Zkušenosti s kvalitou kabelů

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • AH QU za legendárně nízké ceny
MADMAX

Re: Zkušenosti s kvalitou kabelů

Příspěvek od MADMAX » úte 18. úno 2014 19:01:31

Souhlas s koniasem. Pokud jde o typ, takový profi standard je Klotz MY206. Existují samozřejmě i lepší verze, ale nárůst ceny je poměrně dramatický. Pokud je to pro Tebe drahé, docela dobrou zkušenost mám s čínskými kabely DAP Audio (popravdě, konstrukčně vyhlíží naprosto stejně jako ten Klotz, obával bych se spíše kolísavé kvality než konstantní nekvality...). Z konektorů Neutrik MXX/FXX bych neslevoval. Nakoupit v Prodance nebo Rockservice (nejlepší ceny a výběr). Kabel Koltz asi v MusicCity/AudioMaster, ten DAP prodává Audiolight.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » úte 18. úno 2014 21:24:25

DAP nebrat, hrozně kolísavá kvalita. Jediný klad mají, že jsou měkké i za mrazu.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » stř 19. úno 2014 0:13:16

Já zase mám oblíbený Gotham GAC2 - celkem slušné dvouvrstvé stínění (průřez cca 1 mm2!!!), opravdu měkký kabel i po pár letech nebo v chladu:
http://www.gotham.ch/en/index.php?secti ... tails&id=6
Na dnech NATO dostává celkem zabrat - živí jednu část PA, vzdálenou cca 300 metrů. na konci září bývá poměrně mokro a chladno, kabel je jen volně položený souběžně s řadou letištních a vojenských kabelů (i silových 3F) a celkem bez problémů.

Lepší varianta je s vnitřní PE izolací (kapacita jen 70pF/m) a polovodivou vrstvou u stínění, která eliminuje šum z mechanického pohybu kabelu, jen stojí o 6 kč/m víc - cena je tak asi jedinou nevýhodou oproti zmiňovanému KLOTZ M206:
http://www.kreatek.cz/gotham-audio-cabl ... 1-100.html

Pro velmi vysoké hodnoty potlačení indukce rušení (i na nízkých frekvencích) máme i GAC 4/1, který má vnitřní izolaci z PE (nižší dielektrická konstanta a lepší linearita), ale tam už metr stojí páďo:
http://www.kreatek.cz/gotham-audio-cabl ... 1-100.html
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Grif

Příspěvek od Grif » pon 24. úno 2014 11:19:07

No po prvmí mizerný zkušenosti, kdy sem nakoupil obyčejný rockkábly v domění, že kabel až tolik kazit zvuk nemůže, jsem zjistil že může :D a žačal sem si kabely pájet sám, a na kvalitě se snažim najít nějakej rozumnej kompromis... Konec konců musí to bejt spolehlivý a zase za to nemůžu utratit zas takovej balík... A pár konektorů všeho druhu cín, kalafunu a pájku mám v racku + od každýho druhu kabelu jeden nejdelší náhradní... je to sichr. Konektory neutriky, kabely Sommercable.

Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik » pon 07. dub 2014 7:29:19

Hodím to sem, snad to nebude moc OT. Máte někdo zkušenosti s kontektory Proel? Konkrétně těmito?

http://www.music-city.cz/proel-xlr3mabk ... -6750.html
http://www.music-city.cz/proel-xlr3mv-x ... 11465.html
http://www.music-city.cz/proel-xlr3m-xl ... -6751.html

Jsou nějak rozdílné? Nebo je to v téhle cenové kategorii prašť jak uhoď? Bohužel na Neutriky finančně nědosáhnu. Díky

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » pon 07. dub 2014 8:28:56

S těma proelama zkušenost osobní zkušenost nemám ale vizuálně jsou shodný s konektorama co měla na svých kabelech jedna kapela u nás a to byla tragedie hlavně teda samice.... ale každopádně bych se zkusil poohlédnout někde třeba levněji po když ne neutrikach tak po amphenolech jso stejně kvalitní ale levnější... z té levnější kategorie mam odzkoušené že fungují konektory rean a shultz ale záleží na jaký kus narazíš... zde víc než kde jinde platí čím víc peněz tím víc muziky...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 07. dub 2014 8:35:41

Mám asi 10 kabelů XLR-XLR PROEL, zatím držej, ale používaj se tak 10x za rok. Teď ale nevím který přesně tam jsou konektory, mrknu večer.

Nicméně Proel samice stojej za prd všeobecně, navíc se to ani nedá pořádně letovat.

