Naučme muzikanty slušnému chování na pódiu

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
kokoumes
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Naučme muzikanty slušnému chování na pódiu

Příspěvek od kokoumes » čtv 26. lis 2009 14:56:25

Po delší době sem kouknu a co nevidim :-) Perfektní poznatky. Už je dávám dohromady a co nejdříve doplním i s obrazky. :-)

darkevil 47
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od darkevil 47 » ned 10. led 2010 21:35:40

zdravym jako naváček tohohle fora a tím všechny zvukaře :)............ musím říct co tady plánujete je dost dobrý nápad a myslím si že začínajícím muzikantum to hodně pomuže (sám si na ty časy zpomínámkdy sem věděl o zvuku kulový a jedíný comě zajímalo jestli tim kombem přeřvu jako basák kytarystu vedle) samozřejmě přeřvávácí války byli nadením pořádku až do doby než přišel zvukař a ukázel jak se domluvit jak na zkušebně tak i na podiu a když to rozšíříme na všechny muzikantská fora jako rady pro začátečníky tam byto mohlo aspoń někomu pomoc jinak přeji s tím hodně zdaru

GogoKt

Příspěvek od GogoKt » pon 11. led 2010 21:52:57

Ja jim pujcil ke kejtam bezdraty at si jdou poslechnout dolu.Vypnul jsem zvuk ven...Divili se a ztlumili se :) ale preci si kvuli takovejm h...... nebudem vsichni kupovat bezdratovy sady ke kejtam ne? Bici jsou problem... Obcas pred zacakem obejdem tajne bici a alespon mu pritahnem plechy pripadne doplnime filcove podlozky :) hlavne u zacinajicich pankacu apod.... jsou schopny mit Čínu jenom na dvou plechovejch podlozkach :D jak zacne hra uz nema cas povolovat plechy :D

http://www.stagemaster.cz

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » úte 12. led 2010 13:25:37

Blbej bubeník si stejně všechno zase povolí mezi písničkama.
Všechny tyhle bušiče do vrat bych nahnal hrát na pět let do nějakýho orchestru, kde se hraje skutečně podle dynamiky a když je v notách pp, tak hraju pp a ne fff... Muzikanti vědí :)

...není třeba hrát nahlas...

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 12. led 2010 13:28:50

Někteří zvukaři taky vědí :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

kokoumes
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokoumes » úte 12. led 2010 13:33:57

Není to s nimi lehké a přitom to myslíme dobře :D

Havlis

Příspěvek od Havlis » stř 13. led 2010 16:28:12

No, koukám, že zvukaři si tady pěkne notujou, jaký jsou všechny ty kapely příšerný, především kytaristi...Do značný míry sice musím, přesto bych jen dodal, že někdy nastává i opačnej případ - kytarista je vstřícnej, ochotnej a zvukař idiot. Já sám mám 50w lampu, vždycky se jí snažim natočit na sebe, většinou si jí do odposlechu nedávám vůbec, stačí mě kombo. Ve zkušebně máme především každej natočenej svůj apec na sebe, nejvíc slyšet je rozhodně zpěv. o to víc mě pak na**re, když hraju v klubu, zvukař do mě pořád valí, ať se ztlumím, že mě pak přidá odposlechu - ok, není problém, ztlumil jsem se, podle jeho požadavku. On mě opravdu přídal do odposlechu, ale to, co z toho lezlo, to bylo obrhnus - neuvěřitelně navejškovaná pilka - musel jsem jít ke kombu, abych se přesvědčil, že ten obrhnus neleze z komba, ale opravdu vzniká někde u pana zvukaře. Nakonec, když už mě z toho nepříjemnýho vejškovýho zvuku bolely uši, jsem ho poprosil, jestli by nestáhnul vejšky....to si pak říkám, že my kytaristi řešíme nějak trubypass a pod a stejně nám z toho zvuku pak zvukaři udělaj úplně něco jinýho. Nemluvě o tom, když si zpěvák říká o zpěv do odposlechu, tři písničky se nic neděje a když zvukař najde ten správnej poťák, tak ho tam pošle tak, že to trhá hlavy...Prostě jako ve všem - velká část muzikantů jsou nevstřícní tupci, a dost velká část zvukařů to samý...

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub » stř 13. led 2010 17:07:11

S tim souhlasim, nebot jsem taky sedel leta na podiu a zvuk na podiu byl hnusnej. Ono je to tim, ze hodne zvukaru vozi svoje home-made bedny, ktery jsou blbe naladeny a hrajou moc vejskove/stredove/basove, nebo tam maji nainzertovany zahadny EQ pochybnejch kvalit.

