Zkušenosti s kvalitou kabelů

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • AH QU za legendárně nízké ceny
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 10. črc 2011 22:57:37

Safa: Jinak jak se upevnuji ty STAR-QUAD kabely do konektoru, kdyz maji 4 zily? Neni v tom problem?
... neni, naopak. Viz clanek zde: http://www.audiopro.cz/reseni/poradna:- ... quad-.html

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 10. črc 2011 23:00:39

Vašek píše:Kde a jakou sháníte metráž? Hodilo by se mi něco v Praze.
... ja shanim metraz "u nas"... v Praze:
http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... ly-metraz/

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 18. črc 2011 20:37:38

Cau, chtel bych se zeptat jaky pouzivate symetricky kabely(nejde me o konektory)? Ted mam sommer cable http://www.hudebniraj.cz/kabely/mikrofo ... flex-modry" onclick="window.open(this.href);return false; a jsem s tim spokojeny. Jen bohuzel budu objednavat veci z audioteku a tam ho nemaji, tak nevim jestli Proel http://www.audiotek.cz/product-13859-proel-hpc210-bk" onclick="window.open(this.href);return false; je taky bez problemu.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 18. črc 2011 21:10:13

Proely taky používám (mám kupovaný hotový 10m jak sym. XLR-XLR tak nesym. TS-TS) a zatím jsem nezaznamenal žádnej problém.

A to z něj maj i světlušky udělanej DMX od mixu ke sagi, takže po něm i dupou lidi a taky v poho.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xb » pon 18. črc 2011 23:39:37

HPC210 mam asi 300 metru a je ok. Pouzivam jeste Klotz MY206 - tloustkou i materialem srovnatelny, ale narozdil od Proelu nema takovou tendenci se "kroutit".

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » stř 20. črc 2011 22:44:10

xb,

Dobry postreh proel kable sa krutia.

Mam nejaky od SC ale vacsinou proel, tie SC su nesorvnatelne lepsie, od proelu mam s priesivnou (brondz) farbou. Vsetky tie cierne a farebne mi casom zoschli a boli take pomrvene. pokrkvane.

Jediny ten brondzovy stale drzi svoj pekny tvar (asi iny material viac silikonu abo coho :D )

Ale ano krutia sa.

Na PA kupujem klasicky 2x2.5mm2 cierna kaucuk guma. Raz som skusil aj 4x2.5 ale tie prave koli 4rom zilam sa nedali stacat. Spravali sa ako multikabel - proste ho trebalo nonstop v ruke otacat. Ja v tom mam sice uz prax ale i tak mi to robilo problem.

Konektory mam Neutrik. Od kedy som presiel z Proel na Neutrik v zivote som ziadny nepreletoval. Proely som rozoberal castejsie jak som ich kupoval. Skoda ze firma od ktorej beriem nema skladom XX radu iba X :(

DMX beriem symetriku co nahrubsiu( 11mm2 priemer kabla). Mikrofonne asi 7.5mm2
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

lukasv
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lukasv » ned 07. srp 2011 22:17:25

používám adam hall a dneska jsem si objednal sommer cable, doufám, že si polepším. Pájím konektory HICON.

akorát mě zarazilo, že vlastně objednávám 100 kusů výrobku 1 metr sommer kabel - tak se bojím, abych nedostal sto jednometrových frcků - to bych nebyl úplně nejštastnější :D

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » ned 07. srp 2011 22:55:42

Ne dojde ti zabaleny 100m kotuc :)
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » ned 30. říj 2011 21:05:26

Dobrý večer,
dostal se mi do ruky multikabel 16párů a každý pár je opleten samostatně stínením ale stínění se na vzájem dotýká, chci se zeptat jestli bych takový kabel mohl použít třeba na propojovák mezi mixem a efekťákem ( inserty a pod).
děkuji za rady, Pavel.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » ned 30. říj 2011 22:17:56

V podstatě ano, avšak země tím pádem spojíš ještě vdalším místě, než jen na koncových přístrojích. Ovšem prakticky to znamená, že pak nedokážeš kabel rozplést na jednotlivé páry tak, aby měl dílčí pár vlastní izolaci - dost nepraktické,pomohla by snad jen smršťovačka. Nicméně pokud bys řekněme připojil stínění jen u mixu a ostatní přístroje by byly jinak zeměné, tak by to s tou smršťovačkou jít mohlo.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » ned 30. říj 2011 22:25:44

Pro Inserty, pravděpodobně nesymetrické to nevidím moc nadějně. Asi bych si tím moc nekomplikoval život, koupil kabel k tomu určený (JJ prodával 24ch, mám od něj asi 7m, možná ještě kousek má). Ve finále to vyjde leněji, než vše izolovat smršťovačkou.

Ten 16ti kanálový kabel (záleží kolik ho máš) pak můžeš použít třeba na subpárák k bicím, nebo i jako párák na menší akce, třeba v konfiguraci 12+4.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

vorel007

Příspěvek od vorel007 » pon 04. lis 2013 20:49:06

Dobrý den. Potřeboval bych přikoupit nějaké mikrofonní kabely. Preferuji samovýrobu, tudíž koupím 100m kabelu. Potřeboval bych poradit jakou značku, popřípadě typ kabelu je nejlepší. Díky

Martin
Administrátor
Administrátor

Re: Zkušenosti s kvalitou kabelů

Příspěvek od Martin » pon 04. lis 2013 22:59:22

Nový dotaz jsem přesunul do tohoto tématu. Ale nejprve si přečti již napsané + např. viewtopic.php?f=15&t=491
administrátor, moderátor

koniash
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koniash » pon 17. úno 2014 19:15:21

Časem jsem došek k jednoznačnému závěru.
Konektory NEUTRIK http://www.neutrik.com/
Kabely KLOTZ http://www.klotz-ais.com/

Je dost dalších rizik o kterých nevíte.

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » úte 18. úno 2014 8:09:02

Je dost dalších rizik o kterých nevíte.
?

Výběr je ovšem dobrý i když já raději používám amphenoly...

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“