dotaz mic-mix-pc-record

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Bondyfanprod

dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Bondyfanprod » úte 07. srp 2012 17:15:49

Zdravím.
Mám takový dotaz.
Koupil jsem si mikrofon AKG perception 120 s mixem Behringer XENYX 1002FX.
Mikrofon jsem zapojil do mixu přes XLR kabel, mix z outu přes cinch stereo-jack 3,5 do PC.
Příjde mi, že mikrofon nemá tak kvalitní zvuk jako kdybych ho poslouchal v real-timu rovnou z mixu.
Je možné, že by to bylo tím že nemám dost dobrou zvukovou kartu?(mám integrovanou v základní desce, která je stará 6 let.)
Myslíte si, že kdybych si koupil například tuhle http://www.alza.cz/creative-sound-blast" onclick="window.open(this.href);return false; ... 183504.htm , že by to zlepšilo kvalitu mikrofonního zvuku? Děkuju :)

Kelley
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Kelley » stř 03. říj 2012 7:40:21

Ahoj, koukám že nikdo zatím neodpověděl... 6 let stará integrovaná zvukovka může být problém. A pokud se chceš v budoucnosti nějak víc nahrávání věnovat, tak Creative Sound Blabla určitě NE. Radši něco od M-Audio, Presonus, Tascam, ESI... To se neprodává v počítačových prodejnách, ale v prodejnách hudebních nástrojů. Ty levnější modely nestojí o moc víc než SB, ale udělají mnohem lepší službu pro tento účel.

KamilV
Uživatel
Uživatel

dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od KamilV » stř 03. říj 2012 7:52:20

Ano, potřebuješ externí zvukovku, naopak ten mixáček (pokud ho nevyužíváš i jinde a jinak) byl zbytečný nákup.
Z levnějších udělá slušnou práci M-AUDIO fastTrack a jí podobné - aby měly preamp s fantomem. Pak mic zapojíš vlastně rovnou do PC (skrz tu ext. zvuk.).

Gustav
Uživatel
Uživatel

dotaz mic-mix-pc-record

Příspěvek od Gustav » stř 03. říj 2012 9:11:31

Bondyfanprod píše:Zdravím.
Mám takový dotaz.
Koupil jsem si mikrofon AKG perception 120 s mixem Behringer XENYX 1002FX.
Mikrofon jsem zapojil do mixu přes XLR kabel, mix z outu přes cinch stereo-jack 3,5 do PC.
Příjde mi, že mikrofon nemá tak kvalitní zvuk jako kdybych ho poslouchal v real-timu rovnou z mixu.
Je možné, že by to bylo tím že nemám dost dobrou zvukovou kartu?(mám integrovanou v základní desce, která je stará 6 let.)
Myslíte si, že kdybych si koupil například tuhle http://www.alza.cz/creative-sound-blast" onclick="window.open(this.href);return false; ... 183504.htm , že by to zlepšilo kvalitu mikrofonního zvuku? Děkuju :)
==================================================================
NEJlepší je snad řešení na prodejně při zkoušcepřed koupí =D> G.
===========================================================

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“