Live multichannel mixing - Software Audio Console

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • powersoft
Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od KamilV » stř 29. kvě 2013 19:28:11

To jsem právě zkoušel, vyřešit to jen vzdálenou plochou, ale např. TeamViewer to nezvládl, dotek se přenáší, ale obraz ne (na tabletu se zobrazí jen barevné pruhy) a evidentně se hádají rozlišení displayů.
Dotek vlevo dole na tabletu = klik vlevo dole na notebook, ale
dotek vpravo dole na tebletu = klik někde ve 2/3 na notebooku...

Zkoušel jsem i 640x480 px (což je pro SAC stejně nepoužitelné), ale ani tak obraz nešel...

jardatop
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 461
Registrován: stř 26. bře 2008 23:39:44
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od jardatop » stř 29. kvě 2013 22:56:28

Teamviewer je pomalej, LogMeIn asi taky. Ja jsem myslel normalni "pripojeni ke vzdalene plose" (mstsc.exe) Tam se prenastavi rozliseni na ten tablet.

Galapetr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 88
Registrován: úte 16. čer 2009 16:40:59

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od Galapetr » čtv 30. kvě 2013 0:16:59

TouchDAW samozřejmě není SACremote, ale MIDI over TCP. Ale je to asi nejblíž požadavku na manipulaci s šavlema SACčka na dálku. SAC ani SACremote není portovaný na jinej OS než Windows, takže jediné volby pro ovládání na dálku z nonIBMPCbased zařízení jsou buď MIDI kontrolér na dlouhém drátě (jako KORG nanocontrol nebo bez drátu přes síť jako je TouchDaw a Midi over RTP) a nebo kradení obrazovky přes remote desktop protocol či VNC (případně další softy).

Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od KamilV » čtv 30. kvě 2013 8:31:41

Jarda: jenže "připojení ke vzdálené ploše" - to, které je integrováno ve Windows - nerozběhnu na Androidu. Proto hledám SW třetí strany. Důležitá je pro mě kombinace "Windows - Android".

jardatop
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 461
Registrován: stř 26. bře 2008 23:39:44
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od jardatop » čtv 30. kvě 2013 10:26:02

Aha, tak sorry. Predpokladal jsem, ze existuje mstsc pro android, ktere funguje stejne jako z Windows. Ty ostatni (TeamViewer, VNC...) nebudou fungovat dobre :(

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3499
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od blaha » čtv 30. kvě 2013 10:30:08

Nezkoušeli jsme to sice na SACu, ale na SW pro světla, nicméně pro vzdálené ovládání je to stejný.

Zatím z toho vypadává nejlíp TeamViewer. Jako jediný z těch programů na vzdálené ovládání co jsem našel totiž umí dělat v offline režimu přes IP. Tzn. nevyžaduje připojení k internetu.

Já přes něj míchám holírny, kde mám na pódiu zvukovku s noťasem (používám zatím soft od zvukovky) a v hledišti druhej noťas se vzdálenou plochou. To je ale Win na Win a docela to chodí.

Win - Android jsem zkoušeli s Nexusem, TW naštěstí stále aplikace pro tablety ladí, takže přibejvaj funkce jako ovládání 1:1 a ne, že se tablet choval jako touchpad atp.

Nicméně je to stále ovládání přes vzdálenou plochu a ne aplikace pro tablet, takže na malém displeji málo prostoru, malé tlačítka a poťáky, problematické "uchopení", nefunkční multidotyk (několik šavlí najednou) atd. K tomu delší odezva, moc pohodlný to není :( .

