Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Uživatelský avatar
svetluska

Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod svetluska » sob 31. pro 2016 13:32:03

Jsem nováček co se freestyleru a i světel týče, zatím jsem měl 24 kanálovej pultík a 4 kanálovej dimmer s klasickejma PARama a přikoupil jsem 5 RGB LED (čínský no nejmy) a s pultem fungovali super, ale protože každý zabírá 6 kanálů a já chtěl ovládat každý světlo zvlášť, tak mi pult byl malej. Zakoupil jsem tedy na SOH ten levnej USB - DMX převodník (asi za 600) a nainstaloval Freestyler a podle jejich wiki a nějakejch videí na Youtube pustupoval. Ale hned co měl zarazilo, že když dám na CH1 (Main) na 255 a CH2 (Červená) se při zvyšování hodnoty chová divně, 0-20 nic nesvítí, 21 až asi 124 se postupně rozsvicuje (tak jak by mělo), 125 - 240 to různě svítí (víc, míň, nijak plynule) a úplně nejvíc to svítí na 243, na 244 se to ztlumí tak o 50% a do 255 žádná změna. To samý ostatní dělají barvy.

A pak když jsem v Cue pustil nějakou sekvenci a pak pustil jinou, tak jeden reflektor zůstal rozsvícenej modře (poslední krok z předchozí sekvence) a i když jsem dal blackout, tak zůstal rozsvícenej.

Ví někdo, kde by mohl být problém? V těch reflektorech? V tom Převodníku?



REGISTRACE
Reklama
 

Uživatelský avatar
blackout.sk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: ned 22. bře 2009 10:19:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod blackout.sk » čtv 19. led 2017 21:17:48

Pripomenulo mi to problem jedneho mojho zakaznika ktoremu sa pri hodnote nad 128 zacali triast hlavy a blikat parky
problem bol nieco s jazykom vo windows, po preinstalovani win a ponechani anglictiny to uz islo

Ale tvoj problem by mohol byt aj s casovanim tych lacnych prevodnikov BREAK 3900 namiesto 90-180, riesil som raz stroboskop ktory na ten prevodnik isiel len po 12 kanal , potom sa stracal a blikal uplne nahodne, skus dat tie reflektory na adresu 1


http://www.blackout.sk DIY Sound & Light

strapal
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 238
Registrován: úte 15. zář 2015 11:42:50
Bydliště: Valašské Království

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod strapal » čtv 19. led 2017 21:28:33

Pokud máš opravdu SOH převodník, nasosej si jejich free verzi Music Visualization a tak si odzkoušíš vše. FS jsem taky používal, ale je to opravdu velmi nervózní soft a velice rychle jsem ho opustil..



Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 330
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod PeBe » pát 20. led 2017 7:19:14

Před pár lety jsem někde u SOH četl a později i s panem Nušlem konzultoval, že jejich převodník je trochu choulostivý na USB port. U mě se to projevovalo nepravidelným poblikáváním PARů, záškuby zrcátek scannerů, škubáním hlav a opakovaným restartováním wireless DMX. Laborováním ve svém testovacím sále (obývák) jsem zjistil, že u dvou notebooků se toto děje vždy, když připojím převodník do kteréhokoliv USB portu. Pokud připojím do USB portu USB HUB a teprve do něho USB>DMX převodník, funguje DMX linka mravně. Ale pozor. Nefunguje mravně s každým USB HUBem, je potřeba narazit na ten správný model, správného výrobce, nedej bože správný kus... :-) U třetího notebooku, stařičkého HP, funguje vše přímo v jeho USB a tento se také stal finalistou pro ostré nasazení při hrách.


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
svetluska

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod svetluska » pát 20. led 2017 10:06:29

Nefunguje mravně s každým USB HUBem, je potřeba narazit na ten správný model, správného výrobce, nedej bože správný kus... :-)

Takže teoreticky není problém v převodníku, nebo programu, ale v pc. Ok, mám asi 12 let starý noťas DELL a na něm se to právě děje... Zkusím doporučené fígle... :D



Uživatelský avatar
blackout.sk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: ned 22. bře 2009 10:19:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod blackout.sk » pát 20. led 2017 13:25:04

dobre si napisal
teraz som sa na to pozrel a prevodnik od SOH ma v cipe nastaveny odber z USB - 90mA
tolko mu pocitac prideli, pri vecsom odbere ho odpoji, preto je potrebny USB hub :)
Přílohy
soh.jpg
soh.jpg (7.06 KiB) Zobrazeno 1631 x


http://www.blackout.sk DIY Sound & Light

Uživatelský avatar
svetluska

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod svetluska » pát 20. led 2017 17:02:52

preto je potrebny USB hub

Jako, že přes hub to PC neřeší, protože neví co je tam připojený?



Uživatelský avatar
blackout.sk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 41
Registrován: ned 22. bře 2009 10:19:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod blackout.sk » pát 20. led 2017 18:52:47

Lacny usb hub nemeria odber zariadenia a nevie ho ani odpojit..
Přílohy
usbhub.jpg


http://www.blackout.sk DIY Sound & Light

Uživatelský avatar
PeBe
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 330
Registrován: úte 08. čer 2010 7:08:42
Bydliště: Hostouň

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod PeBe » pát 20. led 2017 19:28:59

Tak to asi bude ono. Mám z USB portu napájený nejen převodník, ale i wireless DMX. Příležitostně to zkusím přeměřit, kolik to žere.


Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Uživatelský avatar
svetluska

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod svetluska » pát 20. led 2017 20:03:40

Tak to se těším až to vyzkouším :D



Uživatelský avatar
svetluska

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod svetluska » stř 25. led 2017 20:01:27

Tak hub nepomohl, zkusil jsem od MSI a beze změny a pak jsem tu měl ještě z Ebay asi za 30Kč a taky furt stejný. Ale stáhnul jsem si DMX studio 64 a tam to dělá úplně stejnej bordel s tím průhem hodnot...



Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3463
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný průběh intenzity a zaseknutí světla

Příspěvekod blaha » stř 25. led 2017 22:40:43

Stáhnul a vyzkoušel jsi ten Music Vizualization? Ve free verzi funguje jen prvních 10 kanálů, ale na odzkoušení stačí.
Pak mě napadá, co máš za systém, já třeba narazil na problém v kombinaci s W10, AMD čipset a čínský světla, nebo DMX-LED převodník, chodilo to trhaně a se zpožděním. Na Intelu je to v pohodě, na W7 i W8 taky, na klasických dimerech taky, ale výše zmíněná kombinace začala fungovat až po přechodu na ArtNET.


Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky


Zpět na “Freestyler”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host