Zosilňovače FOCUX

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Zosilňovače FOCUX

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 12. říj 2013 21:09:42

Tak my jsme kdysi dávno začínali s Chameleony, takže pro mne je 1U zesilovač i vyššího výkonu (a to byla naprostá klasika s toroidem) stará vesta. Nevýhody znám z první ruky, ale současně umím ocenit, kam se to díky "digitálu" posunulo. Dneska je váha, hloubka i počet kanálů v trochu lepší kombinaci a že nemůže být všechno ideální mne taky nezaskočí - to není nikdy a proto je stále hodně na výběr. Skutečně ideální zesilovač by stačil jen jeden.

H.M.

thomas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od thomas » sob 12. říj 2013 21:45:36

A existuje šanca, že tie výkony skúsite aspoň orientačne premerať? Mne do oka padol D4 na monitory, predstava, že namiesto 4U a 35kg nosím 1U a 8kg je neskutočne lákavá... A to hneď, keby som mal nosiť jeden záložný pre prípad poruchy.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 12. říj 2013 23:36:50

Já jsem je samozřejmě ověřoval, nejde to dělat sinusem, musel by být klíčovaný a to nesnáším poslouchat, takže používám různé dosti zkomprimované nahrávky, u kterých je vyzkoušeno, že dávají KAŽDÉMU zesilovači hodně zakouřit. Například některé čínské kopie klasických zesíků se při takovém provozu vypnou, dost často i tepelnou pojistkou v trafu, tedy na hodně dlouho. Focux má "limiter", který při překročení určitého průměrného výkonu sníží dosti rychle zisk asi na polovinu a zase se rychle vrací na původní, pokud jste na té hranici, tak to jaksi "koktá", což asi donutí každého normálního člověka někde ubrat. Muzika s větší dynamikou to neaktivuje, takže zesilovač klipuje obvyklým způsobem a skutečně na asi dvojnásobku udávaného výkonu (dvojnásobku kvůli tomu, že jde o okamžitou hodnotu). Muzikálnější by asi bylo, kdyby ty přechody byly pomalejší, tedy místo koktání to "dýchalo", ale pak by si tohoto nevhodného stavu nemusel obsluha všimnout a to není žádoucí.
Asi bych měl říct, že jako zatěžovací odpory používám kombinaci 2R/200W, mám jich celkem osm různě spojených podle potřeby a přes nucené chlazení ventilátory se mi na nich občas rozletují přívodní dráty. Takové množství tepla do jakékoli bedny nebo dvojice beden by ji nejspíš dost rychle zapálilo a víc se dá podomácku bezpečně uchladit už jen kapalinou. Systém zatěžovacích odporů z holého drátu "domorobo infrák na zdi" nemám rád, pokládám to za riziko.

H.M.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 19. kvě 2014 16:24:51

Padli mi do oka Megatony ND374.Viem,že takéto bedne si zaslúžia aj kvalitný zosilňovač,no nedá mi neopýtať sa.Dal by sa focux d4 použiť na budenie basových reprákov? Zapojený v mostíku(2x1600w)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 19. kvě 2014 17:35:07

Dal, podobně jako klasický RCF IPS3700, kde je sice výkon asi o 1,3dB nižší a rozměry a váha podstatně vyšší, ale cena ještě o polici níž a o nějakých problémech s basy nebo můstkovým zapojením se asi nedá mluvit ani čistě teoreticky.

H.M.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pon 19. kvě 2014 17:46:14

Vďaka za tip,tých pár kg naviac už prežijem. Porozmýšľam o tom určite :).

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 22. kvě 2014 15:17:52

Predsa by ten FOCUX bol lepší.Ak by som potreboval kŕmiť 4xND374,tak s tým rcf-kom by to nešlo.A trocha priplatiť za polovičnú váhu mi príde ako dobrá voľba.Ak je kvalita zvuku u FOCUX cca rovnaká ako pri rcf.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 22. kvě 2014 15:52:06

Předpokládám, že jde o nějakou snahu narvat co nejvíc beden paralelně na jeden zesilovač a varuji před ní. Navíc rovnou zdvojovat ta třípásma taky dělá dojem, že by asi dávalo větší smysl rovnou sáhnout po jiných bednách. Fakt to není lego a nejde to "maximalizovat a minimalizovat současně" skládáním papírových parametrů. Obě ty řady zesilovačů se liší velmi výrazně množstvím uskladněné energie ve zdroji a také provedením a funkcí limiteru, oboje ve prospěch RCF. Dokud se nedojde k těmto hranicím, tak je "zvuk" dobrý, srovnatelný, ovšem kus za ní a Focux to dává jasně najevo, kdežto u IPS se podle ucha neděje ještě dlouho nic.

H.M.

user

Příspěvek od user » úte 26. srp 2014 18:41:41

viem o troch ktore idu bez problemov
jeden taha 2x21"
druhy taha 4x12"
treti taha 4x dvoj15"
bezproblemov

karloss
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od karloss » úte 28. říj 2014 9:00:27

Používám PKN naprostá spokojenost,Focux momentálně táhnou odposlechy bez problémů jediná výtka absence kabelu 230V pro naše zásuvky.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“