Mimochodem jak jste dokázali, že vám SAC chodí. Nainstaloval jsem si DEMO, nastavil jsem si ASIO, SAC mi vidí všechny kanály, ale zvuk mi na šavle neleze a nejde mi ani zapnout tlačítko LIVE, což je asi základ.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 230
Registrován: stř 13. kvě 2009 23:52:30
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od jerry.hadr » čtv 30. kvě 2013 11:02:15

KamileV, pro android mam odzkouseny "2X client", je to kompatibilni si RDP protokolem. Pak by byla alternativa nejakeho VNC-based programku, ale to nemam otestovane.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od KamilV » čtv 30. kvě 2013 11:18:25

blaha:
v Options - Audio Driver Model si vyberu ASIO zvukovku.
v Options - Audio Device setup si přiřadím I/O na konkrétní kanály

Pak už jen pravým kliknu na LIVE a zvuk jede.

Případně si v detailu šavle - okno Z Mixer - úplně nahoře zkontroluj naroutování vstupu, položka Input Source.

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3499
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od blaha » čtv 30. kvě 2013 12:16:47

KamilV píše:Pak už jen pravým kliknu na LIVE a zvuk jede.
Jasně #-o :idea: , a já intuitivně mačkal levý a pravý mě vůbec nenapadlo. Zkusil jsem to zatím na integrovaný zvukovce a už z toho něco leze, díky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od KamilV » čtv 30. kvě 2013 13:30:20

Jo, mně to taky v počátcích dalo zabrat. Našel jsem to až jako "zapadlou informaci" v manuálu. Možná je to záměr, aby tě "kolemjdoucí" nevypl zvuk, protože by ho taky napadlo kliknout na to levým :)

Uživatelský avatar
blaha
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 3499
Registrován: úte 30. pro 2008 18:13:14
Bydliště: cca 10km od Jaroměře
Kontaktovat uživatele:

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od blaha » čtv 30. kvě 2013 15:32:57

Jasně, tak moc času jsem tomu zatím nevěnoval, ale teď si s tím asi začnu trochu hrát.

Na druhou stranu pravý mačkáš pro rolování v Z mixeru a ten je hned pod tím, takže si to vypneš sám :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, divadlo Jaroměř, občas zvučení na sebe mimo divadlo, občas nějaký ten prodej i instalace techniky

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 965
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od exxxi » čtv 30. kvě 2013 16:07:47

KamilV píše:Jarda: jenže "připojení ke vzdálené ploše" - to, které je integrováno ve Windows - nerozběhnu na Androidu. Proto hledám SW třetí strany. Důležitá je pro mě kombinace "Windows - Android".
Tak já to řeším notebookem a síťovým kabelem, vzáleným připojením plochy. Jako zarytého Linuxáka mě to nebaví, ale co dělat, když ovladače na Mackie jsou jen Win.
Nechal jsem si udělat 2x 30m kříženého a dneska to konečně prubnu ;) Jestli to bude fungovat, tak se můžu rozloučit s párákem :-D
http://www.bandzone.cz/tractus
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od Frenk » čtv 30. kvě 2013 21:32:59

A co mas za interface ? Ono v alse nejaky drivery na Mackie jsou, taky spousta USB zarizeni jede pres nejaky univerzalni USB audio device driver, a FW zarizeni s DICE cipem sice nejsou v alse ale jsou tady http://ffado.org/?q=devicesupport/list&page=2 :-) ...a nebo zaryteho linuxaka prece doprogramovani vlastnich driveru nezabije ne ? :D
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

exxxi
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 965
Registrován: sob 29. led 2011 1:35:00

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od exxxi » čtv 30. kvě 2013 22:40:15

Zkousel jsem ffado a zatim se nechytá. Na programování driverů asi nejsem dost zarytý :-D Maximálně někdy zlitý :-P
http://www.bandzone.cz/tractus
SiEx3, X32r, DL1608, QSC, EV, Turbosound etc.

Frenk
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 691
Registrován: stř 27. srp 2008 12:14:05
Bydliště: Opava

Re: Live multichannel mixing - Software Audio Console

Příspěvek od Frenk » čtv 30. kvě 2013 23:49:32

tak to jses jeste kernel panic :D
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“