Debata k zesilovačům
-
- Reklama
- Pavel Sedlák
- Uživatel

honza637: Tvoje citace "Kruci prober se, závěry kte kterým jsem došel jsou jednak dílem výpočtů, jednak zkušeností a taky porovnáním."
Mně tedy opravdu zajímá, co jsi dílem vypočítal - čísla jsou objektivní a nemám důvod nevěřit, že když je napsáno 8, že jde o osm.
Mně tedy opravdu zajímá, co jsi dílem vypočítal - čísla jsou objektivní a nemám důvod nevěřit, že když je napsáno 8, že jde o osm.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Za A) clo je tam jako prase....ale to je jiná pohádkaPetr V. píše:Nákupní cena toho čínského Laba u fp10000 a fp14000 je 820 USD.Je u obou kusů stejná. Dopravné přes DHL je 300USD do 60kg. To znamená ,že do 60kg se vejdou včetně balení asi 3 kusy.Za cca 46500kč + clo si lze pořídit tři zesilovače. Kolik je clo nevím,ale nebude víc než 10%.
Číňan na tom také něco trhne,takže odhadem na celou elektroniku zbývá tak 400USD na kus.
Vydrží ochrany na výstupu ,při nějaké poruše?
Kdo mi takový zesilovač opraví v případě poruchy?
Přiznám se,že mi to taky láká si jej objednat.Kamarád vozí elektroniku z Asie a asi by nebyl problém zesilovače dovézt.
Za B) tuším je tam i dvakrát DPH, protože ta cena co jsi vygooglil mi tady skáče taky ale bez DPH... Myslim
za C) nejsem žádnej měřič, testuju klasicky na "prase". Tzn... Postavím vedle sebe basy a jdu na mixu do první oranžové. Nastavil jsem na tom fPčku nejvyšší citlivost a postupně připojoval jeden bas za druhým, dokud nespadne. 10000 spadla až při 6té připojené 6ti ohmové bedně. Stejně se po zahřátí z 6ky stane 8ka že.
Pak jsem to nechal lehce zchládnout a zapnul bez postupného připojování 5 beden, v pohodě půl hodiny tavení nic... dál už se mi nechtělo čekat.
Pak dal dva kanály na jeden měnič ( prostě zesy proti sobě ) klasicky to skočilo do ochrany a nic se nestalo.
U mně zkouška proběhla v pořádku. Hraje výborně, má koule, je trocha měkčí ale je to tam. Vortex 6ka je proti tomu zvukový chudáček. Ten stál v testu vedle něj.
Přednes vrchů je taky v klidu, čisté krásné.
Podotýkám že to neprodávám ani nevozím.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
NO jasně, s tim souhlasim. Jen jsem se tomu trochu divil protože pokud máš vlastní rozvody tak se tohle nestane.
Bylo by dobrý na takový rozvod co jsi popisoval poslat revizi. Vůbec bych se nedivil kdyby tam neseděla impedance smyčky. Pokud by to neodpovídalo, neseděly by charakteristiky jističů a průser na světě ...
To bylo k předešlému příspěvku.
Bylo by dobrý na takový rozvod co jsi popisoval poslat revizi. Vůbec bych se nedivil kdyby tam neseděla impedance smyčky. Pokud by to neodpovídalo, neseděly by charakteristiky jističů a průser na světě ...
To bylo k předešlému příspěvku.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dobrá, berme tedy zesilovač který by měl dávat trvale 750W / 4 ohmy:pavel2 píše:honza637: Tvoje citace "Kruci prober se, závěry kte kterým jsem došel jsou jednak dílem výpočtů, jednak zkušeností a taky porovnáním."
napájecí napětí 90V symetrických
odečteme 10% na saturaci tranzistorů, úbytek diod v můstku. Zbývá 81V.
To je ale napětí špičkové, pro výpočet je potřeba efektivní a tak těch 81 odmocníme dvěma , Uef = 57.2V Abychom dostali proud který poteče na plný výkon tranzistory tak Uef podělíme impedancí, v našem případě :4
a vyjde 14.3A /zpětná kontrola 14.3x uef = 817W)
Tak a v QSCčkách běžně osazují tranzistory 2SA1302 a jejich NPN brášku kde SOA charakteristika mluví že při napětí 90V udrží 2.5A po dobu 100ms.
Což tedy znamená že pro protékající proud aby to bylo v pořádku by bylo třeba 6 párů tranzistorů. A to je pro 4 ohmy zátěž, to znamená 8 ohm v můstku. V případě provozu můstku do 4 ohm by byl počet tranzistorů potřeba dvojnásobný.
RMX2450 má na polaritu 4 koncové tranzistory.
A teď si klidně spočítej, jak to vypadá u RMX4050HD když má 6 párů a do 4 ohmů umí asi 1300W, do můstku 4kW do 4 ohmů .... masakr.
Tak a teď na plnej kotel 14.3A teče a kolik dává napájecí trafo? Podstatně míň, zbytek musí dorovnat kondíky a to je docela mazec.
Trafo má v RMX2450 2 odbočky pro konce : 55 a 110V, na plný výkon pojede sepnutých 110V po filtraci. Pokud by mělo proudově vyhovět tak by muselo zjednodušeně a orientačně dávat těch 14A při 110V: odmocnina 2 za filtarcí, což je cca 78V, z toho 78x14.3 = 1115VA a zes má 2 kanály, takže trafo 2230VA což se do 2U stroje nevejde ani náhodou. To platí pro zcela trvalý chod na plné otevření tranzistorů. V praxi by při dobré kapacitě kondenzátorů a nízkém ESR stačilo trafo 2kVA a i to do 2U stroje prostě nejde mechanicky dostat.
Pokud se pletu tak mě opravte, píšu to v rychlosti protože v dílně vyrábim rozvaděč.
Naposledy upravil(a) honza637 dne ned 08. kvě 2011 19:16:53, celkem upraveno 1 x.
Barak uz v tu dobu byl po koloudaci, ke ktere byla i revizni sprava...ale je to samozrejme uz davno predelano. Revizaci jsou holt banda Z MR Dů, hlavně že zaplatíš....honza637 píše:Bylo by dobrý na takový rozvod co jsi popisoval poslat revizi.
admine a ty tady takove .... nekryj cenzurou ať to všichni vidí ono jim to vulgární slovo opravdu patří
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- Petr V.
- Uživatel

