QSC alebo Crown

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
pepto
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od pepto » pát 02. pro 2011 10:11:35

Čo to je DSP preset? Skutočne to neviem.

pepto
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od pepto » pát 02. pro 2011 10:15:46

Zosilňovače LAB Grupen sú skutočne taká kvalita? Na bazoši som čítal inzerát, Lab Grupen 4x2100W/4 OHM len za 1200€ nový zabalený. Je to možné?

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od TomasVv » pát 02. pro 2011 10:38:35

Lab Gruppen patří ke světové špičce.
DSP je .. Google má prázdniny?

DSP je digitální signálový procesor, v kontextu to znamená, že v zesilovači je integrovaný řídící procesor pro reporduktory, speaker management. Můžeš si nastavit výhybky, ekvalizaci, limiter a zpoždění přímo v zesu.
Dělám, co mě baví.

exxxi
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od exxxi » pát 02. pro 2011 10:47:53

Kdyz je rec o DSP, pouzivate nejaky free program v notebooku nebo profi nebo dsp v racku?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

zblebt
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od zblebt » pát 02. pro 2011 10:48:24

Preset = prednastaveni pro urcity typ bedny.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od TomasVv » pát 02. pro 2011 11:54:09

exxxi píše:Kdyz je rec o DSP, pouzivate nejaky free program v notebooku nebo profi nebo dsp v racku?
Pokud mám DSP v zesilovači, použáívam jej.
Pokud má DSP v racku (což mám skoro vždycky), používam zase jej a řídím jej z notebooku, kde mám nainstalovaný řídící SW k tomu DSP.
Že bych řídil celý sound systém pomocí zvukové karty a free sw, to bych se docela bál.
Dělám, co mě baví.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 02. pro 2011 12:18:39

Nemyslím, že by stačilo nějakých sto příspěvků, aby se tady z toho stalo naše forum.Až jich budeme mít pár tisíc, jako třeba Audiopro, tak o tom snad půjde mluvit :-)
Ano, Crown Itech je lepší řada zesilovačů než QSC RMX, o tom není sporu. Projevuje se to zejména na ceně. Podobně je i Lab.Gruppen celkově ve vyšší kategorii, jak zvukové, tak cenové. Ty laciné "LG" co se tady dokonce diskutují ve vláknu se jménem originálu, jsou všechno padělky/klony. Pokud jsou pro někoho technické parametry a diskuze o nich jen mlácení prázdné slámy a měření dává do úvozovek, tak se asi neshodneme, ale to nijak nevadí. Může měření ignorovat a o parametrech nediskutovat, ode mne to ale čekat nemůže.

H.M.

exxxi
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od exxxi » pát 02. pro 2011 12:58:55

Ad dsp: ja mam v racku analogovy equalizer t.c. electronic, tak si rikam, proc si to nezmerit analyzerem v notasu ;-)
Ad prodance: jsem rad, ze nekdo uvadi na forech argumenty podlozene skutecnymi cisly a ne jen dojmy. A neni duvod, aby i dalsi obchodnici necinili totez.
U nekterych diskusi a nejen tady se bavim, jak chteji lidi slyset radu a pochvalu na neco, ale ne argumenty, protoze to uz by museli premyslet a nedejboze se rozhodnout samostane.

Ferda
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Ferda » pát 02. pro 2011 13:59:10

To jsme se nepochopili, já nejsem proti tech. parametrům, jen proti jejich interpretaci. Například měření výrobce vs. měření Huberta doma v obýváku (jak tu někdo psal) pro mě nemá zásadní vypovídající hodnotu (už kvůli rozdílným podmínkám při měření). Lžou do určité míry všichni, jde jen o to, kdo a kolik.
Vždyť když si jdete koupit auto (zesilovač...) tak si podle vaší potřeby vyberete kandidáty (podle tech. parametrů) a pak si ho jdete prohlédnout a vyzkoušet. Pak je už rozhodující jen vaše peněženka...

To Hubert: LG a Itech je lepší než jakékoliv QSC (včetně těch nejvyšších řad), to si buď jistý.

