zapojení více zesilovačů

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Nové pulty řady CQ
Randy

zapojení více zesilovačů

Příspěvek od Randy » ned 23. čer 2024 17:31:44

Zdravíčko, potřeboval bych poradit s jedním zapojením. Jedná se ozvučení jedné soukromé svatby. Veškerá zvuková technika mi běží doma na 8 ohmů, tudíž ozvučit s tím venkovní akci, je na odpálení jednoho, nebo druhého. Takže jsem za málo peněz pořídil z bazaru dvě bedny Mc Crypt BB 1080-II a zesilovač Skytec SPL 400. Samotný to nehraje špatně, ale chtělo by to nějaký větší basy, při nižší hlasitosti. Takže jsem vyhrabal doma basák z auta Mac Audio MP Box 300 a zapojil do můstku. Do nějakých 30 nebo 40% to hraje dobře, ale při vyšší hlasitosti začne buď levej, nebo pravej reprák praskat. Asi záleží, kde je zapojený plus od basáku. Takže jsem z číny objednal mono 100W zesík s výstupem na 3.5mm jack. Tak a teď jak to všechno pospojovat, aby mi do obou zesilovačů šel jeden signál? Jestli mi chybí ještě nějaký mix tak kúpím :D. Jinak zvuk půjde asi z noťasu, tak cinche... Díkes za tipy

Návštěvník

Re: zapojení více zesilovačů

Příspěvek od Návštěvník » ned 23. čer 2024 18:59:23

Vyser se na to, než někomu spúsobíš škodu, nebo někoho zabiješ...

Randy

Příspěvek od Randy » ned 23. čer 2024 19:09:26

Tak to mi zrovna moc nepomohlo. Nechápu koho bych měl zabíjet a škodu? Maximálně na svým majetku

miro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od miro » ned 23. čer 2024 20:11:19

Randy, pokud si neděláš pr.del, s tím co vlastníš a tvými vědomostmi to nebude fungovat nikdy. A to myslím fakt jako upřímnou radu. Ani jeden z popsaných komponent nestojí za nic. Dohromady to bude ještě horší.

Randy

Příspěvek od Randy » ned 23. čer 2024 20:43:26

Ne nedělám si prdel! Je potřeba se tady dotázat, mít zkušenosti promovanýho inženýra a vlastnit aparát s hodnotou nad 100 tisíc? Jde mi o jednu akci a pak to hodím do dílny. Kdybych mohl, tak do toho nedám ani korunu. Jak jsem psal na začátku, ono to hraje, ale ten basák potřebuje vlastní zesilovač.

miro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od miro » pon 24. čer 2024 18:43:39

Tak za 1), jak a do čeho jsi zapojil ten basák "do můstku"? Samotný reproduktor bez "bedny" hrát basy prostě nemůže. Ten koncák z číny pravděpodobně Dčkový modul s papírovými 100W dá tak 20-30W. Navíc by jsi musel tento koncák budit přes výhybku neboli dolní propust aby jsi ten koncák a nakonec i basák nezatěžoval něčím, co tam nepatří. Pokud chceš blbnout, kup nějaký malý mix za dvojku, proklemuj dva vstupy kam přivedeš signál z NB. Jeden vstup nasměruješ potenciometrem PANORANA do L, druhý do P. No a první vstup směrovaný do L zkoriguješ tak aby ti na něj hrál Skytec a druhý upravíš tak aby ti výstup P budil koncák z číny s basákem. Good luck.

Randy

Příspěvek od Randy » pon 24. čer 2024 21:38:25

Míro já ti moc děkuju. Je mi jasný že samotný reprák bez ozvučnice nebude hrát, natož aby měl nějaký tlak. Tak to není. Basák box má a to proklemování, pochopil jsem že L, co povede do skytecu, budou oba repráky “mono” a basák bude pravej zvuk? Samozřejmě bez výhybky nepůjdou do basáku jenom basy. Nečekám od toho zázraky a je fakt, že jde jenom o jednu akci. Jestli ten koncák shoří, tak co, stálo to tři stovky. Nepotřebuju profi vybavení, ale z mála vytěžit maximum.

H.O.S.T.

Příspěvek od H.O.S.T. » úte 25. čer 2024 2:41:40

Vytěž z toho mála maximum : odvez to do šrotu, vrať zálohované lahve, rozbij prasátko a někoho si na to hraní objednej.

Randy

Příspěvek od Randy » úte 25. čer 2024 5:53:40

Ano to je opravdu řešení🤣, dát někomu 8-10 tisíc aby pouštěl hudbu. I kdyby to byla moje svatba, tak si to odehraju sám. Nevím jak to učili vás, ale ne všechno drahý je dobrý. Každopádně jsem si poradil sám jako vždycky. Tyhle fóra mě nikdy nepřestaly udivovat. Čekat tejden na odpověď, která vlastně není ani odpověď. Mír

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“