Jaký použít zesilovač?

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
sondul
Nováček fóra
Nováček fóra

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od sondul » pát 19. črc 2013 2:55:33

Hezký den
Mám pár otázek.
pořídil jsem si:
- pár
http://www.electronic-star.cz/Pasivni-3 ... _i3991.htm

-pár
http://www.electronic-star.cz/Reprodukt ... i29917.htm

-pár
http://www.electronic-star.cz/PA-reprod ... _i2505.htm

a cele to krmím
http://www.electronic-star.cz/DJ/PA-zes ... _i2560.htm
(to nestačí)
někdy ještě používám jeden zesik audin ad600t (není můj)

tyto zesilovače mam zapojené do mixu přes master 1 a master 2
http://mixazni-pulty.heureka.cz/akiyama-ak4s/galerie/

chci si pořídit ještě jeden zesik ale nevím jaký do cca 8000,-
třeba
http://www.muziker.cz/studio-podium/zes ... r-EPQ-2000

a postupem času všechny 15 vyměnit za
http://www.muzikant.cz/zbozi/eminence-d ... f-5935.php
nebo za nějaké???

otázky zní
jaký zesik pořídit
a jestli budu v budoucnu potřebovat ještě nějaký zesik když pak vyměním ty repra

exxxi
Uživatel
Uživatel

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od exxxi » pát 19. črc 2013 7:19:17

A to používáš všechny ty bedny najednou? To musí vznikat pěkné pazvuky, no prostě jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Ten zesík Behringer je použitelný, pokud se nepoužívá až nadoraz, ale počítej s tím, že ty nekvalitní bedny snadno odpálíš. Výměna repráků nepomůže, musel bys měnit všechno včetně výhybky a výškáčů. Kdyby sis koupil rovnou aspoň tuhle http://eshop.prodance.cz/em151-kit/d-82162/ "entry level" bednu, byl bys na tom zvukově líp.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od Frenk » pát 19. črc 2013 8:49:02

Mohu se ze zeptat co spatneho vam vasi posluchaci/navstevnici akci provedli ? :shock:
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od blaha » pát 19. črc 2013 9:52:42

Pěkná hromada šrotu a ten Behringer je první (a taky jediný) rozumný slovo.

Dobrá rada, pokus se vše vrátit, nebo prodat a začni znova od začátku, to co máš je přímá cesta do pekel.

Jak bylo psáno, i starší pár EM151, se slušným zesilovačem udělá větší práci než ta kupa krámů co jsi vyjmenoval a bohužel pořídil.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

marian

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od marian » pát 19. črc 2013 14:07:16

Všetko predať (ak najdes dakeho pubertaka co tomu nerozumie) alebo vyhodit. Kúpiť od ruky EM151, Dan Raptor 152LF (ND, -600), PA15-1200, JBL JRX 125, JRX115, Tapco 6915. K tomu zosilnovac Lexon 1500XL alebo QSC GX5 a mas slusny zaklad ktory hraje namiesto kopy bordelu co nikdy hrat nebude ani nemoze. Menit v tom repra nema zmysel nakolko cela bedna je z pomerne nepevneho materialu, nema to vystuhy a je tpo velmi krehke cize pri prevoze sa to da lahko poskodit.

marian

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od marian » pát 19. črc 2013 14:08:32

Aby to nevyznelo blbo tak nemyslel som kupit vsetky spomynane bedne ale iba jeden par z menovanych :-)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od blaha » pát 19. črc 2013 16:42:18

Jen pro pobavení, citace od těch modrých Skyteců:

•Akustický tlak max.: 94 dB + / - 3 dB

Jestli to je (tak jak píšou) max. SPL při 800W, a ještě +-3dB, pak je citlivost hluboko pod 70dB. Jinými slovy EM151 s citlivostí kolem 100dB/1m/1W, budou hrát hlasitěji snad i při připojení přímo na přehrávač bez zesilovače :D .

Něco podobného je ta AUNA, tam je tuším 99dB, ale při 1500W, navíc 2x15" a bedna je 8ohm, divný.
A další blbina:
•Konektory: 1x PA – vstup, 1x PA – výstup, 2x 6,3 mm jack – vstup, 1x pozlacený stereo vstup
Bedny maj hodnotu jen toho zlata na konektorech :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Návštěvník

Re: Jaký použít zesilovač?

Příspěvek od Návštěvník » stř 18. zář 2013 14:13:32

Zdravím, jsem jen na návštěvě, a tak jen využiju vlákna s vhodným názvem.
Poprosil bych Vás o rady jaké použít zesáky ke stávajícím bednám. Takže co máme.
Na každé straně 2+1 (sub+sat)od DAN acoustic. Modelové označení už není po cca 10ti letech k přečtení, tak dám k dobru co je uvnitř.
2xSub,osazeno: 1x18“,Eminence sigma pro18, 650W/8Ohm,41Hz-2,4kHz,99dB.
1xSatelit, osazeno 2x15“+1“ ,Eminence delta 15LF,500W, 42Hz-3,2kHz,96dB.
Máme i zesilovače, ale chtěl bych vědět, nakolik jsou vhodné a svými parametry dostačující.
Zesilovače: ELSOUND D2000 na spodky, a MISON A2700 pro satelity. Nebo by bylo vhodné posílit na straně zesilovačů?
Předem díky za váš čas.

Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman » stř 18. zář 2013 14:35:57

blaha píše:Jen pro pobavení, citace od těch modrých Skyteců:

•Akustický tlak max.: 94 dB + / - 3 dB

Jestli to je (tak jak píšou) max. SPL při 800W, a ještě +-3dB, pak je citlivost hluboko pod 70dB. Jinými slovy EM151 s citlivostí kolem 100dB/1m/1W, budou hrát hlasitěji snad i při připojení přímo na přehrávač bez zesilovače :D .
Snad to je jen špatně napsaný info na webu....to by potom mohl jít zvučit i s plastovejma genius/creative labs apod :D

marian

Příspěvek od marian » čtv 19. zář 2013 22:10:00

Ono to skutočne nehra o veľa viac ako ta vyššia rada od Logitechu k PC. Porovnával som podobne bedne (Neviem ci DAp alebo USBlaster, alebolo to 12" bas a piezak) na identickom zosilnovaci co dava 2*130W/4ohm a moje Hifi s TVM ARN 6614+ARZ4604+Rockwood tweeter (podobne ako em. APT80), na prekvapenie tie TVM hrali na basoch viac, na streo krajsie a vysky sa dali pocuvat krasne cinkave. A tamto basy bieda, stredy uvrestane a akoby spoza lavora a vysky plastovo syčiace.

K tej zostave od dan-u.
K subbasom by sa hodil napr. Electrovoice Q1212, Crest CPX 3800, Z lepsich Crest CC4000, QSC RMX 4050HD, PLX3602, Crown XTi4002.
K satelitom take minimum QSC GX5, GX7, cosi kepsie QSC RMX 2450, Crest CPX 2600. Z lepších Crest CC2800, QSC PLX 1804, EV Q99, Crown Xti2002.
Každopadne ani ti zosiky čo máte mi nepríde ako katastrofa (za predpokladu že ten Mison sa udal a neodpaluje repraky, Elsound myslým je česky vyrobok slusnejsej kvality akzrat výkon 800W na 2 bedne je malo), no sú to zosilňovače staršej koncepcie a mohli by byť výkonnejšie. Výmenou si zrejme polepšíte, no dramatické to asi nebude. Dost by vam tiez pomohol mozno kvalitnesi crossover alebo este lepsie DSP speaker managment.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » sob 21. zář 2013 20:40:35

díky za reakci, začnu od konce. Crossover máme (dbx 234xl).Zajímalo mě to spíš v takové té obecné rovině. Jako že když je v bednách 1300W+1300W na stranu, jestli není 2x800W/4ohm málo(já teda nějak žiju v tom že ten Elmet dá 2x1000W/4ohm, ale na principu to nic nemění), a jak píšeš, tak je :o). Stejná situace je u satelitů.
A teď ještě jiná, co mě napadá, zřejmě budeme přikupovat ještě jedny satelity, pro akce, který hrajeme tak nějak jen z pódiovky(důvod čistě bedňáckej-váha,rozměry). Takový menší hospodský akce atd. Jen pro zpěv, a trochu přizvučení kopáku. Doteď jsme to řešili zapůjčením 2x Yamaha s115v. a teď jestli by pak v případě, že pořídíme něco podobnýho, možná to samý, bylo k něčemu, přihodit je nahoru k těm dalším(když už by byly, určitě by to lákalo), a porovnat ty zesáky k tomu. Mison-na ty nový1x15",elmet-2x15", a něco z toho co jsi vytipoval pořídit k těm subům?
Je vůbec takováhle cesta k "rozšíření" PA rozumná?
Byl by pak dostatečnej výkon na spodcích, myšleno v poměru k satelitům?
Neznamenalo by to zase potřebu dalších subů?
Teď mě napadá, existuje nějaké obecné vodítko, jako poměr výkonu vrchy vs spodky?
Možná by mě i zajímal názor na ty Yamahy, i když to sem asi úplně nepatří, ale tak nějak to tady z toho vzešlo. Jsou použitelný? Nám se z dosavadních zkušeností zdá, že jo. Příjdou mi o dost konkrétní než ty Dan, ale tak se zeptám ještě jinak. Dá se v téhle cenové kategorii, sehnat něco lepšího?
Joa na těch satelitech už jsme párkrát měnili výškáč, může to být dílo toho Misonu, že nemá dost výkonu a jde do limitace?

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“