Stránka 1 z 1

Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: pát 12. kvě 2017 17:27:43
od agamus
Zdravím, chci se zeptat, zda je pro přístroje problém nebo šumák, pokud jsou imrvére zapnutý (tlačítka power), ale všechny najednou je chci zapínat/vypínat 8mi násobným napájecím distributorem Díky vám.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: pát 12. kvě 2017 18:10:51
od Zdeněk Prodance
Může to být problém až velký problém, podle toho, o jaké přístroje se jedná a jak spolupracují. Já mám takhle zapojené všemožné akunabíječky a těm je to samozřejmě úplně egál, ovšem audiosestavu bych si tak rozhodně neudělal, tam je potřeba aspoň některé věci zapínat a vypínat v určité sekvenci, tedy pořadí a s odstupy, zařízení na to se prodává, ale je mnohem dražší než krabička se zásuvkami a jedním vypínačem.

H.M.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: pát 12. kvě 2017 19:48:00
od agamus
Aha, dekuji, dekuji, tusil jsem, ze to nebude uplna brnkacka. Predpokladam, ze se jedna o soft start...

Jednalo by se o x kusu ADAT prevodniku a xyz kusu syntaku, ke kterym je blbej pristup, tak me napadlo, spoustet je timto. Zkusim pohledat, diky za nasmerovani.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: pát 12. kvě 2017 21:15:23
od Zdeněk Prodance
To by mohlo být bez problému. Ne, softstart je něco jiného, tomu postupnému se říká power sequencer apod.

H.M.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: ned 14. kvě 2017 21:13:52
od mkarr
Jedná se o to, že zvuková technika předpokládá odborné zacházení a nikdo ji obvykle nevybavil nějakým odpojováním výstupů při startu, nebo naopak při ztrátě napájení. Takže se může snadno stát, že aktivní reprobedna, nebo zesilovač dostanou na vstupu špičku způsobenou vypnutím nebo náběhem zdroje v mixu, zvukovce, procesoru a s klidným srdcem ji pošlou do výškového repráku, kterému to moc radosti neudělá. Určitě by se našlo i pár dalších příkladů nečeho, čemu to neudělá radost, ale pokud jsou to všechno v podstatě zdroje signálu abudou se zapínat dřív než mix, zvukovka, zesilovače (případně aktivky) tak s tím obvykle není problém. Jsou teda i zařízení, která mají mechanický vypínač až za zdrojem s klasickým trafem a múže tam být třeba proto, aby špička při zapnutí/vypnutí trafa nevlítla do přístroje. Ty je možná dobré taky nevypínat vytažením ze zdi. Jinak by to mělo být při dodržení zásady, že se hračky zapínají po směru kterým putuje signál a vypínají obráceně, nebo se alespoň stáhne vstup, celkem fuk.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: čtv 24. srp 2017 23:25:12
od Vlado
Vyrobil jsem doplnek k distributoru Samson a Arduinem, a ten mi zapina jednotlive zastrcky postupne (a vypina je v opacnem poradi). Tady je video https://youtu.be/TFtlX88PqpA a mam to vyreseno.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: stř 06. zář 2017 13:41:48
od agamus
Hele... super, super :) Kolik by taková to úprava zhruba stála? Myslím ohledně materiálu, co se týče výroby, snad bych někoho kolem mě našel.
Díky moc za info.
r.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: čtv 07. zář 2017 9:55:21
od Otas
Jako vyrostlého v éře analogu mne těší použití relátek, k dnešní éře by bylo správné spíše sepnutí triakem v nule. K sepnutí relátek by mi stačily sprosté darlingtony s rozdílným kondem v bázi. Ale není to bez pájky přenastavitelné a je jiná doba, uznávám :).
Jinak svůdná myšlenka i pro technologii live. Když spínám třebas jen páreček NT59 tak si světýlko blikne :(.

Re: Zapnutí přístrojů distributorem

Napsal: sob 04. lis 2017 23:01:26
od Vlado
Ano, urcite to jde udelat jednoduseji. Ale arduino nabizi moduly za par korun, je to spojene raz dva, a program je napsany drive, nez se zahreje pajecka :-) No a navic je to vlastne reseni rizene mikroprocesorem a muzu to preprogramovat (poradi a casy), takze uplne moderni.