Cubase export

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • EAW RS series
FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Cubase export

Příspěvek od FilipE » úte 18. srp 2020 23:41:46

Zdravím, nesetkal se tady někdo s problémem při kterém export písně zní úplně jinak než při mixu/přehrávání v Cubase?

Jde o to že po exportu to nějakým záhadným způsobem vytahuje strašně spodky takže to zní zabláceně a ztrácí to tu stereo energii i když to stereo je.

V PC žádný ekvalizér zaplej nemám a ani na master outu žádnej efekt není. Exportuju vždycky stereo 41000Hz 16bit, zkoušel jsem i 48000Hz 24bit ale bez výsledku.

Hledal jsem nejdřív na Googlu a pár lidí tenhle problém řešilo ale bez nějaké pořádné odpovědi.

Díky za jakoukoliv radu :)

STIGMA
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: úte 22. říj 2019 15:19:41

Re: Cubase export

Příspěvek od STIGMA » stř 19. srp 2020 8:04:58

Chybí mi tu jedna zásadní informace a to v jaké bitové hloubce a hlavně vzorkovací frekvenci je project vytvořen. Když tak jen pro úplnost doplň jakou verzi Cubase máš a jakou zvukovku.

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 390
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase export

Příspěvek od pavlii » stř 19. srp 2020 10:38:29

Přesně. Jinak já jsem se s tím na různých diskusích už párkrát setkal a obávám se, že to vždycky bylo prostě nějakým nastavením (zrovna třeba typicky render do jiné bitové hloubky než má projekt). Akorát se snad nikdy už autor pak neozval, takže osobně nevím, jestli to tak opravdu bylo nebo jestli jsme ho namíchli a akorát se přestal bavit :-D U sebe doma jsem to nikdy nepozoroval.

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Re: Cubase export

Příspěvek od FilipE » stř 19. srp 2020 10:44:39

V projektu jsem vždycky dělal ve 41000 Hz a 16i bitech. A zvukovka focusrite scarlet 2i2 1 gen :D
A Cubase 10 pro ale vyhrabal jsem na CD i Cubase 5 LE kde se to chovalo stejně.

STIGMA
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: úte 22. říj 2019 15:19:41

Re: Cubase export

Příspěvek od STIGMA » stř 19. srp 2020 10:55:14

Tak bych ještě vyzkoušel realtime export. Mám Cubase PRO 10.0 a nic takového nepozoruji. Standardně dělám 24bit/44.1kHz. Jen ještě jedna malá technická, nemá to být 44100Hz místo 41000Hz?

FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Re: Cubase export

Příspěvek od FilipE » stř 19. srp 2020 11:02:29

Máš/máte pravdu omlouvám se, asi autokorekce na telefonu.... trapas :D

Real time taky úplně stejně. Nemohlo by být něco ve Windowsu? Nebo mě ještě napadlo zkusit udělat export přes ASIO4ALL..

STIGMA
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: úte 22. říj 2019 15:19:41

Re: Cubase export

Příspěvek od STIGMA » stř 19. srp 2020 11:17:07

Klidně mi tykej. Na fórech to neřeším.
No ve Win bych závadu nehledal. ASIO ovladač by je měl obejít. A export jde stejně přes procesor, zvukovka je při exportu mimo.

FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Re: Cubase export

Příspěvek od FilipE » stř 19. srp 2020 11:32:45

No právě že dřív jsem s tím problém neměl ale to jsem měl jinej noťas, Cubase 5 a nic zásadního co se týče mixu jsem nezměnil.

A jak říkal pavlii vždycky to někdo někde řešil a pak se neozval :D

Jan V
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 4
Registrován: pát 14. pro 2018 11:31:13

Re: Cubase export

Příspěvek od Jan V » stř 19. srp 2020 11:57:42

ASIO ovladač, ani zvukovka nemá na export žádný vliv. Dle mého je to nastavením při exportu. Jinak můžeš zkusit CUBASE forum www.cubase.cz. Obhospodařuje to specialista na Cubase Martin Jirsák a ten už vyřešil jinačí problémy.

FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Re: Cubase export

Příspěvek od FilipE » stř 19. srp 2020 12:14:21

Dobře, díky. Zkusím napsat i tam.
Když zjistím čím to je rád se podělím s ostatními :)

STIGMA
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 30
Registrován: úte 22. říj 2019 15:19:41

Re: Cubase export

Příspěvek od STIGMA » stř 19. srp 2020 12:18:35

Jestli dáš vědět tak předem díky. Docela mě to zajímá kde může být zakopaný pes. :D

FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Re: Cubase export

Příspěvek od FilipE » čtv 20. srp 2020 8:50:40

Nemám ještě schválenou registraci na fóru cubase.cz ale teď jsem domíchal v práci na pc to co jsem míchal doma úplně stejně a zní to správně takže si začínám myslet že to bude asi něco ve Windowsu.. :D

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 390
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase export

Příspěvek od pavlii » čtv 20. srp 2020 10:15:33

Hmmm...může být. Kontakt na MAJ je rozhodně správně, předávám mu všechny problémy, které neumím vyřešit ;-) pokud vím, tak je nějakým způsobem součástí Steinberg teamu. Fajn kluk.

Jestli na to přijdeš, tak to sem fakt napiš, protože já dodneška nevím, kde by mohl být problém (zase tolik věcí k nastavení v renderu Cubase nemá, to jsou jinačí průserovější softy :-D ).

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

FilipE
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 8
Registrován: úte 18. srp 2020 23:13:58

Re: Cubase export

Příspěvek od FilipE » čtv 20. srp 2020 10:24:49

Rád to sem pak napíšu, snad se to nějak vyřeší :D

Právě že nemá. V práci se mi liší jen stolní PC, jinak zvukovku mám stejnou jako doma akorát 3. generaci + mixák a cubase taky stejnej ale to stejně vliv na export nemá...

Určitě to bude nějaká blbost jen ji najít :D

Jan V
Nováček fóra
Nováček fóra
Příspěvky: 4
Registrován: pát 14. pro 2018 11:31:13

Re: Cubase export

Příspěvek od Jan V » čtv 20. srp 2020 13:46:33

Zkus ten výslednej soubor přehrát jiným přehrávačem ve WIN. Klikni na něj pravým tlačítkem myši a dej otevřít v programu...Vyber jinej než máš přednastavenej. Pak ještě můžeš zkusit ten výslednej WAV importovat zpět do Cubase a poslechnout.

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“