to Patso:
Cenu jsem negooglil ,ale poptal právě přes prostředníka v CN. Clo jsem dle sazebníku Taric našel 4,5% pro třetí země.DPH se vypočítává z celkových nákladů, takže daňový základ = nákupní cena+clo+dopravné.
Během týdne zkusím zjistit podrobnosti,zda se vyplatí dovážet sám pro sebe pár kousků.
Cenu jsem negooglil ,ale poptal právě přes prostředníka v CN. Clo jsem dle sazebníku Taric našel 4,5% pro třetí země.DPH se vypočítává z celkových nákladů, takže daňový základ = nákupní cena+clo+dopravné.
Během týdne zkusím zjistit podrobnosti,zda se vyplatí dovážet sám pro sebe pár kousků.
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hmhm, no slušný... Jako prachy mě moc netlačí, i za 36 je to mnohem lepší než L-G. A je to prakticky stejný zes i vč osazení.
Byla tady třeba řeč o těch PL 340 - 380. K tomu řeknu to, co částečně souvisí opravdu i tady s tou kopií.
Dobré ale strašně drahé, na to co to umí.
A řada RMX? Kámošum jsem pujčil místo jejich podivně fungující RMX 2450 obyčejného lexona XL2000 a už mi ho nevrátili. Za půlku je lepší, a mně jel dva roky povětšinou v plný palbě na dub, reggae venku a vevnitř na HC, punkové koncerty. A to jsem měl tehdy ještě DCX od Uliho jako management. Upe v pohodě
RMX 5050? - Omnitronic B3600 ( stará řada bux 3,4 ) hraje líp. Je mi jedno čím je to osazené, je mi jedno kdo co měří. Stojí to třetinu a hraje to, na basy do instalace vynikající.
Byla tady třeba řeč o těch PL 340 - 380. K tomu řeknu to, co částečně souvisí opravdu i tady s tou kopií.
Dobré ale strašně drahé, na to co to umí.
A řada RMX? Kámošum jsem pujčil místo jejich podivně fungující RMX 2450 obyčejného lexona XL2000 a už mi ho nevrátili. Za půlku je lepší, a mně jel dva roky povětšinou v plný palbě na dub, reggae venku a vevnitř na HC, punkové koncerty. A to jsem měl tehdy ještě DCX od Uliho jako management. Upe v pohodě
RMX 5050? - Omnitronic B3600 ( stará řada bux 3,4 ) hraje líp. Je mi jedno čím je to osazené, je mi jedno kdo co měří. Stojí to třetinu a hraje to, na basy do instalace vynikající.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ale prd, je jasný že kopírujou ale spoustu věcí mají taky ve své režii. Tyhle konstrukce používá kdekdo, qsc určitě nebylo první a taky ne poslední jak je vidět. Pokud by nepajcovali tohle zapojení, našli by jiný. Těch co se hodí pro tohle použití je mrak 
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle.
Co mě jako zákazníka nějak hluboce může zajímat, co kdo od koho okopíroval. To jako budu chodit pěšky bos, nahý a zarostlý, budu bydlet na neposečené pláni bez civilizace?
