Mixdown hraje po exportu jinak.

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
  • Reklama
  • powersoft
Uživatelský avatar
KamilV
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 1439
Registrován: pon 30. lis 2009 13:10:24
Bydliště: Olomouc

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od KamilV » ned 24. led 2016 19:45:13

Tak teď mám pocit, že v tom úplně plaveš...
ad 1. odstavec: kontrolu interního zpracování přece nemůžeš ověřovat exportem. Já naopak očekávám, že DAW interně pracuje vždy v 32 bit bez ohledu na to, co nastavíš v projektě.
ad 2. odstavec: ten článek naopak vysvětluje, že díky 8 bit exponentu žádná pevná mez není a proto v DAW (nikoliv na A/D nebo D/A) nedojde ke clipu.

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 374
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od pavlii » ned 24. led 2016 21:37:42

Asi tak nějak.

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Uživatelský avatar
Návštěvník

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od Návštěvník » pon 25. led 2016 0:23:10

Vy jste si ovšem nevšimli, že hovoříme o dynamice soplu. (Vzpomněl jsem na Sinclaira a jeho termín "sopláci"...):

"ten nárast dynamiky soplu s bitmi je trochu mätuci ." - sorry za OT, ale tomuhle se nedalo odolat... :-D :-D :-D

jammixer
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: stř 04. lis 2015 0:01:00

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od jammixer » pon 25. led 2016 13:23:15

berem to ako pochvalu človek sa naučí najprv chodit a potom plavat.
Ja naopak v tom vidim vyznam . z nejakeho dovodu sa ten projekt dá nastaviť na menej . Napriklad pri nahravani s realtime VSt ,kedy by vyššie rozlišenie bolo naobtiaž HW narokom.
ja sa v tom dalej nepotrebujem vrtať , lebo časom to zrejme zistim ušami , nie pri jednom exporte ale pri 50tich v 24b a 50tich v 32f.
som rad že sme neni sami a pobavil som aj mmzemštana

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 374
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od pavlii » pon 25. led 2016 13:48:02

Mhm.....Kamilova poznámka o plavání stále pokračuje a jako pochvalu to rozhodně neber.... :? Právě při nahrávání s VST - jak jsem nejméně jednou zmínil - je jediný smysl použití vyššího než 24bit rozlišení (=nad rámec A/D převodníku). Vyšší rozlišení nemusí být na obtíž HW nárokům; naopak CPU může třeba efektivněji zpracovávat 32bit informaci (oproti 24bit), to už je ale na nějaké PC-fórum spíš.

Pokud během té cca stovky exportů zcela zásadně (pardon vlastně - my nevíme tvůj poslechový řetězec, jestli jsme ho nepřehlédl) neupgraduješ poslech a akustiku, tak uslyšíš nulový rozdíl 8) Takže z mého pohledu je úspornějším přístupem zapomenout na tu zbytečnou padesátku exportů (32f) a soustředit se na reálnou a smysluplnou práci v normálním rozsahu ADA převodníků (24bit).

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

jammixer
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: stř 04. lis 2015 0:01:00

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od jammixer » pon 25. led 2016 22:44:50

a čo tak skontrolovať rychlosť exportu , 16bit import 16bit projekt vs 16bit import 32fbit projekt ? to by bola korekná kontrola?
ja som to narychlo skusil so 6 stopami a na master náročnejší reverb ale treba asi nechať zadychať počitač viacerymi stopami a pluginmi .

jammixer
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 101
Registrován: stř 04. lis 2015 0:01:00

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od jammixer » ned 31. led 2016 13:10:31

interpolacia na priamke (v pripade " hlasitosti" dynamiky ) by nemala predstavovať matematicky velky problem .Šupne sa to do stredu a hotovo . horšie je to ked to treba robiť na trojuholniku.
ten export som skušal odmerať a nejaky malý rozdiel tam je v pripade projektu 32 bit-f. to som ale na začiatku importoval konvertovanim . zhruba 35 sekund exportu bol +1s pre 32bit f projekt , a pri 7minutovom exporte bolo cca +1min.
neviem či je to relevantný ukazovatel ale urobil som maly sluchový test 16bit material 16bit spracovanie vs 32bf spracovanie vs 96khz 32bit f. a to len pre jeden stereo track na ktory som nahodil multib kompresor maximizer a reverb.
vyzera to tak že nebude treba ani 50 exportova skusenosť ten rozdiel som počul aj z vedlajšej kuchyne , hlavne konverzia 96khz32bf pridala daleko viac priestoru a detailov samozrejme export vždy do 44/16bit :wink:

Uživatelský avatar
pavlii
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 374
Registrován: úte 06. říj 2009 11:00:25
Bydliště: Hostivice
Kontaktovat uživatele:

Re: Mixdown hraje po exportu jinak.

Příspěvek od pavlii » ned 31. led 2016 17:08:54

Základní problém je v tom, že neexistuje 16b zpracování. Ale to už tady psali jiní, je to stále dokola.

P.
Obrázek
home recording: Cubase VST/32 5.2, SX3.1, C5.5 WaveLab 4, 6, 7 / Dynaudio BM6 + A500 / Yamaha DSP Factory / Yamaha AW2400 / Yamaha MOTIF ES 8

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“