Stránka 2 z 2

Re: Problém se studiovými monitory - brum

Napsal: stř 09. led 2019 18:47:28
od rasgon
Tak přidám poslední aktualizaci, pro ty, co třeba budou mít v budoucnu podobný probém. Před chvilkou se mi podařilo najít zdroj problému. Na monitoru u PC nebyl ze zadu u DVI kabelu zcela dotažen jeden ze šroubů. Po dotažení monitory zcela zmkli. Dříve jsem zkoušel PC monitor odpojit ze sítě i z PC a to nemělo na brum žádný vliv. Zdá se, že i přesto, že PC monitor není zapojený do sítě, ani do PC, tak volně položený DVI kabel (který stále byl nedotaženě zapojený do PC monitoru) u zdroje počítače rušil studiové monitory. Jsem každopádně rád, že jsem na to přišel a moc děkuji za tipy, které mě nakonec přivedli k řešení.

Re: Problém se studiovými monitory - brum

Napsal: čtv 10. led 2019 2:45:01
od mkarr
Tak že by nebyly monitory zapojené do jedné zásuvky, to mě fakt nenapadlo.
Jasně že tohle může dělat brum a zemní smyčku.
Nedotažený kabel bude spíš možná fungovat jako anténa, ale u stolního PC, které má hromadu komponent a často i několik pospojovaných elektrických spotřebičů na různých kabelech a možná i zásuvkách, to může být o něco složitější.
Každopádně napájet všechno z jedné zásuvky tuším padlo už někde na začátku a vůbec jsem nepomyslel, že by mohl někdo zapojit každý reprák do jiné zásuvky, po takovéto radě.
Pokud mají ty monitory dvojkolíkový přívod, stačí možná i otočit ten přívod a pustit tím pádem fázi do jiného drátu.

Re: Problém se studiovými monitory - brum

Napsal: čtv 10. led 2019 16:12:24
od Otas
Jo, kdo neposlouchá rady, ten hledá déle :(. Alespoň se přitom našla druhá závada - ten šroubek :).