...není třeba hrát nahlas...

jakub.p

Příspěvek od jakub.p » stř 13. led 2010 20:15:25

já bych home-made bedny zase tak moc nekritizoval...zkušenej zvukař vybírá kvalitní repráky a ladí to podle uší...jako taky už sem se setkal se zvukařema typu měřící mikrofon uprostřed sálu, špunty v uších a zvuk jeden obrovskej rachot... :?

ZvukarKt
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZvukarKt » čtv 14. led 2010 0:43:32

Pravda to je ze i zvukar musi mit soudnost.

Ja osobne jsem toho nazoru ze kombo kytaristy by melo mit hlasitost akorat tak akorak aby se hrac slysel a nemusel mit sebe v odposlechu. Vyhnete se tak zpetnym vazbam mic u komba. A do odposlechu dat co potrebuje napr. sebe druhou kejtu atd. Dlouho jsem laboroval jake odposlechy jak moc vykuchat zvuk do nich atd. Chodil jsem si to i poslechnou nahoru a spoustu kapel byla velice spokojena s kvalitou zvuku na podiu.

Takze zase je to o tom ze kapela a zvukar musi byt jedno telo kdyz se nedomluvi tak zbyva jen [-o<
Když to dobře hraje tančím... když ne ladím... a když to prostě nejde, jsem ve výčepu :D
http://www.stagemaster.cz

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » čtv 14. led 2010 8:50:45

Havlis - přesné a trefné.

Ještě je mezistupeň, kdy si zpěvák říká o přidání, ale neřekne dost, ještě trošku ap.
Pak to může trhat hlavy.

Většinou to vzniká u arogantních blbců - nejlíp z obou stran :-(
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty » pát 15. led 2010 11:13:12

Komunikace, komunikace, komunikace...
To je základ v každé společnosti lidí, v podnikání, doma, v životě... Když nenajdete společnou řeč, alespoň najít společný kompromis...

Já třeba válčím s kolegou kytaristou, kterej si koupil novou mesabuginu a neustále se přidává, páč prostě "to prostě musí vytavit, aby to mělo ten zvuk" - výkonovou brzdu odmítá, kombo otočit "na sebe" jsme zkoušeli, ale páč vedle něj sedí bubeník s Midi a metronomem ve sluchátkách, kterýmu ta bugina prostřelí hlavu i přes sluchátka, tak to taky nejde...

A nejvíc mě vytočí zpěvák/muzikant, kterej na zvukovce udělá "asi dobrý"... celej večer ani nešpitne a pak si u piva posteskne spoluhráčům, jak se mu dneska špatně zpívalo/hrálo páč se neslyšel, či neslyšel doprovod...

Přeci není taková krize i přes sál s 500lidma po písničce houknout "přidej mi zpěv ke mě" či "přidej mi klapky"
Nebo třeba i poznámku ke zvuku, leckdy je zvukovka letem světem, zvlášť teď na náledí, kdy kapela nebo i já přijedeme pozdě a je to "na krev"...

Skvěle se mi teď spolupracovalo s jednou kapelou - zpěvák povídá - hele mám to tu takový jako z nádraží, řeže to....chvilku ladím....trochu sykavky uber...ladím....SUPER, takhle to nech...
Páč jsem nevěřil tomu, co jsem nakroutil, že to tak chce vylezl jsem na podium- zděsil se - zvuk jak za dekou, uhučený umumlaný - nicméně zpěvák 100% spokojenej, že je takhle zvyklej...
Není co řešit, chce to tak, má to tak mít...

Ufffff - už jsem zas OT... sorry
klídek chlapi, to je nulák

kokoumes
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokoumes » ned 17. led 2010 23:55:58

Tak jsem přidal další 3 bodíky. Kdyby měl někdo nějaký nápad na upgrade sem s ním :wink:

Tipy a rady pro muzikanty

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » pon 18. led 2010 14:15:10

....nooo tak jsem si to přečetl na tom odkazu a řekl bych, že bych tam teda něco nenapsal. :wink:
Myslím si, že tvrzení, že KS audio používá eliminátory zpětné vazby, může vést až k myšlence, že tato věcička je všespasitelná a tudíž si leckdo začne myslet, že když tu bedýnku zvukař zařadí do své výbavy, tak to prostě houkat už nikdy nebude. Asi by bylo lepší poznamenat, že to prostě houkat bude vždycky, jelikož tento fyzikální jev je možné sice potlačit, nikoli však zcela vytěsnit z našeho života.
No a zvednutý palec při komunikaci se zvukařem při požadavku na zvednutí hlasitosti, ještě bohužel neříká, co že mám přidat. Zpěv, nástroj, sebe, jeho, koho?
Jinak hodnotím tuto snahu kladně. :D

darkevil 47
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od darkevil 47 » pát 22. led 2010 23:57:21

ještě ste zapoměli u mykrofonu na zlozvyk chitání mykráku za síťku to by tam nemělo podle mě chybět :)

Odpovědět

Zpět na „Bar“