Ideální úrovně pro TV
-
- Reklama
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Re: Ideální úrovně pro TV
Však taky ty "nadupaný" reklamy jsou pěkně hnusné.
Stejně, jako poměrně velké množství nahrávek z poslední doby.
Zřejmě se kvalita díla poměřuje a oceňuje v závislosti na brutalitě komprese.
Stejně, jako poměrně velké množství nahrávek z poslední doby.
Zřejmě se kvalita díla poměřuje a oceňuje v závislosti na brutalitě komprese.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Veruk2
To je holt jiná doba. Smiř se s tím. Gramofon, zrnitej ČB CRT televizor nebo smradlavej dvoutakt jsou minulost, byť to mnohým stále voní. Stejně můžeš pohlížet na degradaci kvality obrazu (všechny ty hnusy natočený mobilem na youtube, poskakující obraz v LCD televizích bez půlsnímků...) Lidi to prostě chtěj.
Ale to odbíháme od tématu.
Ale to odbíháme od tématu.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Ne, to lidi nechtěj.
Lidem se tluče do hlavy a omílá dokola, že to a ono nutně potřebují a vnucují se jim šunty...
Rezignovat ?
Proč ?
Nerezignoval jsem v za minulého režimu, nevím, proč bych měl nyní !
Lidem se tluče do hlavy a omílá dokola, že to a ono nutně potřebují a vnucují se jim šunty...
Rezignovat ?
Proč ?
Nerezignoval jsem v za minulého režimu, nevím, proč bych měl nyní !
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to sice malinko OT, ale naprostý souhlas!
P.
P.
-
Veruk2
Opravdu odbíháme, takže se o EBU R128 už asi nic nedozvím...
Je to o právu svobodnýho rozhodnutí každýho z nás. Pokud společnost ke svýmu přežití nepotřebuješ, můžeš si klidně ve svém sklepě udělat malý ostrov umění, svobody a nezávislosti. Točit a pouštět si tam dynamickou hudbu, vyznávat svá náboženství a ignorovat režimy. Nikdo tě nenutí jít s davem.
Pokud se tím chceš i živit, musíš se bohužel přizpůsobit.
Společnost přešla ke konzumu, upřednostňuje rychlý a krátkodobý prožitek bez ohledu na kvalitu. Zájem o produkt rychle uvadá, vývoj jde neustále dopředu. Proto se na trhu uplatněj i šunty s krátou životností. Věrnost značce a hrdost, že má člověk doma jeden přístroj 20 let je minulostí.
Často vidím partičku mládežníků, jak postávaj v parku a hraje jim k tomu nahlas, přes ten interní mono pidi speaker, mobil nějakou muziku. A jim to stačí. Pokyvujou hlavama, jako když před 30ti lety nosili černoši na rameni ty obrovský kazeťáky s třípásmovejma reprákama.
Zkus si na tom jejich mobilu přehrát ten tvůj bezkompressní mix. Neslyšeli by ani notu...
Někdy nerezignovat může znamenat i lenost a neochota se učit novým věcem, nechat si ujet vlak.
Je to o právu svobodnýho rozhodnutí každýho z nás. Pokud společnost ke svýmu přežití nepotřebuješ, můžeš si klidně ve svém sklepě udělat malý ostrov umění, svobody a nezávislosti. Točit a pouštět si tam dynamickou hudbu, vyznávat svá náboženství a ignorovat režimy. Nikdo tě nenutí jít s davem.
Pokud se tím chceš i živit, musíš se bohužel přizpůsobit.
Společnost přešla ke konzumu, upřednostňuje rychlý a krátkodobý prožitek bez ohledu na kvalitu. Zájem o produkt rychle uvadá, vývoj jde neustále dopředu. Proto se na trhu uplatněj i šunty s krátou životností. Věrnost značce a hrdost, že má člověk doma jeden přístroj 20 let je minulostí.
Často vidím partičku mládežníků, jak postávaj v parku a hraje jim k tomu nahlas, přes ten interní mono pidi speaker, mobil nějakou muziku. A jim to stačí. Pokyvujou hlavama, jako když před 30ti lety nosili černoši na rameni ty obrovský kazeťáky s třípásmovejma reprákama.
Zkus si na tom jejich mobilu přehrát ten tvůj bezkompressní mix. Neslyšeli by ani notu...
Někdy nerezignovat může znamenat i lenost a neochota se učit novým věcem, nechat si ujet vlak.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Je mi Tě docela líto, ale věřím, že jednou zjistíš, že svět černobílý není
No nevím, ale že by televize byla v minulosti co se týče kvality obrazu upřednostňována před kinem teda nevím. No a v kině žádné půlsnímky nebyly a nejsou...což je teda také OT...Veruk2 píše:...všechny ty hnusy natočený mobilem na youtube, poskakující obraz v LCD televizích bez půlsnímků...) Lidi to prostě chtěj...
Řekl bych, že řada stesků po palovské TV je dána tím, že obraz byl prostě menší (menší úhlopříčky) a navíc sám o sobě z dnešního pohledu nekvalitní. Pak se spousta vad neprojevovala. Na obraze ve dvoj až čtyřnásobném rozlišení a příslušně větší ploše to pak je prostě vidět víc. Nehledě na to, že každé dynamické a superostré režímy, navíc s nadměrným jasem mnohonásobně vytáhnou ony neduhy obrazu. Na správně nastavené TV bude podle mě na většině obrazovek obraz více než snesitelný...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Nemáte nějakou zkušenost jestli již v ČT striktně dodržují EBU R128?
Tak se mi podařilo zjistit, že v ČT zatím jedou dle starých norem. EBU R128 uplatňují pouze na předem domluvené projekty a to zejména pro dramatickou tvorbu.