mikrofonni predzesilovač TIPA PT007
-
- Reklama
mikrofonni predzesilovač TIPA PT007
Dobrý den, pořídil jsem si stavebnici tipa pt007 a jelikož se příliš neorientuji v elektrotechnice, tak potrebuji poradit. Jako vstup a vystup jsem zvolil XLR konektory, ale předpokládám, že k napájení OZ v obvodu bude potřeba nějaky externí symetrický zdroj. Je tomu tak? Pokud ano jaký bych měl volit? A ještě se chci zeptat na uzemnění koster konektorů. Spojit kostru s pinem xlr mi prijde jako spatny napad a tak se chci zeptat, kam bych mel tu kostru vést.
Přikládám odkaz se schematy: https://stavebnice.tipa.eu/select.php?link=PT007
předem děkuji za odpovědi
Přikládám odkaz se schematy: https://stavebnice.tipa.eu/select.php?link=PT007
předem děkuji za odpovědi
Re: mikrofonni predzesilovač TIPA PT007
No myslím že zde už moc bastlířů není:-). Ano napájeno symetrickým zdrojem - předpokládám že mají nějakou stavebnici nebo hotový modul v nabídce. XLR pin 2 signál, piny 1 a 3 propojit a připojit na GND IN/OUT na DPS. Samotnou kostru konektoru buť nepřipojovat vůbec nebo propojit s pinem 1a3 nebo připojit samostatným vodičem do napájecího bodu GND od zdroje. Varianta je závislá i na tom typu zdroje - pokud bude splňovat dvojitou izolaci připojovat nemusíš. Nechci ti kazit radost, ale pokud se moc v elektrotechnice neorientuješ tak ti doporučuji raději si pořídit nějaký mini analogový mix a jen si poladíš signálové kabely.
Budeš to mít v komplet i mechanicky a se zdrojem.
Budeš to mít v komplet i mechanicky a se zdrojem.
Kdybych před nějakými třiceti lety, poslouchal podobné, dobře míněné, rady... Mohl jsem si ušetřit spoustu peněz a problémů. Ale ne, měl jsem svůj rozum a myslel si, že vybastlím cokoliv a bude to hrát, jako ......* 
* Doplňte své vysněné zařízení
@Jarakri: jestli nevadí, jsem bastlíř na vejminku

* Doplňte své vysněné zařízení
@Jarakri: jestli nevadí, jsem bastlíř na vejminku
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Mě to nevadí jsem na tom podobně, také jsem před 20lety ještě lecos ubastlil a také přišel na to, že na doma na naučení dobré, ale doma by to mělo i zůstat. Zase ty mladé z toho nechci úplně odrazovat - dost se tím naučí. Když si pak profi zvukař neumí ani slušně zapájet konektor - opravit a nebo vyrobit kabel, tak je to pak také špatný. Nedávno to tu někdo pěkně napsal jakmile si jednou za hraní nebo zvučení vezmeš peníze už seš "profík" a pak by mělo tomu odpovídat i vybavení jak z pohledu vizuálního tak bečnostního.
Když už to netesat do kamene, tak alespoň odlit ze sádry... 
Co nejde silou, jde ještě větší silou...