To Exxxi: měřit PA analyzérem o dvě třídy horším zařízením (zvukovka a převodník v noťasu) byl doufám žert.
exxxi píše:jsem rad, ze nekdo uvadi na forech argumenty podlozene skutecnymi cisly a ne jen dojmy.
Právě ten způsob získání těch "skutečných" čísel je myslím největší problém. Kdo má pravdu - výrobce, graf natištěný na letáčku nebo Hubertovo měření (nic ve zlém)...? Nejdůležitější argument jsou vlasní uši (myslím při výběru zvukové techniky).

pepto
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od pepto » pát 02. pro 2011 14:43:57

ďakujem za vysvetlenie a Vaše názory

exxxi
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od exxxi » pát 02. pro 2011 15:00:16

Me prave Hubertovo mereni potvrdilo to, co mi rikaly usi. Vyrobce ( Proel) lhal o 6dB. Jeste shanim druhy kus te bedny pro overeni, ze to nebyl jeden vadny kus.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 02. pro 2011 17:27:23

Ferdo, nehodnoť věci, o kterých nemáš ani páru. Je to úplně stejně pitomé, jako kdybych si já stoupnul k tobě za mix a říkal bych, že za to taháš blbě, protože podle mne má být tamhleto na pětce a tady ty dva čudly na sedmičce, že mi to tak vyšlo výpočtem :-)
Problém chyby v měření je obecný a žádné měření bez chyby neexistuje. Pokud chceš mít svět tak jednoduchý, že v něm dva lidé v různou dobu na dvou různých místech dvěma způsoby na dvou rozdílných kusech čehokoli naměří totéž, tak ses minul vesmírem.

H.M.

Ferda
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Ferda » pát 09. pro 2011 9:09:21

Zdeněk Prodance píše:Ferdo, nehodnoť věci, o kterých nemáš ani páru. Je to úplně stejně pitomé, jako kdybych si já stoupnul k tobě za mix a říkal bych, že za to taháš blbě, protože podle mne má být tamhleto na pětce a tady ty dva čudly na sedmičce, že mi to tak vyšlo výpočtem :-)
Problém chyby v měření je obecný a žádné měření bez chyby neexistuje. Pokud chceš mít svět tak jednoduchý, že v něm dva lidé v různou dobu na dvou různých místech dvěma způsoby na dvou rozdílných kusech čehokoli naměří totéž, tak ses minul vesmírem.
H.M.
Buď o tom nemáš páru ty, anebo je to jen další tvoje demagogie. Já tvrdím, že jsou pro mě tvoje měření stejně důvěryhodná, jako od většiny ostatních distributorů (nebo výrobců). Podmínky pro měření se dají lehce přizpůsobit pro podporu žádaného výsledku (zejména pokud se to opravdu dělá doma v obýváku). Vůbec jsem se nebavil o technických chybách měření, ale o záměrných "úpravách" měření...
Měření jako taková jsou samozřejmě užitečná a kdyby to tak nebylo, tak by nebyl důvod je dělat.
exxxi píše:Me prave Hubertovo mereni potvrdilo to, co mi rikaly usi. Vyrobce ( Proel) lhal o 6dB. Jeste shanim druhy kus te bedny pro overeni, ze to nebyl jeden vadny kus.
To je samozřejmě možné, jen by mě zajímalo, jak jsi ušima poznal těch -6dB (jestli to třeba nebylo jen -5dB)? :-D
Sorry, ale nemohl jsem si nerýpnout... :D

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 09. pro 2011 12:35:27

Jenže právě o těch "záměrných úpravách", zřejmě aby vyšly nějaké lepší (pro naše zboží) a horší (pro konkurenční zboží) je řeč. Ty tady normálně na plné pecky říkáš, že jsem podvodník a proto já říkám, že o tom nemáš ani páru, protože nejsi technik. Technika to buď nenapadne (protože sám by to taky nedělal, měří se aby se něco zjistilo, ne nezjistilo) anebo to nebude nikde vykládat, dokud si to sám svými měřeními nepotvrdí. Já zcela záměrně ty výsledky věším na web, protože to dává každému možnost upozornit na chybu (jak už jsem napsal, chyba je od měření neoddělitelná, dá se jen zmenšovat), případně rozpor. Budeš se asi divit, rozporů k vysvětlování je hodně, proti mým podvodům ale nikdo neprotestuje. Ani jedinci, ani firmy. A že by se někteří mohli cítit poškozeni, to je fakt.
Obývák rozhodně není optimální místo k měření beden, nebýt MLS, tak bych si ani neškrt. Naštěstí v devadesátých letech minulého století už to začala být metoda dostupná i menším firmám a dneska dokonce amatérům skoro zadarmo. Pokud se povede získat měřicí okno zhruba jako u mne (limitující faktor je obvykle výška stropu), tak to asi od 200Hz nahoru měří slušně, pod nimi se dá přejít na velmi blízké pole anebo simulaci z T-S. Subwoofery jsou problém všude a vždycky, prakticky jde spíš o opakovatelnost měření za stejných podmínek a tedy porovnání beden proti sobě alespoň u stejné firmy.

H.M.

exxxi
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od exxxi » pát 09. pro 2011 13:31:56

Ferda: ;-) ja si vedle toho 18" subu dal 15" kappuLF a ta hrala pri stejnym krmeni vic.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“