Koupe zesilovače poradte

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
frantik
Uživatel
Uživatel

QSC

Příspěvek od frantik » sob 22. lis 2008 9:17:22

Asi tak: když se hodně natvrdo honí v můstku do 4Ohm, tak se může přehřát natolik, že vypne tepelná ochrana, jak zesák vychladne, zas naskočí a jede dál. Proto výrobce udělal tu variantu 1850HD s menším napájecím napětím, a s tvrdším zdrojem pro tento druh provozu. Na běžné hraní do 2x4OHm je 2450 naprosto bez problémů.

Mimochodem Fixi, už más RMX2450 doma? Jak Ti to šlape, chlape?

Fixi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fixi » sob 22. lis 2008 9:25:55

Boužel ješte doma neni ale v nejbližší dobe bude mam totiž zesilovač Fidek FPA-10A a když mi tedkom po 3vyhořeli(obě strany) tak sem cekal na prachy abych ho moh spravit ted cekam zda ho prodam :D.. a potom snad konecne bude ta amerika ..no nemuzu se dockat

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » sob 22. lis 2008 9:33:54

Tak držím palce ať vše dobře dopadne. QSC už bude na 99% držák. Správná technika je taková, která pracuje nenápadně, dělá svou práci a ani o ní vlastně nevíš, na kšeftu nemůžeš být pořád napnutý, kdy co zfajruje...

sinclair
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od sinclair » sob 14. bře 2009 12:52:59

To bude muset být hodně velký vůl, aby FPA-10A koupil. Dost pochybuju, že takového kosa seženeš - i když, na druhé straně se vyskytuje spousta pííčusů, co kupují omnitronicy jako na běžícím pásu...Pro zájemce mohu vystavit fotku vnitřku Omnitronicu P-1500, jestli takhle má vypadat profesionální koncový zesilovač....fotka vnitřku P-1500 je zde:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/684 ... .26KB.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Fyla
Uživatel
Uživatel

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od Fyla » sob 14. bře 2009 23:08:39

No tak... Zensky pohlavni organy nam so zesilovacu netahej ;-)

frantik
Uživatel
Uživatel

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od frantik » ned 15. bře 2009 12:04:37

Ten pajšl je "úchvatný"...

Opravoval jsem QSA1200, QSA400 a teď má tu čest s Audynem 600. To je fakt nádhera - "profi" zesilovavače jak "poďme trtkat do kopřiv..."
Jsem zmatkař, někdy. No a?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od blaha » ned 15. bře 2009 12:15:01

Hele Audyn 600, to tu máme taky, když ho přepískneš tak se vypne, v podstatě ho nepoužíváme, ale čistě náhodou nemáš k tomu nějakou dokumentaci, protože tady k tomu nic není a na netu jsem taky nic nenašel.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

frantik
Uživatel
Uživatel

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od frantik » ned 15. bře 2009 12:29:13

Nemám k tomu nic, asi to budu opravovat jen na slepo, prý zlobí jeden kanál. Shořené tam není nic, akorát z výroby nedolíhá jeden trand na chladič, čili může být načatý, bo se nechladí. Jestli po tom chcete provoz do 2x4Ohm, tak se vypínání nedivím, já to šacuju na zesilovač tak 2x150W hudebního výkonu do 2x8Ohm a to ještě nejlépe na odposlechy. Asi tam nemáte vadu jen po tom "moc chcete" (:-

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od blaha » ned 15. bře 2009 19:45:12

Já po něm "nechci" vůbec nic, v podstatě jsem ho ani nepoužil, info o vypínání mám od kolegy, kterej tam je o nějakej pátek dýl. Jen jsem chtěl případně doplnit dokumentaci, když už to je v inventáři. Ale to už jsme OT.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

frantik
Uživatel
Uživatel

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od frantik » ned 15. bře 2009 19:47:52

Moc OT to určitě neni, akorát řešíme bežné záležitosti z praxe. Zdendo napiš každopádně, jestli tam byla vada nebo jestli to vypíná při přehřátí, já Ti pak napíšu, co jsem našel, snad vám to bude k užitku. U mě byla hlavní závada po zběžné kontrole odhalena: kývají se pacičky u vstupních potenciometrů, takže proto se signál přerušuje. Až toto budu mít opravené prověřím, zda konec kmitá apod. Preventivně tam budu měnit nějaké kondíky (svitky, keramiku) a pak to znovu proměřím.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od blaha » ned 15. bře 2009 20:12:17

Hele já ho odstavil rovnou jak jsem nastoupil, chvilku jsem sice zvažoval ho využít na odposlechy, ale když mi kolega řekl, že ve špičkách (clipech) vypíná (t.j. odpojuje bedny) tak jsem to ihned zavrh, vytáh jsem z racku Crest CPX900, kterej byl původně na indukční smyčku, kterou jednak nikdo nepoužíval a tuším, že ani nefungovala a mám to vyřešený. Audyna jsem tam vrazil místo něj aby se neřeklo, že tam pro to nemáme žádnej zesik. Každopádně to vypínání v klipech vidím jako běžnou funkci asi místo limiteru. To už si radši vezmu z domu toho mýho 15ti letýho Houdka HPA400 a u toho vím, že pojede.

Fixi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od Fixi » sob 11. dub 2009 9:41:55

Nazdarek všichni .. tak po dlouhe dobe muzu konecne napsat ze QSC RMX2450 mám konečne doma zatim neodskoušen neni totiž čas ale v nejbliší dobe mam naplanovanou akcičku takže doufam ze budu spokojen ,,, jo a toho FIDEKA sem prodal bez problému kupoval ho jakejsi chlapek z okolí prahy a nemohl si tu značku vynachválit .. ad mu dobře slouží :lol:

blefa
Uživatel
Uživatel

Koupe zesilovače poradte

Příspěvek od blefa » pon 04. kvě 2009 0:26:52

Fixi píše:,,, jo a toho FIDEKA sem prodal bez problému kupoval ho jakejsi chlapek z okolí prahy a nemohl si tu značku vynachválit .. ad mu dobře slouží :lol:
Já ho mám taky,a v poho.
Víte chlapci, chce to nehonit ho do 2 ohmů,a dát jiné emitorové odpory.I já jsem s ním spokojen.A nejsem sám.Běhá jich tu povícero. Jen to chce provést revizi a tu úpravu. Zatím ani jeden nekleknul.A chodí jich v okolí 5 kousků dobře již několik let.Měl jsem polemiku o tomto výrobku, kde mě jeden dotyčný tvrdil,že do něj vrazil 3500 Kč, =D> aby konečně chodil.I koncové tranzistory měnil.Prý špatné. Nusím konstatovat,že to je vtip. Polovodiče jsou origo.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“