Zesilovač brumí
-
- Reklama
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Z mojich skusenosti viem ze symetrika nema nic spolocne s tym ci to brumi alebo nie, chce to hlavne kvalitne kable to je vec prva. Ako hravam som prisiel na to ze nie vsade, a bue vzdy to brumi. Teda zalezi aj od siete a elektroinstalacie ktora sa nachadza v danom objekte.(preto si treba nosist vlastnu elektrozovodnu a mate po problemoch) minimalne si to skus rozhadzat po zastrckach..nie vsetko naprat na jeden predlzovak. Ak nepomoze, tak ako chalani spominali oddelovacie trafka.
//OT: Na zasmiatie...videl somminule u jednej kapelky specialne "zapojenie" bez 3tieho ochranneho kolika, ktore im sice vyriesilo problem s vrcanim..ale myslim ze viac k tomu netreba.
//OT: Na zasmiatie...videl somminule u jednej kapelky specialne "zapojenie" bez 3tieho ochranneho kolika, ktore im sice vyriesilo problem s vrcanim..ale myslim ze viac k tomu netreba.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam teda zkusenost opacnou. Vzdy je lepsi tahat vsechno z jedne zasuvky nez kazdou cast aparatu z jine. Tam prave ty smycky mohou vznikat.midnight_man píše:Z mojich skusenosti viem ze symetrika nema nic spolocne s tym ci to brumi alebo nie, chce to hlavne kvalitne kable to je vec prva. Ako hravam som prisiel na to ze nie vsade, a bue vzdy to brumi. Teda zalezi aj od siete a elektroinstalacie ktora sa nachadza v danom objekte.(preto si treba nosist vlastnu elektrozovodnu a mate po problemoch) minimalne si to skus rozhadzat po zastrckach..nie vsetko naprat na jeden predlzovak. Ak nepomoze, tak ako chalani spominali oddelovacie trafka.
A nekdy taky pouzivam odzemeni zasuvky. U pristroju s nekovovou skatuli je to v pohode a zarucene to ten brum odstrani. Treba notebook. Ten pri pripojeni k mixu vrci vzdy, kdyz ho neodzemnim.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
notas je plast...ale rozpravali sme s chalanmi na analogu, tusim pri odzemneni mozes poskodit nabijacku, respektive zdroj v notase. to rozdelenie aparatu no ako vravim v KD starej pomaly 100 rokov kde este elektroinstalacia nepozna med a gumovu izolaciu tak napchat vsetko na jednu zastrcku..mne to brumi vzdy, ja si delim tak ze jedna faza je rack, druha faza je vsetko na stole (prehravace, mix, atd) a 3tia faza su svetla, pulty na svetla, a notas na svetelnu techniku kde "nepocut" to rusenie od nabijacky.
///i ked to fazove rozdelenie napr. pri tom notase...nie je to 100%tne ked zapojim notas do tej 3tej fazy tak tiez pocut rusenie v aparate..ale ovela ovela mensie...a je konstantne, teda ked sa hra to vobec nepocut
///i ked to fazove rozdelenie napr. pri tom notase...nie je to 100%tne ked zapojim notas do tej 3tej fazy tak tiez pocut rusenie v aparate..ale ovela ovela mensie...a je konstantne, teda ked sa hra to vobec nepocut
Naposledy upravil(a) midnight_man dne úte 30. pro 2008 14:39:40, celkem upraveno 1 x.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Uplne suhlasim. Rozhadzovat aparat do viac zasuviek je dobre jednine v ohlade na velkost istenia / vykon aparatu. A problem s notebukmi teiz poznam, nie vsak vsetky mi brumia (moj acer ale brumi stale). Mam preto vzdy poruke 1 predlzovak s odpojenym PE ale samozrejme oznaceny aby nedoslo k nejakej zlej nahode.Ja mam teda zkusenost opacnou. Vzdy je lepsi tahat vsechno z jedne zasuvky nez kazdou cast aparatu z jine. Tam prave ty smycky mohou vznikat.
A nekdy taky pouzivam odzemeni zasuvky. U pristroju s nekovovou skatuli je to v pohode a zarucene to ten brum odstrani. Treba notebook. Ten pri pripojeni k mixu vrci vzdy, kdyz ho neodzemnim.
PS:
Preco potom myslis ze vymysleli symetriu? Nehovorim ze odstrani zemhnu slucku ale skus si tahat kabel MIX - Konce 20m nesym. kablom a budes prekvapeny ake radio tam naladis (nehovoriac ak mas okolo silove svetelne rozvody).Z mojich skusenosti viem ze symetrika nema nic spolocne s tym ci to brumi alebo nie, chce to hlavne kvalitne kable to je vec prva.
