Kompresor na podskupinu nebo jednotlivé šavle? a podobně...
-
- Reklama
-
doubleF
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kompresor na podskupinu nebo jednotlivé šavle? a podobně...
Přemýšlím delší čas nad jednou věcí:
Já sám při zvučení dávám kompresory například u zpěvů pro každou šavli zvlášť. Ale vím, že někdo dává kompresor až na podskupinu.
Viděl jsem i kompresor na podskupině u bicích.
Tak se chci zeptat na vaše zkušenosti a postřehy, výhody a nevýhody různých(dalších) zapojení. Dík FF
Já sám při zvučení dávám kompresory například u zpěvů pro každou šavli zvlášť. Ale vím, že někdo dává kompresor až na podskupinu.
Viděl jsem i kompresor na podskupině u bicích.
Tak se chci zeptat na vaše zkušenosti a postřehy, výhody a nevýhody různých(dalších) zapojení. Dík FF
Sound for people, Ponorka live stage - Jihlava
Re: Kompresor na podskupinu nebo jednotlivé šavle? a podobně
Taky u zpěvů používám každou šavli zvlášť.
Na podskupinu je asi hlavní výhoda efekt - zpracovává ti ještě nezkomprimovanej hlas, takže je podstatně živější. Jako nevýhodu bych naopak označil, když máš hlavní zpěv a do toho ti zbytek kapely dělá pozadí a všichni zařvou, tak hodněkrát přeřvou ten hlavní zpěv a při velké kompresi jednoduše pošlou ten hlavní někam do háje.
Na bicích jsem komp. jako na celku ještě nezkoušel...asi se používá pro hlučnější a víc napumpovanej zvuk. Jinak samozřejmě je dobrý komprimovat a gatovat kopák a virbl. Na přechody dávám gate prakticky vždycky.
Na podskupinu je asi hlavní výhoda efekt - zpracovává ti ještě nezkomprimovanej hlas, takže je podstatně živější. Jako nevýhodu bych naopak označil, když máš hlavní zpěv a do toho ti zbytek kapely dělá pozadí a všichni zařvou, tak hodněkrát přeřvou ten hlavní zpěv a při velké kompresi jednoduše pošlou ten hlavní někam do háje.
Na bicích jsem komp. jako na celku ještě nezkoušel...asi se používá pro hlučnější a víc napumpovanej zvuk. Jinak samozřejmě je dobrý komprimovat a gatovat kopák a virbl. Na přechody dávám gate prakticky vždycky.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jeden z dovodov, preco davat kompresory na skupinu je ze monitory nebudu komprimovane. napr. niektorym spevakom to zevraj vadi 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Samozrejme zalezi na tom kde v ceste ten pult kompresory ma, ale vetsinou se clovek kompresorem na savli (je-li insert pred AUX sendama) pripravuje o headroom a koleduje si tim o vetsi nachylnost k vazbe. Dalsi vec je ze nekteri zpevaci pak propadaji beznadeji ze tlaci vic a ono z odposlechu nic
.
Takze pokud jsou inzertovatelny tak ja radsi na grupu, obzvlast je-li grup dost a muzu si dat solisty samostatne. Dalsi vyhodou je moznost snadno pouzit paralelni kompresi (coz ja rad) ... ale to uz jsme tu nekde probirali.
Takze pokud jsou inzertovatelny tak ja radsi na grupu, obzvlast je-li grup dost a muzu si dat solisty samostatne. Dalsi vyhodou je moznost snadno pouzit paralelni kompresi (coz ja rad) ... ale to uz jsme tu nekde probirali.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Martin Korf
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Záleží na sestavě.Když se za bicíma vystřídá víc bubeníků dal bych kompresor na podskupinu. Ale na zpěvy na šavli aby se dali upravovat nezávisle. Jo a na dechovou sekci by se možná taky hodil jeden.