obvod by mě trochu lekal, ale jít by to mělo. Problém může být krom zmíněného napájení a ruchů ze sběrnic (pohyb myši činnost HDD) jednak kabel, který ze symetrického signálu mikrofonu nemusí být správně zapojený na nesymetrický jack notebooku a druhak to, že většina těchto zvukovek není stavěná na dynamický mikrofon, ale na elektretový, který dává citelně silnější signál. Zkusil bych slušný elektretový mikrofon a mělo by se zadařit.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » sob 21. čer 2014 23:34:29

Zkus v mixu ve "zamutovst" proste mute na vse co nepotrebujes nekdy lezl bordel z CD cka ale neni jiste zda to pomuze... Jen napad.
Nejsem prodavač

skorpion
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od skorpion » úte 24. čer 2014 0:45:28

Lidi, díky za rady, ale bohužel to je prostě tím počítačem.... Externí mikrofony to dělají všechny do jednoho taky.

Počítač CD romku nemá .

Vyřeším to prostě externí zvukovkou, jen teda nevim, jestli koupit nějakou za 2 kila nebo investovat do nějaké dražší, a s jakým mikrofonem to spojit ...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 24. čer 2014 7:20:52

Já nevím, exterku určitě, ale nejdřív bych ho zkusil vyreklamovat.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 24. čer 2014 13:01:32

Máme doma jeden starý Thinkpad a ten je těžce v pytli. Hraje extrémně potichu, takže musíme vše přes bedynky. Jenže zase nejde vypnout mikrofon (i když je zamutovaný), takže furt vazbí s těmi bedynkami. A ještě k tomu zesiluje zvuk z větráku. Na pracovním Thinkpadu nemám jediný problém..............
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » úte 24. čer 2014 19:03:22

exxxi píše:Máme doma jeden starý Thinkpad a ten je těžce v pytli. Hraje extrémně potichu, takže musíme vše přes bedynky. Jenže zase nejde vypnout mikrofon (i když je zamutovaný), takže furt vazbí s těmi bedynkami. A ještě k tomu zesiluje zvuk z větráku. Na pracovním Thinkpadu nemám jediný problém..............
Tohle bych tipoval na softwarový problém. Když něco nefunguje, může to být HW, ale když to nejde vypnout.....

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“