Jak utisit bubenika (tedy nejprve bici)
-
- Reklama
Plexi už jsem párkrát zažil, i když jsem nezvučil... Vizuální dojem v pohodě, plexi je opravdu průhledné, dokonce si dali tu práci ho naleštit, aby na něm nebyly šmouhy. OH měli natočený směrem od plexi, takže zvuk nebyl vůbec špatný, za bubeníkem byly těžký divadelní opony...takže ok.
Horší to bylo, pokud chtěl kytarista něco říct bubeníkovi mezi písněma, to se prostě musel projít a naklonit až za paravan...ale zřejmě jim to až tak nevadilo, zpěvačky vypadaly evidentně spokojeně...
Jinak u nás nutíme bubeníka hrát tišeji, takže obvykle bere špejle a krotí se, pokud vyjedeme někam ven, kde se nemusí tak tlumit, hned zase přidá...je to holt o lidech, protože pokud nechceš dávat peníze za plexi, nemáš čas ho stavět a u nás třeba ani nemáš kam ho stavět, tak nic jinýho ti nezbývá...
Horší to bylo, pokud chtěl kytarista něco říct bubeníkovi mezi písněma, to se prostě musel projít a naklonit až za paravan...ale zřejmě jim to až tak nevadilo, zpěvačky vypadaly evidentně spokojeně...
Jinak u nás nutíme bubeníka hrát tišeji, takže obvykle bere špejle a krotí se, pokud vyjedeme někam ven, kde se nemusí tak tlumit, hned zase přidá...je to holt o lidech, protože pokud nechceš dávat peníze za plexi, nemáš čas ho stavět a u nás třeba ani nemáš kam ho stavět, tak nic jinýho ti nezbývá...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
rybicta píše:Jinak u nás nutíme bubeníka hrát tišeji, takže obvykle bere špejle a krotí se, pokud vyjedeme někam ven, kde se nemusí tak tlumit, hned zase přidá...je to holt o lidech, protože pokud nechceš dávat peníze za plexi, nemáš čas ho stavět a u nás třeba ani nemáš kam ho stavět, tak nic jinýho ti nezbývá...
... mmno spejle jsou fajn jenze samozrejme uder spejlema nebo metlickama zni barevne jinak nez palickou ... navic bubenikovi se s tim nehraje dobre na cinelech (musi je otacet) ... ale mas pravdu (a Filip taky) hodne je to o lidech. Ale ... proc kvuli tehle veci vyhazovat jinak dobreho a obecne oblibeneho bubenika ... kdyz je tu i jina lidsky privetivejsi moznost (plexi
Mmno .... nastesti uz to resit nemusim ...
... nas bubenik vzdycky rikal ze to klidne odehraje za plentou nebo v satne kdyz tam natahneme kabely, hlavne kdyz to bude moct serezat. Myslim, ze prezervativ je docela jeste ohleduplny reseni.kivi.hmf píše:stejne mi to pride divny.. bejt bubenik, citil bych se jako v obrovskym kondomu
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
S tim utisenim to jsem uz 2x zvucil jednu kapelu a ten jejich bubenik ma nejakej extra super mega hlasitej rytmicak, ale to je fakt hruza .. zagejtoval jsem cely bici a stejne prask a je to vsechno otevreny
fakt to nevite v tu chvili co s tim a kdyz za nim jdu vyresit situaci a rikam mu ze je to tu fakt malinky a ten rytmicak je hrozne slyset a leze to do vseho, takze nemuzu pridat nic, protoze kdyz to pridam je to slyset jeste vic .. tak mi rekne jo jo ja uberu, to je jasny .. 2 pisnicky a je to to samy ..
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Máš dvě možnosti...Jiriczek píše:S tim utisenim to jsem uz 2x zvucil jednu kapelu a ten jejich bubenik ma nejakej extra super mega hlasitej rytmicak, ale to je fakt hruza .. zagejtoval jsem cely bici a stejne prask a je to vsechno otevrenyfakt to nevite v tu chvili co s tim a kdyz za nim jdu vyresit situaci a rikam mu ze je to tu fakt malinky a ten rytmicak je hrozne slyset a leze to do vseho, takze nemuzu pridat nic, protoze kdyz to pridam je to slyset jeste vic .. tak mi rekne jo jo ja uberu, to je jasny .. 2 pisnicky a je to to samy ..
- utlumit rytmičák (např. kouskem gafy a papírovým kapesníkem u ráfku)
- nezvučit bubny, jen kopák a možná vršky (a komprimovat) a uvažovat o špuntech do uší
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... to je hezky ale kdyz s takovym "bicmanem" hraje 7 zpevovejch mikrofonu na jevisti 5x3m tak to lze tezko nezvucit, ten preslech mas vsude. Kdyz se pak ten zvuk se sedmi ruznejma fazovejma posuvama secte (a to uz nemluvim o mikrofonu na sagu a dvou na perkusich) tak to je megahrebenakmotorovapila píše: - nezvučit bubny, jen kopák a možná vršky (a komprimovat) a uvažovat o špuntech do uší
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aspoň to máš čím učesatsafa píše:... to je hezky ale kdyz s takovym "bicmanem" hraje 7 zpevovejch mikrofonu na jevisti 5x3m tak to lze tezko nezvucit, ten preslech mas vsude. Kdyz se pak ten zvuk se sedmi ruznejma fazovejma posuvama secte (a to uz nemluvim o mikrofonu na sagu a dvou na perkusich) tak to je megahrebenak.
