brum ze zesilovače
-
- Reklama
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
brum ze zesilovače
ahoj
bruni mi zesilovač "johnson P2400-24" nevim jestli to neco je nebo je to home made.
vstupy podle vseho nesym. bruci to sice slabe ale prece, brum se zesiluje kdyz pridavam na potacich. z mixu nemusi jit vubec nic a bruci to.
Nevíte čím by to mohlo být? (puvodni majitel tvrdi ze mu to nebrunelo tak nevim, kabely kontrolovane, mix na jinem zesu nebruni) (kdyz mi to predvedl tak sem to neslysel, kdyz se vybudi a hraje tak to slyset nejde)
poznamka: nekde sem tu cetl o audio trafech, pokud je to jedno z řešeni nevim.
zacinam takze ne moc slozite
Díky za odpověď
bruni mi zesilovač "johnson P2400-24" nevim jestli to neco je nebo je to home made.
vstupy podle vseho nesym. bruci to sice slabe ale prece, brum se zesiluje kdyz pridavam na potacich. z mixu nemusi jit vubec nic a bruci to.
Nevíte čím by to mohlo být? (puvodni majitel tvrdi ze mu to nebrunelo tak nevim, kabely kontrolovane, mix na jinem zesu nebruni) (kdyz mi to predvedl tak sem to neslysel, kdyz se vybudi a hraje tak to slyset nejde)
poznamka: nekde sem tu cetl o audio trafech, pokud je to jedno z řešeni nevim.
zacinam takze ne moc slozite
Díky za odpověď
Re: brum ze zesilovače
Zkontroluj jak se zesilovač chová když není nic připojeno do vstupů, pokud nebrumí nebo to výrazně klesne, tak je chyba v zemních smyčkách. Nejdřív zkus a pak napiš jak to dopadlo.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
vyzkousim ale az ve stredu ja se nedostanu k bednam cos me stve potom se ozvu zatim dik
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to pripojil jenom konec a bedny a bruči to pořád.
Je to sice slabe ale rad bych se toho zbavil uplně.
Díky za odpověď
Je to sice slabe ale rad bych se toho zbavil uplně.
Díky za odpověď
Jestli to bručí slyšitelně i když jsou vstupní regulátory staženy a minimum nebo se dokonce brum mění a roste s natočením regulátorů, tak to musí prohlédnout zkušený servisák, jestli je tam nějaká vada. Možná je špatně navržené zemnění uvnitř zesilovače už z výroby, možná je špatná filtrace napájení, ať už stářím součástek nebo opět špatnou konstrukcí zesilovače. Každopádně solidní zesilovač pro PA by neměl sylšitelně brunit a už vůbec by neměl mít pouze nesymetrické vstupy. Výstupy pro repro by měly být na Speakon Neutrik nebo alespoň na šroubovací svorky, nezůstávej u výstupů pouze na jacky nebo konektory XLR, nevím co tam máš teď.
Takže zbývá rozhodnout, zda to někomu svěřit na prohlídku a opravy / úpravy nebo to poslat do světa a koupit si zesilovač, který uvedené neduhy nemá, Ať nový nebo osvědčenou značku z bazaru. Budu se opět opakovat: QSC RMX2450, není-li peněz na zbyt, tak alespoň QSC GX5.
Takže zbývá rozhodnout, zda to někomu svěřit na prohlídku a opravy / úpravy nebo to poslat do světa a koupit si zesilovač, který uvedené neduhy nemá, Ať nový nebo osvědčenou značku z bazaru. Budu se opět opakovat: QSC RMX2450, není-li peněz na zbyt, tak alespoň QSC GX5.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
diky moc,
je to slysitelne jen kdyz vytocim potaky na max jinak to slabne,
stal me 4 tisice je to starsi kousek, vidim to tak ze to ted preziju, a mam tu zvukare známeho co si take veci zasadne stavi sam tak trebas pomuze moc dik Mirek
je to slysitelne jen kdyz vytocim potaky na max jinak to slabne,
stal me 4 tisice je to starsi kousek, vidim to tak ze to ted preziju, a mam tu zvukare známeho co si take veci zasadne stavi sam tak trebas pomuze moc dik Mirek
Je-li ten zvukař spolehlivý konstrktér a servisák, určitě se za ním zastav. Jestli brum roste plynue při vytáčení regulátorů vpravo, tak možná pomohou i nějaké menší úpravy uvnitř. Výborné by bylo, kdyby Ti mohl vstupy předělat na symetrické, není zas to tak složité.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
uz sem mu psal, pokud vim tak vsechno si delal sam zvuci dosti dlouho tak by to mohl vedet. kdyz se neozve tak mu zavolam. Je mi 15 takze je to stemi financemi strochu slozite.
pokud je to jen nejaka drobnost tak bych to opravit urcite nechal. jakmile se ozve tak mu řeknu.
je tady kousek i ac akustika cimbala ale bojim se ze bude chtit hodne penez.
pokud je to jen nejaka drobnost tak bych to opravit urcite nechal. jakmile se ozve tak mu řeknu.
je tady kousek i ac akustika cimbala ale bojim se ze bude chtit hodne penez.
K Cimbalovi nikdy nechoď! S ničím! Ani za zlaté prase! Nech si zesilovač opravit pokud to půjde u známého a mezitím šetři na nový, aspoň na tu GX5.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dobre diky,
ja od neho nikdy nic nevidel a neznam ho, jen vim ze existuje, jako samozřejmě bych chtěl nove, ale tak splatim tohle a potom uz to bude lepši.
ted mi este 15 neni az v květnu, takze brygady az pres prazdniny. tak potom to bude lepši.
ja od neho nikdy nic nevidel a neznam ho, jen vim ze existuje, jako samozřejmě bych chtěl nove, ale tak splatim tohle a potom uz to bude lepši.
ted mi este 15 neni az v květnu, takze brygady az pres prazdniny. tak potom to bude lepši.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jo nejak v to doufam, brygada bude sice v hospode, no nebranil bych se nekdy u zvuku, ale tady asik neni kde, tak dik moc, po lete se pochlubim co pribylo
brum ze zesilovače
Franta ti radí dobře.I s tím,že máš vynechat "Cimbalu",taky souhlas.Je set-sakra drahý.