Zaujima ma vas nazor na mix
-
- Reklama
Zdravim vsetkych, zaujival by ma vas nazor na mix mojho noveho dema.
SINGEL FREE
http://www.bandzone.cz/metalwave
DAKUJEM

SINGEL FREE
http://www.bandzone.cz/metalwave
DAKUJEM
Re: Zaujima ma vas nazor na mix
Nejako im to trva na tom bandzone s tym updatom:)
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Dost mi vaděj ty bicí - odhaduju, že nejsou LIVE. Vůbec mi to tam nesedne - ani stylem hry, ale ještě víc zvukově. Pokud to není "naklikané", tak asi příště minimálně výrazně zajímavější výběr použitých zvuků bicí soupravy po tom natriggerování LIVE bubeníka.
Jako celek se mi to líbí, ale tohle mě na tom praštilo přes uši (ale metal primárně neposlouchám - dal jsem to jen tak "ze zvědavosti" a v tomhle duchu mě to příjemně překvapilo, ale zvukově + technicky viz připomínky výše).
Bavíme se doufám o té první skladbě z playlistu
P.
Jako celek se mi to líbí, ale tohle mě na tom praštilo přes uši (ale metal primárně neposlouchám - dal jsem to jen tak "ze zvědavosti" a v tomhle duchu mě to příjemně překvapilo, ale zvukově + technicky viz připomínky výše).
Bavíme se doufám o té první skladbě z playlistu
P.
Řekl bych že je to docela pěkné, na bicí mám názor stejnej jako kolega, ale já myslím že by jsi měl roztáhnout panorámu. Všechno Ti hraje uprosted, chybí prostor.
mam na mysli ten najnovsie pridany singel Free. Diky za komenty
Caute,
prosim o vase postrehy a nazory pri mojom zmixovanom deme, ktore som dnes narychlo mixoval.
Demo sa vola It`s Began a najdete ho tu http://bandzone.cz/metalwave.
Diky za postrehy.
MetalWave
prosim o vase postrehy a nazory pri mojom zmixovanom deme, ktore som dnes narychlo mixoval.
Demo sa vola It`s Began a najdete ho tu http://bandzone.cz/metalwave.
Diky za postrehy.
MetalWave
Nejsem vůbec profík, ale taky se vyjádřím
(jestli teda můžu)
ta panorama na začátku je super, mě se to alespoň líbí, přijde mi, že mě to hezky "vtáhlo do děje". Možná bych si s ní zkusil trošku zaexperimentovat během písničky, stejně tak s úrovní hlasitosti kytary při solech, jen to nepřehnat... Nevím. Každopádně to vnímám dost jako poslechovou muziku, je hodně předvídatelná. Což není na škodu, jen nevím, zda má na to vyniknout mezi jinými.
Hlavní, co bych řekl, je, že bys měl dávat lidem až finální verzi, se kterou budeš spokojen. Neříkám, že je to nedodělané, reaguji jen na "dnes narychlo smíchal". Pokud jsi s tím spokojený i tak, nemusíš to vůbec říkat
. Přijde mi to, jako když přijde zpěvák na casting superstar a říká, ještě než začne zpívat, "víte, já jsem trochu nachlazený, tak to asi nebude ono..."
Každopádně generálně se mi to líbí, pokračuj
ta panorama na začátku je super, mě se to alespoň líbí, přijde mi, že mě to hezky "vtáhlo do děje". Možná bych si s ní zkusil trošku zaexperimentovat během písničky, stejně tak s úrovní hlasitosti kytary při solech, jen to nepřehnat... Nevím. Každopádně to vnímám dost jako poslechovou muziku, je hodně předvídatelná. Což není na škodu, jen nevím, zda má na to vyniknout mezi jinými.
