electro voice elx 118p
-
- Reklama
electro voice elx 118p
Zdravím chcem sa Vás spýtať na tento aktívny sub ev elx118p, ja ho vlastnim nezda sa vam ze hrat od 35hz je malo??? Mne to pride take bučanie už a zbytočne potom ide rychlo do clipu.Chcem vedeť nakoľko ho vlastním a niesom nejaky profik skor začiatočník že keďže ma v sebe svoj crossover či by nebolo vhodnejšie ho aj tak prehnať cez nejaky dsp a odrezať niekoľko hz dajme tomu že by išiel od 45 alebo 50 hz? A taka podotazka od kolko hz začína taky priemny bass??!!!Vďaka za rady
Re: electro voice elx 118p
Já bych to řešil spíš ekvalizací, "bučení" nevzniká tím, že by sub hrál příliš nízko, ale spíš zdůrazněním nějaké frekvence, např. módy místnosti (stojaté vlnění) - pak se zdá, že nejvíc se ozývá jeden tón, furt stejný. Tu frekvenci je třeba najít a potlačit na GEQ nebo úzkým filtrem na parametrickém EQ.
Když to ořízneš odspodu, ztratí to spíš "kopanec" třeba při ráně na šlapák...
Když to ořízneš odspodu, ztratí to spíš "kopanec" třeba při ráně na šlapák...
Tak vďaka.Dobre skúsil som si požičať ekvalizér a rozdiel je dosť cítiť.Inak pre ostatných to vôbec nevravím že ten 118p je zlý sub.ono totižto ja ho používam v zostave 2 krát ev zlx 112 ale jeden 118p takže aj to zrejme urobí ten pocit, pretože ho potom musím viac pridať.Inak pozeral som fórum zvukarina vcelku dosť málo je tu o ňom napísané i keď je to jedna z tých ekonomických serií, vôbec si nemyslím, že je škoda sa ním zaoberať aspoň čo sa týka nás amaterov a laikov.
Mám na menší akce kde se mě nechce tahat pasiv a jako odposlechy sestavu 2xEV ELX115P pod nima právě 2xEV ELX118P a hrají spolu velmi slušně. 115 má v sobě nějaký základní procesing, možnost dvou vstupů takže když nepotřebuji nic extra (například hasičské závody kde se očekává komentář a nějaký podkres) tak vezmu dvě 115 dva bezdráty a notes se zvukovkou a je pořešeno... jediné co mě na těch bednách přijde poněkud pouťové jsou svítící loga 

Podsviceni loga u ELX se da vypnout prepinacem na zadním panelu.
jj to vím ale i tak mě to docela pobavilo když jsem to prvně viděl
edit: teď jsem si přečetl svůj poslední příspěvek a vyznívá z něj že se hodí jen na akce kde nepotřebuji nic extra, tak to není jen je tak využívám protože jsou to aktivky, půjčoval jsem je i na hraní pro čochovou kapelu (já měl jinou akci) a když jsem se pak přišel podívat tak sál uhrály obstojně nebál bych se je použít i když by to chtělo asi o dva suby víc tak v této konfiguraci ostudu neudělají
edit: teď jsem si přečetl svůj poslední příspěvek a vyznívá z něj že se hodí jen na akce kde nepotřebuji nic extra, tak to není jen je tak využívám protože jsou to aktivky, půjčoval jsem je i na hraní pro čochovou kapelu (já měl jinou akci) a když jsem se pak přišel podívat tak sál uhrály obstojně nebál bych se je použít i když by to chtělo asi o dva suby víc tak v této konfiguraci ostudu neudělají
A mne sa to páči keď to svieti škoda že na tých zlx-kach čo mám to logo nesvieti.
- Martin S.
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bučení především bývá způsobeno vyššími frekvencemi cca 80-120Hz. Je vhodné použít nižší dělící frekvenci, většinou pro basovku používám 90Hz BW 24db/okt, samozřejmě záleží na konkrétní bedně, nicméně takto používám nejčastěji. Případně frekvence kolem 100Hz vykuchat, což dělám ve většině sálů a i v těch akusticky horších nemám problém.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Základnou požiadavkou väčšiny muzikantov je brať čo najmenej verzeichu na hranie ale ten geq asi ozaj musí byť a zasa je o krabičku naviac.