Zemní smyčka

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
  • Reklama
  • powersoft
Kuba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 201
Registrován: úte 03. dub 2007 8:21:23
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od Kuba » ned 27. led 2008 10:45:30

Asi by to taky šlo, ale vyzkoušený to nemám. Jen si říkám, co vyjde levněji: DI box, nebo cca 400VA izolační trafo, slušně odstíněný..., a ta váha! Teď mě mapadá, když jsem za totáče dělal na dráze, byly tak asi 300VA trafa v perónních lampách - takovejch těch vysokejch se žebříkem, "JŽ" se jim myslím říkalo.

Gustav
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 453
Registrován: ned 19. úno 2006 14:37:28
Bydliště: Praha

Příspěvek od Gustav » ned 27. led 2008 11:58:42

:shock: Taky si MYSLÍM : Proč to dělat jednoduše malým DI-BOXEM , když to jde složitě velkou "KRÁVOU" :roll:
G.

PetrMikes
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 86
Registrován: stř 05. črc 2006 9:00:06

Příspěvek od PetrMikes » úte 29. led 2008 10:16:07

a co kdyz bych zařadil mezi tyhle dve zarizeni linearni optočlen? to by melo byt potom v pohode ne?zkresleni by nebylo tak ztrasne...

Kuba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 201
Registrován: úte 03. dub 2007 8:21:23
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od Kuba » úte 29. led 2008 10:36:50

To máš prašťjakuhoď - musel bys mít každou stranu optronu napájenou samostatným napájením - jednoduchým zapojením neoddělíš země. Nebraň se tomu pas. DI-boxu, je to optimální. Taky jsem koukal, že prodává trafa Monacor - za 126,- Počítám kvalitou asi nic moc, než optron, byť lineární, to ale lepší bude.

Kuba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 201
Registrován: úte 03. dub 2007 8:21:23
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od Kuba » úte 29. led 2008 10:43:26

Myslels třeba tohle?
http://www.belza.cz/audio/optozz.htm
Při napájení z baterek to má alespoň oddělený napájení. Ale taky to za 600,- s krabkou a konektory + práce neuděláš, navíc jakou to asi má dynamiku? při napojení na PA? A přebuditelnost?

PetrMikes
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 86
Registrován: stř 05. črc 2006 9:00:06

Příspěvek od PetrMikes » čtv 31. led 2008 14:02:42

dobre vyresim to di boxem,jeste bych rad vedel proc pouzit prave pasivni a ne aktivni? doporucte mi tedy prosim nejaky di box

Kuba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 201
Registrován: úte 03. dub 2007 8:21:23
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od Kuba » čtv 31. led 2008 17:39:28

To jsem psal už tady:
Pasivní znamená, že je tvořen trafem - nejde o impedanční přizpůsobení, jde o galvanický oddělení! Impedanci uděláš právě aktivním, je tam prostě jeden operák a hotovo - bohužel, vzhledem k jednomu napájení to galvanicky neoddělíš.

Uživatelský avatar
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1187
Registrován: pon 25. čer 2007 21:19:01
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » sob 09. úno 2008 8:47:33

Kuba píše:To jsem psal už tady:
Pasivní znamená, že je tvořen trafem - nejde o impedanční přizpůsobení, jde o galvanický oddělení! Impedanci uděláš právě aktivním, je tam prostě jeden operák a hotovo - bohužel, vzhledem k jednomu napájení to galvanicky neoddělíš.
Jinými slovy v aktivním DI-BOXU (napr. Behringer DI-100) neni trafo?
Proč by byl tedy tak velký a relativně těžký?
Není to spíše tím, že je na vstupu předzesilovač s impedančním přizpůsobením a pak se jde vesele do trafa?

Kuba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 201
Registrován: úte 03. dub 2007 8:21:23
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od Kuba » ned 10. úno 2008 8:30:04

Slušnej DI-box takhle udělanej je, aktivní ele., trafo na výstupu. Behringera neznám zevnitř, ale asi je udělanej právě takhle. BTW, podle váhy bych to neodhadoval, vzhledem k použití di-boxů je každý rozumný výrobce děla slušně "rugged" :D

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2446
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 10. úno 2008 21:57:01

U Behringera se to ma tak. DI20 je aktivni bez trafa (asto dvoukanal bat/+48V, cili vhodny ke klapkam atp), vetsi a vsemi oblibena DI100 je aktivni s trafem OT1 (jednokanal s baterkou nebo po +48V) ... a DI400 a DI800 jsou jednokanalovy pasivky, samozrejme s trafem (s tim, ze umi setrne vzit signal i z vykonovejch vystupu). Pak je tu este HD400 coz je bezvadna krabicka se dvema trafama (pasivni).

J.J.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 571
Registrován: pon 21. led 2008 18:38:20

Příspěvek od J.J. » pon 11. úno 2008 10:15:12

Jenom malou poznámku - tak jak je případ popsán bude nutno použít linkový oddělovací transformátor 1:1, pasivní DI boxy kromě oddělení upravují linkovou úroveň na signál vhodný pro nízkoimpedanční mikrofonní vstup. Může se ti pak stát, že po připojení DI boxu nebudeš schopen zařízení vybudit. DI od Behringera jsem schopen skousnout se skřípěním zubů ještě tak pro jednotlivé nástroje, komplexní signál bych tím určitě nemršil. Oddělovací transformátor 1:1 koupíš třeba tu http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=80739
nebo tu
http://hudebniraj.cz/inshop/scripts/sho ... ItemIdx=18
další možnost je sehnat si kvalitní tráfka a zbastlit to sám

Kuba
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 201
Registrován: úte 03. dub 2007 8:21:23
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od Kuba » pon 11. úno 2008 13:43:48

J.J. píše:Oddělovací transformátor 1:1 koupíš třeba tu http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=80739
nebo tu
http://hudebniraj.cz/inshop/scripts/sho ... ItemIdx=18
další možnost je sehnat si kvalitní tráfka a zbastlit to sám
Radial, jo?? :D :D Vidím, že jsi ten thread poctivě nepřečetl - obzvláště pak tu pasáž o "600,- na pohodu" :D

J.J.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 571
Registrován: pon 21. led 2008 18:38:20

Příspěvek od J.J. » pon 11. úno 2008 18:04:31

Ber to jako příklady 8) spíš jsem chtěl upozornit na to, že při použití klasických DI boxů může být problém s úrovní signálu.

Uživatelský avatar
safa
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2446
Registrován: pon 26. pro 2005 1:28:29
Bydliště: Praha, matka mest a vesnic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 11. úno 2008 23:16:44

J.J. píše:DI od Behringera jsem schopen skousnout se skřípěním zubů ještě tak pro jednotlivé nástroje, komplexní signál bych tím určitě nemršil.
... tak to Jirko cece nevim proc, ty pasivky se k signalu chovaji naprosto pratelsky do 40kHz.

J.J.
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 571
Registrován: pon 21. led 2008 18:38:20

Příspěvek od J.J. » úte 12. úno 2008 6:40:45

poměrně brzy začínají zkreslovat, pravda u trafa není zkreslení tak agresivní ale nelíbí se mi to.

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“