"Neco tam pust" versus OSA

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

"Neco tam pust" versus OSA

Příspěvek od safa » pát 19. zář 2008 11:34:31

Urcite to taky znate ... v prestavkach mezi sety zive kapely na vam organizator vyzaduje abyste tam "neco" pustili jako podkres jednak aby nebylo ticho a taky aby si lidi neodvykli. Jenomze ... predpokladam spravne, ze to "neco" co tam pustite podleha OSA a tim padem organizator by mel mit soupis skladeb a radne za ne zaplatit poplatky ? Nebo se pletu ?

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pát 19. zář 2008 11:53:20

Myslíš tu organizaci s prvky mafie, co jí platíme výpalné s každým CD, DVD ap. ?

Na tom je pikantní, že dokážou na téměř stejnou věc spočítat poplatek jednou ve výši 500,- Kč a jindy 3000,- Kč.

Osobně bych je hnal bejčákem, bohužel ale jsou pod ochranou jakýchsi jiných mafiánů...

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pát 19. zář 2008 13:56:27

SAFA - máš naprostou pravdu . Já tahám na kšefty CD ( pro vystupující tanyny ) , ale svoji muziku mám komplet v IPODu , podkresy a nejžádanější interprety a organizátorovi ( odběratel v textu smluv o dílo které uzavírán ) nabízím okamžitě playlist odehrané playback muziky. Ve smlouvě mám výslovně uvedeno že interpretační a autorská práva - OSa,Inergram ) řeší odběratel . Pokud si odběratel žádá ode mně toto pořešit, mám připravenu muziku mého kamaráda , který skládá - není zastupován OSOU ani Intergramem a smlouvu s ním mám vždy s sebou .

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 24. zář 2008 11:57:59

Jak vidim krome MM to tu asi nekdo neresi.

Jinak MM klobou dolu ... mas pravdu, ze by asi bylo dobre si to napsat do smlouvy. Dik za tip.

edyyyy
Uživatel
Uživatel

...

Příspěvek od edyyyy » stř 24. zář 2008 15:05:46

urcitym resenim by bylo poustet poouze autorske nahravky mene znamych kapel ktere nejsou v ose ani intergramu ne? .... samozrejme to chce mit teda jejich souhlas .....mno.... uznavam ze je to dalsi starost na vic a vnasich koncinach se to resi podle velikosti akce osa asi nebude resit klubovou scenu pokud jde o akci pro 30lidi v malym klubiku ale na OAMF pro 20000 lidi se uz asi nekdo ozve :)
hlavně No stres :D

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » stř 24. zář 2008 21:04:35

Za dob mého mládí jsme pořádali bigbítové tancovačky.Byl to vlastně jediný příjem do svazácké pokladny, ten jsme vždy s pravidelnou nepravidelností přeměnili na zdraví škodlivé nápoje. To jen tak na okraj. Už tenkrát existovala OSA, prý ji založil praotec Čech, no a podmínkou pro povolení takovéto produkce byl seznam nepůvodních skladeb ,které většinou hrála živá kapela a složenka o zaplacení právě poplatku OSA.Nebylo to tenkrát málo, většinou okolo 200kč. Také musím říct ,že to bylo i kontrolováno. Několikrát se kontrolor vyklubal ze soustředěně poslouchající týpka v orvané džísce...

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 24. zář 2008 21:21:25

MMno nevim zda je to fama nebo muzikantskej kec, ale rikal mi vcera jeden muzikant ze mu nekdo rikal (tedy agentura JPP) se clovek z OSA pozadoval poplatky za odehranou nepuvodni produkci i po slepci a slepe divce, co hrali v metru na harmoniku a na fletnicku. Asi to bude kec ... pokud je to pravda tak ten clovek by mel propadnout nejhlubsimu peklu.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » stř 24. zář 2008 21:24:53

Podle tech jejich pravidel bys mel oznamovat na osu i svoji oslavu narozenin (pokud tedy nebudete slavit potme a v tichu)....

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » čtv 25. zář 2008 7:46:00

Můj názor je, že přátele z OSY moc nezajímá co se vlastně na akci hraje. Pro ně je nejdůležitější aby akce byla u nich přihlášená a zaplacená. Dle zákona je odpovědnost za poplatky vždy na pořadateli akce, nikoliv na zvukaři. Faktem je, že bychom to asi všichni měli dělat jako MM - předávat pořadatelům playlisty s výplňovou muzikou.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » čtv 25. zář 2008 9:09:20

Vyplnovani playlistu by se dalo resit po akci, neumim si predstavit, ze predem vim, jaka vyplnova muzika bude vhodna...

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 25. zář 2008 10:22:00

Abych nevypadal jako hulvát - sepsaná díla taky pořadatelům předávám.

Ona ta moje reakce vzešla z toho, že jsem se opravdu setkal s řádově rozdílnými poplatky...

Poplatek jde ose, o které si myslím, že je více než méně soukromou firmou a hlavně - no posuďte sami...

http://www.volny.cz/jiri.hradec/dopisy/korespon.htm

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: "Neco tam pust" versus OSA

Příspěvek od safa » sob 12. úno 2011 22:42:21

Trochu bych ozivil tohle tema napadem a s nim spojenou otazkou:

Jak je to s radiem ?

Vsichni provozovatele kulturnich zarizeni maji dozajista zaplacene rozhlasove poplatky. Co kdyz bych jako podkresovku pustil do aparatu radio ? A co kdyz to bude stream internetoveho radia ?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 12. úno 2011 22:49:07

No zajímavá idea, akorát tam je to, že provozovatel by měl platit z každýho rádia (rozuměno přístroje). Takže buďto by musel zaplatit daší, ten tvůj přístroj, nebo by jsi si ho musel platit sám, a nebo se napojit na jeho rádio.

No zase by jsi se mohl domluvit s rádiem, že mu budeš dělat reklamu tím, že je budeš pouštět na akcích a oni by ti mohly i ten rozhlasovej poplatek proplatit.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 12. úno 2011 22:51:48

Jasne, vezmu radio co ma barman a pripojim ho k aparatu. Splneno ?

Jinak poplatky v hospodach se urcujou tusim od repraku ... cili kdyz hospoda vypne svuj rozvod a pustim to ja do MAIN L/P tak vlastne jeste usertime ;-DD (teda pokud neberou tripasmo jako tri repraky).
No zase by jsi se mohl domluvit s rádiem, že mu budeš dělat reklamu tím, že je budeš pouštět na akcích a oni by ti mohly i ten rozhlasovej poplatek proplatit.
... mmno ze by mi nejake radio neco refundovalo ? Troufala myslenka ... zajimalo by me co si o tom mysli Maly Medved... ;-)

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » sob 12. úno 2011 23:50:46

Já na akcích pouštím originální CD, co mě nechávaj kapely(...i když některé kapely maj jen pálenky, ale i lisované je tak trochu kopie že :-) ) , a OSA se může jít vycpat i s rádiem. :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“