Ale, PROEL XLR konektory bych nekupoval, pokud není na Neutrik, tak já používám spolehlivě Amphenoly, ty jsou na tom s kvalitou srovnatelné s Neutrikem, ale cenovka je nižší. Dokonce na ně pasujou i Neutrik kroužky.

http://www.audiocc.cz - hledej kód 1220 a 1230
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 07. dub 2014 10:24:46

Egestas píše:[...] mam odzkoušené že fungují konektory rean a shultz ale záleží na jaký kus narazíš...
Hm, takže vlastně nefungují ;)

Kalik: To jich potřebuješ tolik, že jsou Neutriky či Amphenoly cenově nedosažitelné? A kolik jich teda potřebuješ? Spočítal sis, kolikrát budeš ty levné kupovat a pájet znovu, zatímco "ty dražší" by vydržely pořád?
V důsledku žádné "levnější" konektory neexistují, buď jen platíš menší částky, ale častěji a s problémy na akcích, nebo větší částkou jednou a v budoucnu "bez problémů".

Vitus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vitus » pon 07. dub 2014 12:50:31

Osobne se priklanim k variante RADEJI SI PRIPLATIT a vzit ty Neutriky!
Mluvim z vlastni zkusenosti s Proelama. Nejen ze se nedaji moc dobre pajet a pri vetsim zahrati se piny propalujou plastem, ale docela casto u samic odchazeji perka u pojistek a tak se pak pripadny nastavovani kabelu nebo pripojovani mikrofonu, DIs, atd. stava opravdovym adrenalinovym zazitkem!
Fakt to za ty prachy ani nervy nestoji...
Jo a kdyz ti jeden takovej vypi....nej konektor zustane ve stageboxu v karte za 100 tis. tak to te nasere jeste vic!

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » pon 07. dub 2014 13:01:16

Hm, takže vlastně nefungují ;)
pravdu díš, ale kupoval jsem asi 10 symetrických jacku a 10 samic XLR protože je dodavme v příslušenství zákazníkovi a dodavatel se zpozdil tak mi nezbylo než jít do místních hudebnin kde nic jiného neměli.... ale jacky na mě působili dobře a u xlr jsem našel jeden špatnej a za 2 roky nebyla reklamace tak předpokladám že zatím fungují pac jinak reklamují i vypadený jumper...

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » pon 07. dub 2014 13:15:11

Já si jednou nějakým levným jackem zkurvil vstup na mixíku, kterej je samozřejmě splácanej "všechno na jednom plošňáku". Tak jsem se ani nenamáhal ho opravovat.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik » pon 07. dub 2014 16:07:49

KamilV: Neřekl jsem, že jsou Aphenoly drahé, ale Neutrick pro mne nedosažitelné. Chci postupně vyměnit celou kabelovku (v první fázi cca 30 kabelů = 60 konektorů). A při mé frekvenci cca 20 - 25 akcí ročně jsem hledal nějakou levnější alternativu. Ano rozumím tomu, že zde se investované peníze opravdu vyplatí a nelze šetřit (ač jako student - bohužel). Nicméně Blaha mi teď rozšířil obzory (DÍK!! =D> ). Na stránkách různých prodejců jsem našel Amphenoly za 70Kč a víc. A i to pro mne bylo nedosažitelné. Na odkazu je mají v rozmezí 40-50 Kč - i když chápu, že asi nebudou tak odolné jako ty dražší Amphenoly - nadruhou stranu, určitě lepší než ten Proel :)

Takže ještě jednou díky Blahovi za odkaz (asi jsem ho tu musel nějak přehlídnout) a jdu do Amphenolů!

Pepa4Sound

Příspěvek od Pepa4Sound » pon 07. dub 2014 20:35:37

Handmade delany only, metraz:
1. SommerCable
2. Tasker
3. Klotz
....
4. Proel
....
Canony Neutrik only (......Hicon, .... ?...AdamHall)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 07. dub 2014 22:14:21

Ono ty Amphenoly jsou stejné jako ty za 70,- Kč, ale jednak na audiocc maj opravdu slušné ceny a pozor ceny uvedené jsou bez DPH.
Kabely s Amphenolama používáme už přes 10 let a nemusel se měnit ani jeden konektor.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » pát 06. čer 2014 17:54:01

90% kabelu samo domo-robo (krome HDMI)

Metraz:
zvuk mic, sym., propojovacky, repro - Tasker C301, C128, ...
video CVBS 75Ohm koax - Tasker (patche), Belden (instalačky)
video koax. 75Ohm HD-SDI - Sommer Cable (JE levnejsi nez Belden)
video VGA - Kramer, Extron
DVI - TLS
LAN - Solarix, vyjimecne Belden (je drahy)

Hotovky:
video HDMI - Kramer, ClickTronic (vyssi odpadovost)

Konektory:
zvuk - Neutrik, občas Tasker
video - Neutrik (BNC, RCA), Kramer (VGA), TLS (DVI)
LAN - Solarix

Vsechno ostatní dřív nebo později skončilo v krabici na elektroodpad.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“