Kam zapojit odposlechy?
-
- Reklama
Re: Kam zapojit odposlechy?
Už to mám ke spokojenosti pořešené. Na mixu jsem našel " hlavní AUX knob", který byl téměř naplno. Ten jsem stáhnul. Na combu jsem dal hlasitost na čtvrtinu. Nyní mohu využívat celou dráhu AUX knob na jednotlivých šavlích. Šum sice nezmizel, ale je mnohem, mnohem, menší.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Bude zřejmě ještě menší, až ještě víc stáhneš kombo a přidáš na tom AUX1 out. Limitem je situace, kdy už to začne přebuzovat vstup komba, to uslyšíš jako zkreslení, které se nemění s nastavením VOLUME na kombu, ale mění se s nastavením AUX1out. Je to všechno zcela logické, stačí trochu přemýšlet, každý ten kus elektroniky mezi jednotlivými regulacemi má nějaký svůj vlastní šum a brum a nějakou maximální úroveň signálu, kterou ještě přenese bez zkreslení. Je vždycky potřeba mít všechny ty "články řetězu" využité tak akorát, řekněme na 20-50%, ne na 5% nebo 150%, v prvním případě to zbytečně šumí a v druhém nechutně zkresluje. Pokud nejsou k dispozici nějaké indikace, tak se používá ucho, rozhodně ne jen polohy knoflíků, ty jsou dobré leda jako první nástřel.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Dobrý nápad. Bude se určitě hodit. Díky moc ☺
Zdravím mám powermix Leem lfx vzadu má výstupy pro repro. Na panelu má “main out l+r” a “g1-2”. Kam mám připojit aktivni odposlech? Dík za odpovědi. Ps: používám to jen doma na zahradě pro děti na karaoke a blbnutí a chci zkusit i odposlech.
Díky za odpověď
.
Ještě drobnost, není tam vidět a nechci to rozebírat, výstup send je jack mono nebo stereo? A mám použit kabel jack mono-xlr, nebo jack stereo-1xlr, nebo jack stereo-2xlr?
-
Exxxi-mobil
Pravděpodobně bude výstup mono, ale chtělo by to se podívat do návodu.
To je právě to že popis v manuálu zní: “SEND/RETURN - lze jej použít k připojení všech druhů efektů” a nic víc. A ve schématech různých zapojení vůbec odposlechy nejsou.
SEND je mimochodom "unbalanced" teda nesymetrický Jack a zároveň MONO. Odposluchy zapojiť do Group OUT G1(L) a G2(R). Výstupy Group OUT sú tiež nesymetrické Jacky.