ZLX-12P G2 vs RCF ART 912-A
-
- Reklama
ZLX-12P G2 vs RCF ART 912-A
Dobrý den všem, prohledal jsem spoustu míst a fór, ale jaksi se nemůžu dopátrat co si vybrat.
Sháním bedny na svatby, společenské akce tak do 80 lidí a narazil jsem na ZLX-12P G2, ale pak i na RCF ART 912-A.
Co bude lepší? protože EV mají papírově menší výkon jak RCF.
Chtěl bych to tak do těch 15000,- za bednu, pokud to půjde..V této cenové relaci jsem našel ještě Mackie SRT212 nebo RCF 712.
Máte s tímto zkušenosti? Díky moc
Sháním bedny na svatby, společenské akce tak do 80 lidí a narazil jsem na ZLX-12P G2, ale pak i na RCF ART 912-A.
Co bude lepší? protože EV mají papírově menší výkon jak RCF.
Chtěl bych to tak do těch 15000,- za bednu, pokud to půjde..V této cenové relaci jsem našel ještě Mackie SRT212 nebo RCF 712.
Máte s tímto zkušenosti? Díky moc
Re: ZLX-12P G2 vs RCF ART 912-A
Keby si sa pozrel o príspevok nižšie : PA pre kapelu... Tam je popísané niekoľko bední...
Četl jsem to..Nic jsem si tam nevybral, moc tam toho není...A chci pro DJe ne pro živou kapelu..ale dík za tip
Mám ZLX-12P prvej generácie a priame porovnanie s RCF ART 312A. RCF hrajú viac a ostrejšie, ZLX nezahrá toľko ako RCF, ale zvuk je na ucho príjemnejší. Svadbu do 80 ľudí uhrajú obe v pohode, mal som ich aj na väčších svadbách. Ale môže sa stať, že podľa povahy hudby, alebo alkoholu v krvi, pôjdu ZLX už na hranu. RCF sú prieraznejšie, ostrejšie, majú väčšiu výkonovú rezervu.
Subbas by sa pod obe ale určite hodil, 12ky na stojanoch niky nezabasujú tak, ako hoc aj 12ka sub na zemi.
K aktuálnym modelom sa vyjadriť neviem, v globále to porovnanie asi platí stále.
Subbas by sa pod obe ale určite hodil, 12ky na stojanoch niky nezabasujú tak, ako hoc aj 12ka sub na zemi.
K aktuálnym modelom sa vyjadriť neviem, v globále to porovnanie asi platí stále.
Ani jeden nebude samostatne bez použitia subbasu ideálna voľba. Deliaca frekvencia okolo 1600hz. Ak sa so subbasom nepočíta, hľadal by so box ktory je osadený 1.4 driverom, tým sa pomerne spoľahlivo vyselektujú všetky priemerne boxy.
Takže hledáme bedny na svatby pro DJ. S tím mám zkušeností víc než dost, zkusím poradit trochu jinak.
1) Výkon nijak zásadně "nehrotit", není to párty ani koncert. I u svatby pro 80 lidí nebudeš mít většinou na place víc než 20 pařících lidí, zbytek bude posedávat u stolů, postávat u baru nebo kecat s pivem někde úplně jinde mimo hudbu. A potřebuješ to mít dostatečně nahlas jen pro těch pár lidí na těch 5 metrech před tebou. Ve zbytku prostoru je naopak žádoucí, když to zbytečně neřve.
2) Jen 12" vršky bez subu určitě ne. Mnohem radši doporučím menší vršky, 10" nebo klidně jen 8", a k tomu solidní 15" sub (nebo 2x 12"). Pokud je rozpočet na to všechno 30 tis., tak jít do něčeho z druhé ruky. Ale pokud to myslíš se svatbama vážně, tak se rozhodně neboj přitlačit, protože se to člověku (narozdíl od jiných příležitostí) vrátí celkem brzo.