Však já neříkám, že to bude hezký, jen volím mezi blbou variantou 1 a blbou variantou 2.
variantu 3 (sehnat jiného bubeníka či to za něj odehrát sám neuvažuji).
Nejlepší způsob, jak utlumit bubeníka je (krom jeho vlastní kázně), jak už bylo zmíněno, postavit před něj (nebo kolem něj - podle potřeby) paravan z plexiskla. Není to sice úplně levné řešení (cca 1000Kč za metr čtvereční) a nějaký čas před vystoupením zabere stavba, ale funguje to skvěle, hlavně na vyšších frekvencích (činely...). Často jsou tyto paravany vidět na koncertech, kde společně hraje bigbítová kapela s orchestrem (viz třeba koncert Arakainu s plzeňskou filharmonií), pravidelně je používá například Blue Effect a to nejen kolem bicích, ale i před kytarová komba. Vlastní výroba samozřejmě možná je, pár takových výrobků jsem už viděl, šlo o dřevěné podstavce tvaru T s drážkou, do které se vkládala tabule plexi.
BTW Hladíka zvučí Honza Rejnek (Bertík), ten by určitě dokázal k tomuto tématu říct daleko víc.
BTW Hladíka zvučí Honza Rejnek (Bertík), ten by určitě dokázal k tomuto tématu říct daleko víc.
The best sound comes from one source...
- Akrij Kenumis
- Uživatel

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... mmno Michael Tretow ( http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_B._Tretow ) mel teorii ze otevreni hihatky by se bubenikum melo zdanit ... musim rict ze je mi tahle teorie docela sympaticka. Takovy tvrtky na otevreny hajhete dokazou se zvukem divy, obzvlast na malym jevisti.Akrij Kenumis píše:JE ZAKÁZAT USTAVOU ČINELY A zlomit bubenikum ruce
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Taky mám problém s tím jak utišit bubeníka, když se hraje na malém prostoru. Činely mi zní ještě ráno v uších
Ono jestli tak hrajou i když si doma trénujou, tak podle mě už nemohou mít sluch v pořádku.
Mám ještě jeden problémek a to ten, že se mi nedaří v těchto malých prostorech(15x15m) udělat mlaskavý zvuk kopáku. Možná umísťuji špatně mikrofon (nicméně tam není opravdu moc místa na to si říct - bude tak a tak).. Když má kopák díru, snažím se ho dát co nejhlouběji a když ji nemá, tak si nevyberu
Zpočátku to byl jen kopák dunivec... Poté co jsem ubral na šavli 80Hz a vytáhl eq na 12 a 8kHz tak se to zlepšilo, ale pořád tam neslyším to MLASK. Možná to je i tím, že v tom obrovském kraválu na malém rostoru to asi i slyšet nejde, nevím..ale třeba máte nějaké zkušenosti. Dík
Mám ještě jeden problémek a to ten, že se mi nedaří v těchto malých prostorech(15x15m) udělat mlaskavý zvuk kopáku. Možná umísťuji špatně mikrofon (nicméně tam není opravdu moc místa na to si říct - bude tak a tak).. Když má kopák díru, snažím se ho dát co nejhlouběji a když ji nemá, tak si nevyberu
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... ale maji, oni totiz zhusta cvicej na klik, takze jim sluch chrani sluchatka (teba DT770M ktery maji utlum kolem 25dB) .george_58 píše:Činely mi zní ještě ráno v ušíchOno jestli tak hrajou i když si doma trénujou, tak podle mě už nemohou mít sluch v pořádku.
Jian co se mlasku tyce ... mozna zkus jinej mikrofon, treba PZMkovou placku. U nas treba Beyerdynamic Opus 51 jinak se zhusta pouziva takovej cernej ctvercove Shure ... tusim Beta91 ?
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Jak utisit bubenika (tedy nejprve bici)
Něco pro kutily.
Před 14 dny u nás hrál soubor z Kroměříže a měli podomácky vyrobené paravany na odstínění bicích z polykarbonátových dutinkových desek a jako nožičky - plastové svěrky.
Jejich fotogalerie: http://www.divadlokm.cz/page.php?u=2c&g_cla=47
Před 14 dny u nás hrál soubor z Kroměříže a měli podomácky vyrobené paravany na odstínění bicích z polykarbonátových dutinkových desek a jako nožičky - plastové svěrky.
Jejich fotogalerie: http://www.divadlokm.cz/page.php?u=2c&g_cla=47