Jak je to s odporem?

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Mratin

Jak je to s odporem?

Příspěvek od Mratin » pát 14. bře 2014 18:10:58

Zdravím.Měl jsem vždycky za to,že když spojím speakonem reprobox 8 ohm s basákem 8 ohm tak to dohromady dá polovic čili 4.Teď mi ale pán od kterého jsem kupoval zesilovač řekl,že když ty reproboxy i ten basák májí vyhýbku a je to psaný na 8 ohmu,tak když to takle propojim a zapojim do zesíku tak celá ta soustava má 8 ohmu...jak to tedy je?

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Re: Jak je to s odporem?

Příspěvek od vitek_cz » pát 14. bře 2014 18:34:14

Ohmuv zakon plati i pro basaky.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 14. bře 2014 18:47:03

Ano, pokud skutečně oba boxy mají TU SPRÁVNOU VÝHYBKU, tak i jejich spojení vytvoří 8ohmovou zátěž. Osobně ale velice pochybuji, že tomu tak je a musel bych se přesvědčit minimálně pohledem do beden a lépe měřením. Jestli je to něco továrního, tak dej odkazy na modely obou beden. Žádné "je to psaný na něco" nemá váhu.

H.M.

Martin2

Příspěvek od Martin2 » sob 15. bře 2014 9:15:33

http://www.ac-akustika.cz/produkty/item ... p-1201.htm Tohle jsou ty reproboxy a ty basy nemůžu na žádné stránce najít...ale údajně je to taky práce akustiky,ale pro jistotu si to ověřím...šlo mi jen o to,kdybych k tomu ještě něco připojoval,abych věděl jak je to na tom ohmicky a neodpálil zesík...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 15. bře 2014 11:14:25

Z toho nejde zjistit nic, dokonce je tam napsáno, že bedna může mít čtyři nebo osm ohmů, absolutně nic o nějaké výhybce. Takhle se nedozvíš nic, pro jistotu počítej s tím, že celková impedance dvojice satelit+sub bude NEJVÝŠE 4ohmy, možná i méně a podle toho se chovej. Bez měření se o skutečné hodnotě dá leda spekulovat. Speciálně cokoli od Cimbaly je podezřelé, protože to je nebo byl reproduktorový velkokutil, který si s ničím moc hlavu nelámal, nejmíň s nějakými skutečnými parametry.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“