1) Výkon nijak zásadně "nehrotit", není to párty ani koncert. I u svatby pro 80 lidí nebudeš mít většinou na place víc než 20 pařících lidí, zbytek bude posedávat u stolů, postávat u baru nebo kecat s pivem někde úplně jinde mimo hudbu. A potřebuješ to mít dostatečně nahlas jen pro těch pár lidí na těch 5 metrech před tebou. Ve zbytku prostoru je naopak žádoucí, když to zbytečně neřve.
2) Jen 12" vršky bez subu určitě ne. Mnohem radši doporučím menší vršky, 10" nebo klidně jen 8", a k tomu solidní 15" sub (nebo 2x 12"). Pokud je rozpočet na to všechno 30 tis., tak jít do něčeho z druhé ruky. Ale pokud to myslíš se svatbama vážně, tak se rozhodně neboj přitlačit, protože se to člověku (narozdíl od jiných příležitostí) vrátí celkem brzo.
[OffTopic]
(1)Konečně někdo se stejnou filosofií, jako mám já
Na svatbách a narozeninových oslavách, není nutné sestřelovat hostům čepice z hlavy zvukem, nebo si mastit ego, vyrážením dechu nabušenými subbasy. Jak s oblibou říkám, ti lidé se zpravidla neznají a když znají, dlouho se neviděli a chtějí si mezi sebou povídat a ne poslouchat exhibice hudebníků, či DJ. Stačí nazvučit parket a od začátku hrát potichoučku a nerušit. Až později, když si hosté již řekli to podstatné a začínají se, jistě i díky alkoholu, trousit na parket, zaslouží si o fous zesílit. A jak jich na parketu přibývá, přibývá i decibelů, ale tak, aby stále byla místa, kde si mohou vytrvalci povídat 
(2)Na svatby beru v naší sestavě (klávesy, el. kytara, 12 str. akustika, 2x zpěv) většinou jen dvě 312ART bez subu, když jde o větší sál, nebo venku, podkládám 18" ALTO. V miniaturních vinárnách beru dvě ALTO 410TS. Zde souhlasím, že by jim slušel nějaký subík a pomalu na něho šetřím...
[/OffTopic]
(1)Konečně někdo se stejnou filosofií, jako mám já

(2)Na svatby beru v naší sestavě (klávesy, el. kytara, 12 str. akustika, 2x zpěv) většinou jen dvě 312ART bez subu, když jde o větší sál, nebo venku, podkládám 18" ALTO. V miniaturních vinárnách beru dvě ALTO 410TS. Zde souhlasím, že by jim slušel nějaký subík a pomalu na něho šetřím...

[/OffTopic]
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Mám stejný názor jako pánové. Jsme teda kapelka: bicí, kytrara, klávesy, trubka/saxofon, zpěvačka, jako DJ občas nějakou tu mini akci. Na svatbu/vinárnu apod. beru dvě ZXA1-90 + 12" sub (buď pasiv BC speakers 12NBX100, ty mám 4ks, nebo mám ještě na fakt mini akce, kam nechci tahat ani zesilovač Behringer B1200D, do vinárny pro 20-30 lidí úplně bohatě stačí, tam hrávame jen ve dvou většinou). Větší satelity mám SPL acoustic 12"+2" aktiv, ale ty bereme jen na plesy nebo ven (teď je nahradí Dynacord TS400) + k tomu 2-4ks těch pasivních 12". Vůbec bych neřešil satelity větší než 8", případně 10" a pořídil nějakou kombinaci třeba s jedním 15" subbasem. Je to mnohem lepší zvuk než ze dvou 12" nebo 15" na stojanech.
Souhlas s PeBe. A na středně hlasité a velmi čisté hraní za málo peněz doporučím LD systems MON10 G3. Protože je to koax s dobrým processingem, hraje to sakra čistě. Akorát to trošku hulím na vstupu, ale kein stress.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.