Hlavní, co bych řekl, je, že bys měl dávat lidem až finální verzi, se kterou budeš spokojen. Neříkám, že je to nedodělané, reaguji jen na "dnes narychlo smíchal". Pokud jsi s tím spokojený i tak, nemusíš to vůbec říkat
Každopádně generálně se mi to líbí, pokračuj
Dakujem za komentar. Samozrejme, ze je este na com pracovat a vylepsovat. Prave preto som sem pisal aby mi skusenejsi ludia poradili, navrhli nejaky napad, postreh alebo skritizovali nejaku chybu na ktorej sa poucim. Fo sa tyka mixu, tak je na stranke uvedena opravena verzia mixu v ramci mojich schopnosti a domacich podmienok. Len pre info uvediem, ze gitary som nahraval sam, basa a bicie su vsti. Co sa tyka umiestnenia gitar, doprovodne su 60% vlavo-vpravo, riffova a solo je robene na stred. Co s tym viac vymyslim ?
tak teda nieco poradte, nejaku fintu ako to poukladat cele do spektra. Alebo poradte nejake vsti na roztiahnutie jednotlivych zloziek a nastrojov v celom spektre L-R Dik
Zdravim vsetkych,
na stranku http://bandzone.cz/metalwave som pridal novy mix s nazvom Welcome Home.
Zaujimal by ma vas nazor na hruby mix.
dakujem
na stranku http://bandzone.cz/metalwave som pridal novy mix s nazvom Welcome Home.
Zaujimal by ma vas nazor na hruby mix.
dakujem
-
MADMAX
Což o to, zvuk je čistý, v míchačce žádné chyby, které by mi vadily, nenacházím. Ale přestože se mi ta muzika hodně líbí (je to moje krevní skupina), přijde mi to celé takové trošku sterilní - bez urážky, nemyslím to zle; je to celé zahrané tak trochu "při zdi", bicí mají úplně jednoduchou aranž, jsou totálně rovně - jak metronomu, nemá to vůbec žádnej groove... až do 2:24 jsem čekal, kdy se to trochu "rozjede", rozdivočí...
teď jsem se koukal na profil - Ty to děláš celý sám, tak to jo. Hele chlape, kolik Ti je let? Nemyslíš, že by bylo načase, abys přestal samotařit a dal dohromady kapelu? Tohle je docela kvalitní materiál...
Nejvíc se mi z toho líbí Iťs Began.
teď jsem se koukal na profil - Ty to děláš celý sám, tak to jo. Hele chlape, kolik Ti je let? Nemyslíš, že by bylo načase, abys přestal samotařit a dal dohromady kapelu? Tohle je docela kvalitní materiál...
Nejvíc se mi z toho líbí Iťs Began.
To: MADMAX,
diky za tvoj nazor, mam 29 rokov a robim to ako hobby, vo volnom case. Nejake ponuky na hranie som uz dostal, ale nebolo z toho nic kvoli timu ze mam momentalne malo volneho casu a skladam a mixujem po nociach, ked vsetci poriadni ludia spia
Co sa tyka toho mixu Welcome Home, "pri zdi" myslis, ze maju jednotlive nastroje malo priestoru ( pouzit delay-reverby) ? Alebo su zle umiestnene ? Mne bracho zase povedal, ze tomu chybaju vysky, ze to znie jak keby som to hral pod vodou
Tak teraz teda neviem, preto to riesim tu. Hruby mix je ako tak dobry, niektore nastroje planujem nahrat znova, hlavne intro az do 2 refrenu..
Groove to nema, lebo je to nahrate nastroj za nastrojom a bicie a basa su vsti. Ako iste vies, postupnym nahravanim za sebou ( myslim, ze sa to vola multitracking ) sa groove pomalinky ale isto vytraca. Basa a bicie sa daju samozrejme upravit kvantizaciou, aby to neznelo jak automat.
Mas este nejaky postreh ?
Vdaka
diky za tvoj nazor, mam 29 rokov a robim to ako hobby, vo volnom case. Nejake ponuky na hranie som uz dostal, ale nebolo z toho nic kvoli timu ze mam momentalne malo volneho casu a skladam a mixujem po nociach, ked vsetci poriadni ludia spia
Co sa tyka toho mixu Welcome Home, "pri zdi" myslis, ze maju jednotlive nastroje malo priestoru ( pouzit delay-reverby) ? Alebo su zle umiestnene ? Mne bracho zase povedal, ze tomu chybaju vysky, ze to znie jak keby som to hral pod vodou
Groove to nema, lebo je to nahrate nastroj za nastrojom a bicie a basa su vsti. Ako iste vies, postupnym nahravanim za sebou ( myslim, ze sa to vola multitracking ) sa groove pomalinky ale isto vytraca. Basa a bicie sa daju samozrejme upravit kvantizaciou, aby to neznelo jak automat.
