Jak rozdělit rack s efekty a do ještě pořídit?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
jenda.zvukar
Nováček fóra
Nováček fóra

Jak rozdělit rack s efekty a do ještě pořídit?

Příspěvek od jenda.zvukar » stř 11. čer 2014 19:16:01

Krásný den, při koupi nového mixu jsem za výhodnou cenu dopořídil i pár věcí vedle něj a najednou řeším problém... Kam s tím... dohromady mám:
Stabilizátor napětí s lampičkou
DBX 231 -3ks
Lexicon MX 200
Alesis 3630 -3ks
DBX 166
DBX 1074
CD přehrávač
Otázkou tedy je zda pořídit jeden prostornější rack 16U ( výše sepsané věci mají celkem 15U) a nebo je lepší mít dva malé. Momentálně mám 10U mělký na efekty a 8U hluboký (zbytečně). Další podotázka je: co na moje fidlátka (jsem amatér začátečník) říkají profesionálové a co ještě v nejbližší době můžu potřebovat ?
Předem velice děkuji za názory. ;-)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak rozdělit rack s efekty a do ještě pořídit?

Příspěvek od blaha » stř 11. čer 2014 20:39:24

Určitě bych to rozdělil na 2 - 3 racky, nějak si to nakombinoval, aby se dalo jet třeba menší akci jen s jedním.
A výhody, 16U sám stěhovat je trochu blbý, 8U to už jde (10U možná), to samé platí i o skládání do auta. Rozhodně platí, že asi víc než přístroje, nebo minimálně to samý, budou vážit kabely.

Ad výbava DBX 231, poměrně šumí, dokonce víc než přeosazenej Behringer, rozhodně bych ho jinam než na odposlechy nedával.
Ostatní tak na slušný úrovni okresní ligy.

Nevidím nikde co máš za pult.

Ale, pokud bych měl nakupovat dnes od nuly, jdu asi cestou digitálu, ve finále to vyjde levněji.
A pokud bych měl přikupovat k analogu (a to záleží v jaké jsi fázi, co už máš), daj se bazarově slušně sehnat i kousky vyšší kvality (DBX 2231, TC D-TWO, Lexicon MX400, nebo líp PCM, KT Square ONE, různá BSSa, Rane, atp.).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

jenda.zvukar
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Jak rozdělit rack s efekty a do ještě pořídit?

Příspěvek od jenda.zvukar » stř 11. čer 2014 21:02:50

Jedu cestou trnitou. Postupně od píky každý měsíc nějakou drobnost nebo nějaká kačka stranou na dražší věci. Začalo to 2ks JBL JRX 215 a mixem od behroše (šlo to rychle z domu). Pak přez sestavu em121 s BC sub15 až po dnešní sestavu. Mám (týden) mix A&H GL2400 24, výše popsaný efekťák, zesilovače Crest CA18, EAW CAZ 2500, bedny MT18sub a na tom ND2126 (kopie ale povedené) a odposlechy poupravené ty starší em121 a nějaké kopie BC (malé kompakty 12+1). Málem bych zapoměl na mikrofony... to mám AKG Rhytm pack a pak klasiku SM58, SM57, D5 a bezdráty AKG WMS( nevím přesně jaké). Snad to jako základní popis stačí.

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“