Mixpult + kytarové kombo

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Ondra3
Nováček fóra
Nováček fóra

Mixpult + kytarové kombo

Příspěvek od Ondra3 » stř 31. říj 2012 21:03:09

Ahojte, mám modelingové kombo Line 6 Spider mkII a pořídil jsem si mikrofon ATM650 (http://kytary.cz/audio-technica-atm650/HN096379/) a malý mixák (http://kytary.cz/kaifat-me-1202-fx/HN120362/).

Protože sem lama, nemám žádného známého nebo někoho jiného, kdo by poradil a nechci něco zprasit (a buď neumím hledat na google nebo prostě nenalézám něco užitečného), rád bych se zeptal na pár věcí :

1. Je možno vůbec připojit mixák přímo ke kombu abych si se zvukem mohl hrát ještě hlouběji, než umožňuje samotné kombo? (mixák má v sobě nějaké ty efekty, zajímá mě jejich využití)
2. Zároveň s tím - je možno mít k mixáku napíchnutý mikrofon, přes který by se pak nahrávalo z komba do pc?

Sám manuál k mixáku mi toho bohužel moc neřekl. Našel jsem pár instruktážních videí, kde se kombo napíchne přes DI box (ale pouze pro akustickou kytaru?), musí mít ale "Line out" výstup (?). Věc je v tom, že veškeré vstupy/výstupy, které má ta moje "lanjšestkaspajdr" jsou tyto : poweramp in, preamp out, direct out (pozn. cabinet;simulated) - což je prakticky samec jako koncovka mikrofonu, midi input / out+thru, 2x speakers a pak klasicky kytarový in a zapojení repra v kombu.

Je třeba něco dalšího dokoupit aby to všechno fungovalo pospolu nebo stačí to, co mám teď?

Budu rád za každou odpověď.

Díky.

kopyto
Uživatel
Uživatel

Mixpult + kytarové kombo

Příspěvek od kopyto » čtv 01. lis 2012 8:41:37

Ondra3 píše:1. Je možno vůbec připojit mixák přímo ke kombu abych si se zvukem mohl hrát ještě hlouběji, než umožňuje samotné kombo? (mixák má v sobě nějaké ty efekty, zajímá mě jejich využití)
Stačí preamp out z komba poslat do mixu a výstup z mixu vrátit do power amp in na kombu. Ale připrav se na to, že kvalita těch efektů a obecně celého mixu bude mizerná, takže si tím jen z***víš signál.
Ondra3 píše: Zároveň s tím - je možno mít k mixáku napíchnutý mikrofon, přes který by se pak nahrávalo z komba do pc?

Je třeba něco dalšího dokoupit aby to všechno fungovalo pospolu nebo stačí to, co mám teď?

Díky.
Pokud máš na zvukovce linkovej vstup, tak:
a/ tam píchni buď direct out z komba
nebo
b/ kombo sejmi mikrofonem připojeným do mixu, a do linkového vstupu počítače píchni výstup z mixu.

Ale většina integrovaných zvukovek stojí za prd, lezou do toho různé ruchy z počítače atd, takže na 99% budeš potřebovat ještě externí zvukovou kartu. Kup takovou, která má mikrofonní předzesilovače a můžeš rovnou vyhodit ten mix:-)

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“