Ať se podívám na co chci, všude je trade mark, franchising, copyright i v oficiálním slova smyslu. A v neoficiálním zrovna tak... Nemluvě třeba o tom, že mnou zmíněný omnišrot B 3600 je pouze stará linka RamAudia přesunutá do číny, stejné desky, stejné díly, jiná škatule...
V žádném případě nikdo nesráží middle class kvalitu QSC, ale taky si o tom neděláme žádné iluze.
Já bych si to prostě nekoupil, a hotovec.
Nakonec proč jako, kvůli hrdosti?
Musím se třeba zastat i behringeru. Díky této firmě jsem mohl hned po prvním koncertu dělat kompresi i gejtovat. Nebylo to super, ale fungovalo to, a nemusel jsem šetřit dalších 10 koncertů na lepší a nemít co do huby.
Pokud se tady bavíme o PL340 tak to je dobrý zesilovač, ale prostě chápu vlnu revolty na tu cenu. Kdyby byl o 10k levnější tak by na něj nedal nikdo dopustit, včetně mně. I když by byl dražší ještě pořád než konkurence
Co mě jako zákazníka nějak hluboce může zajímat, co kdo od koho okopíroval. To jako budu chodit pěšky bos, nahý a zarostlý, budu bydlet na neposečené pláni bez civilizace?
Ať se podívám na co chci, všude je trade mark, franchising, copyright i v oficiálním slova smyslu. A v neoficiálním zrovna tak... Nemluvě třeba o tom, že mnou zmíněný omnišrot B 3600 je pouze stará linka RamAudia přesunutá do číny, stejné desky, stejné díly, jiná škatule...
V žádném případě nikdo nesráží middle class kvalitu QSC, ale taky si o tom neděláme žádné iluze.
Já bych si to prostě nekoupil, a hotovec.
Nakonec proč jako, kvůli hrdosti?
Musím se třeba zastat i behringeru. Díky této firmě jsem mohl hned po prvním koncertu dělat kompresi i gejtovat. Nebylo to super, ale fungovalo to, a nemusel jsem šetřit dalších 10 koncertů na lepší a nemít co do huby.
Pokud se tady bavíme o PL340 tak to je dobrý zesilovač, ale prostě chápu vlnu revolty na tu cenu. Kdyby byl o 10k levnější tak by na něj nedal nikdo dopustit, včetně mně. I když by byl dražší ještě pořád než konkurence
-
Buxik
Vlastně mi do toho nic není, ale jestli jsou všechna tvrzení která tu padají stejně podložená, jako informace, že BUX 3.4 a Omnitronic B3600 jsou úplně identické zesilovače se stejnými střevy vzniklé přesunutím linky do číny, tak bych si pro radu co koupit za zesilovač radši šel jinam...
Omnitronic:

Ram:

Na ověření, že o tom prd víte a akorát spekulujete mi stačilo pět minut a google... O zesilovačích toho já moc nevím, ale mám obavu, že někteří místní diskutéři také ne, a přitom tady machrují jak do všeho vidí... To mi připadá dost nezodpovědné...
Omnitronic:

Ram:

Na ověření, že o tom prd víte a akorát spekulujete mi stačilo pět minut a google... O zesilovačích toho já moc nevím, ale mám obavu, že někteří místní diskutéři také ne, a přitom tady machrují jak do všeho vidí... To mi připadá dost nezodpovědné...