Aby som len nebuzeroval tak s kvalitou kablov mas pravdu.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze symetriu vymysleli na to co pises,no pri dlzke kabla 1m ti ta symetria brumenie aparatu neodstrani... v racku sa 20m kable nepouzivaju.. moje maju ani nie 30 cm. tu sa jedna o zemne slucky. Pravdou je jak ma niekdo 20m signalove kable a ma to vedene RCA tak je to jasne.
//rozhodenie zasuviek ...jo ale na viac faz
napr take 3kW strobo si skuste pripnut na ten isty predlzovak co mate zosilnovac...a co to spravi 
//rozhodenie zasuviek ...jo ale na viac faz
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo jasne, to bol len taky dodatokjardatop píše:Jasne, ze svetla bych radsi zapojoval na jiny obvod/jistic nez zvuk. Ja myslel cely aparat jako zvukovy aparat.
Re: Zesilovač brumí
Dobrý deň, prepáčte, že takúto možno hlúpu otázku vám tu pokladám ale potrebujem sa spýtať, mám doma zariadené domáce nahrávacie štúdio, nič extra no prednedávnom som si dokúpil fantómový napájač soundking EE 301, ktorý je spojený s mikrofónom Behringer C-1 pomocou káblov Soundking MIC036-3M a celé je to spojené tým istým Soundking MIC036-3M káblom s externou zvukovou kartou Lexicon Alpha, problém je v tom, že to neznesiteľne brumí, vedeli by ste mi poradiť ako brumenie odstrániť? Teda ak to vôbec pôjde. 
Máš napáječ ve stejné zásuvce jako PC?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je první problém, veškerá elektrika je potřeba větvit z jednoho bodu.
Jako druhé bych poradil na jednom konci XLR kabelu propojující zvukovku s napaječem odpojit stínění (pouze na jednom konci, třeba u napaječe, a pouze na signálovém kabelu), takže zůstanou zapojené jen piny 2 a 3.
Jako druhé bych poradil na jednom konci XLR kabelu propojující zvukovku s napaječem odpojit stínění (pouze na jednom konci, třeba u napaječe, a pouze na signálovém kabelu), takže zůstanou zapojené jen piny 2 a 3.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ďakujem pekne za radu, doma vyskúšam, neutrpí to na kvalite zvuku?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ne, u symetrického vedení ti jde přes pin 2 + a pin 1 - složka signálu, stínění je jen stínění, to vlastně necháš zapojené u zvukovky a odtud bude stíněné vedení, ale už ti nevyrobí smyčku propojením s napaječem.
Ten kabel si ale označ, jinak při použití k propojení s mikrofonem ti mikrofon nebude fungovat, Phantomové napájení se totiž posílá jak na pinu 2 tak 3 +48V právě proti stínění.
Ten kabel si ale označ, jinak při použití k propojení s mikrofonem ti mikrofon nebude fungovat, Phantomové napájení se totiž posílá jak na pinu 2 tak 3 +48V právě proti stínění.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
MADMAX
Honza 637: sorry, ale nevyplívá. Vyplývá. Vyplívat můžeš jedině plívy čili plevy, šlupky ze zrna. Vypývá je od plynouti.
Kubanec: hele, udělej jednoduchý pokus - vezmi nesymetrický signál, třeba z CD, a pokus se ho poslat do zesíku po pinech 1 a 2 a potom po pinech 1 a 3. V obou variantách to musí hrát, jinak ten vstup není symetrický. A taky mohla nastat varianta, že ten člověk co to stavěl nevěděl, jak mají být zapojený XLR a zapojil to jako DIN: "zem" na dvojku, čili zkus poslat živí po 1 a 3 zapojené stínění po 2...
A konečně, samozřejmě že se to tak nesmí provozovat, ale když POKUSNĚ použiješ odzemněnou zásuvku (roztrojku s vyndaným kolíkem), zmizí brumnebo ne? Pokud ne, tak to vůbec není záležitost zemní smyčky...
Kubanec: hele, udělej jednoduchý pokus - vezmi nesymetrický signál, třeba z CD, a pokus se ho poslat do zesíku po pinech 1 a 2 a potom po pinech 1 a 3. V obou variantách to musí hrát, jinak ten vstup není symetrický. A taky mohla nastat varianta, že ten člověk co to stavěl nevěděl, jak mají být zapojený XLR a zapojil to jako DIN: "zem" na dvojku, čili zkus poslat živí po 1 a 3 zapojené stínění po 2...
A konečně, samozřejmě že se to tak nesmí provozovat, ale když POKUSNĚ použiješ odzemněnou zásuvku (roztrojku s vyndaným kolíkem), zmizí brumnebo ne? Pokud ne, tak to vůbec není záležitost zemní smyčky...