Mas este nejaky postreh ?
Vdaka
-
MADMAX
- Uživatel

Nene, tím "při zdi" jsem myslel, že je to takové jako hodně učesané, chápu že je to v podstatě smutná a pomalá věc, ale i taková skladba musí mít "koule", měla by se trochu rozjet, zahustit aranž, tak něco. Asi to nedovedu vysvětlit - poslechni si třeba od Metalliky "The day that never comes" nebo od Hentai Corp. " Lost in Tensions?", oboje začíná jako jemná skladba a končí jako totální nářez... je jasné, že basa a bicí "ze stroje" uberou na "živosti", to se prostě nedá. Zvuk nahrávky se mi docela dost líbí - s těmi výškami teda nevím, jak na to přišel, poslouchal jsem to i na referenční sluchátka (Beyer DT770 Pro) a nepřišlo mi...
A jinak - že mícháš a skládáš po nocích, to je naprosto v pořádku. DOBA, KEDY VŠETCI SLUŠNÍ LUDIA SPAVAJU, JE DLE MOJHO NÁZORU MEDZI 06 - 13 HODINOU!!!
Držím palce do další tvorby. Mimochodem, nedávno jsem ve Frýdlantu na velkém, dobrém aparátu zvučil nějakou místní kapelu jménem Cumulonimbus, znělo to naprosto skvěle, velmi zkreslené, až "skřípavé" zvuky kytar, depresivní zpěv... a schválně jsem si ty kluky našel na bandzone, kde mají dvě dema - bohužel ty dema jsou tak blbě nahraná, že celé kouzlo kapely je pryč...
A jinak - že mícháš a skládáš po nocích, to je naprosto v pořádku. DOBA, KEDY VŠETCI SLUŠNÍ LUDIA SPAVAJU, JE DLE MOJHO NÁZORU MEDZI 06 - 13 HODINOU!!!
Držím palce do další tvorby. Mimochodem, nedávno jsem ve Frýdlantu na velkém, dobrém aparátu zvučil nějakou místní kapelu jménem Cumulonimbus, znělo to naprosto skvěle, velmi zkreslené, až "skřípavé" zvuky kytar, depresivní zpěv... a schválně jsem si ty kluky našel na bandzone, kde mají dvě dema - bohužel ty dema jsou tak blbě nahraná, že celé kouzlo kapely je pryč...
To MadMax:
dik za podporu. Jasne, uz rozumiem co si tym myslel. Vcera som to s odstupom pocuvol znovu a prislo mi v prvej polovici pesnicky proste nudne a zbytocne natiahnute, treba "ist skor k veci" s prechorusom. Ktovie ako by to vyznelo so spevom, ktory by to od zaciatku v slohach dramatizoval a uviedol do refrenu. Mozno by to nevyznelo take pomale. Tazko povedat. Pokial by sa ten song urobil cisto ako instrumentalka, treba ho "od zakladu prekopat" co sa aranzma tyka.
Samozrejme, na Metallice som vyrastal a ucil sa podla nich, ich aranzma poznam a niektore prvky pouzivam tiez, napr. tie metallickovske riffy v harmonii alebo pingpong answer v L-R, ked to tak mozem odborne nazvat
dik za podporu. Jasne, uz rozumiem co si tym myslel. Vcera som to s odstupom pocuvol znovu a prislo mi v prvej polovici pesnicky proste nudne a zbytocne natiahnute, treba "ist skor k veci" s prechorusom. Ktovie ako by to vyznelo so spevom, ktory by to od zaciatku v slohach dramatizoval a uviedol do refrenu. Mozno by to nevyznelo take pomale. Tazko povedat. Pokial by sa ten song urobil cisto ako instrumentalka, treba ho "od zakladu prekopat" co sa aranzma tyka.
Samozrejme, na Metallice som vyrastal a ucil sa podla nich, ich aranzma poznam a niektore prvky pouzivam tiez, napr. tie metallickovske riffy v harmonii alebo pingpong answer v L-R, ked to tak mozem odborne nazvat