Aby se DJs slyšeli...
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Aby se DJs slyšeli...
Tak tomuhle říkám odposlechy, už chápu, proč si občas muzikanti a DJové stěžují, že se málo slyší. Potřebují totiž aparát pro ozvučení menší haly... (Mácháč 2008)

- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
kalfar píše:Co ty víš, třeba to bylo pro efekt a fungoval jen jeden na každé straně živený 300WZrovna jsem na ty bedničky koukal v Trutnově a slintal jak je to u pódia stejně hlasité jako na vzdálené straně hlediště.
Jj na druhý scéně jich bylo tuším 8 na každý straně. Akorát basovky tam nebyly tyhle 118 ale 28. Nevím, jestli by se s tím někdo stavěl pro efekt, ale i to je možný
- Pavel Sedlák
- Uživatel

No, ta hlavní stage byla vybavená perfektně, ale jestli jsi tam slyšel, ETC, Bobka nebo Schmitzera, tak to bylo hodně bídný.
Všechny kopáky hraly stejně, dunělo to jako prase a zkazilo to vystoupení tak jedný třetině účinkujících.
Na druhým place to bylo o dost lepší - asi tam byli zkušenější zvukaři, protože skoro každý kapele udělali dobrej zvuk.
Stan vynechám a připomenu kršňáky - to byl taky docela zmatek.
Středy i výšky výborné, basy tam kde měly být nehrály vůbec, zato pěkně rušily na hlavní stejdži.
No zkrátka si myslím, že po stránce techniky to bylo v trutnově 1A, zvukaři vesměs Béčka...
Všechny kopáky hraly stejně, dunělo to jako prase a zkazilo to vystoupení tak jedný třetině účinkujících.
Na druhým place to bylo o dost lepší - asi tam byli zkušenější zvukaři, protože skoro každý kapele udělali dobrej zvuk.
Středy i výšky výborné, basy tam kde měly být nehrály vůbec, zato pěkně rušily na hlavní stejdži.
No zkrátka si myslím, že po stránce techniky to bylo v trutnově 1A, zvukaři vesměs Béčka...
Mě vadil hlavně zvuk v ten první den, to měli ještě jiný vejškáče na hlavním a byly hodně slabý. Takže to ty basy přetloukly. Po tom co je vyměnili to už bylo o něco lepší, ale na tý druhý byl fakt lepší zvuk.pavel2 píše:No, ta hlavní stage byla vybavená perfektně, ale jestli jsi tam slyšel, ETC, Bobka nebo Schmitzera, tak to bylo hodně bídný.
Jinak bavil jsem se se zvukařem ve stanu, říkal jednak že má dost mizernou techniku (starej mix, pasivní výhybku, 4kw výkon) a jednak zvučil ze soboty do neděle v kuse. DJ dohrál v sobotu v půl osmý ráno a první kapela tam byla ve čtvrt na devět, tak nešel spát.
A mě teda dost vadily ty zmatky se zvukem u těch bubeníků na konci. Tam se mi zdálo že zvukaři to už úplně vypustili a hudebníci se mohly uvztekat.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

No jo, on se ten stan bere jako underground asi...
Ten mix neměl špatnej (Soundcraft Spirit Folio), tam slabej článek nebyl, efektovka komplet dbx, to by ještě šlo, ale konce bez speakmanagementu - no proto to asi hrálo tak jak to hrálo.
Ani ty bedny nebudou špatný.
Podobný akce jako ten stan dělám taky, ale se 4x SUB MT18 a nad to MT2122 (RMX4050HD + RMX2450) ovládané Sabinou NAV3600 a zvukově se to nedá vůbec porovnat.
Tak nějak, jako v tom pubstanu, spíš líp, mi hrajou EM151 + GX5 + nějaký samodomo 15" suby, pravda s BC, ale i tak...
K tý hlavní stage - zvukově zoufalej byl právě ten Pavel Bobek - to snad ani u toho nikdo nestál.
Nicméně třeba Krucipusku už to hrálo tak, jak to má vypadat.
Co mně ještě trochu pobavilo, to byly ty vykrejváky - jednak to vůbec nehrálo ale hlavně nebyly zpožděný k těm basům, takže to bylo jak na pouti.
Ten mix neměl špatnej (Soundcraft Spirit Folio), tam slabej článek nebyl, efektovka komplet dbx, to by ještě šlo, ale konce bez speakmanagementu - no proto to asi hrálo tak jak to hrálo.
Podobný akce jako ten stan dělám taky, ale se 4x SUB MT18 a nad to MT2122 (RMX4050HD + RMX2450) ovládané Sabinou NAV3600 a zvukově se to nedá vůbec porovnat.
Tak nějak, jako v tom pubstanu, spíš líp, mi hrajou EM151 + GX5 + nějaký samodomo 15" suby, pravda s BC, ale i tak...
K tý hlavní stage - zvukově zoufalej byl právě ten Pavel Bobek - to snad ani u toho nikdo nestál.
Nicméně třeba Krucipusku už to hrálo tak, jak to má vypadat.
Co mně ještě trochu pobavilo, to byly ty vykrejváky - jednak to vůbec nehrálo ale hlavně nebyly zpožděný k těm basům, takže to bylo jak na pouti.
No ten stan se spíš bere jako totální chlív, kam je obrovský riziko dávat lepší aparát, nikdy nevíš, kdy poletí pivo okolo mixu atd...pavel2 píše:No jo, on se ten stan bere jako underground asi...
The best sound comes from one source...
- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě máš pravdu, myslel jsem dV-SUB, ale psal 118. holt jsem nikdy nepracoval u prodejcehonza_s píše:Au, 8 dV-DOSC jako odposlech... Tam asi bude něco špatněJinak ty basovky pod tím nejsou ani SB118, ale dV-SUB (3x15").
pavel2 píše:No, ta hlavní stage byla vybavená perfektně, ale jestli jsi tam slyšel, ETC, Bobka nebo Schmitzera, tak to bylo hodně bídný.
Ono to spíš bylo tím, že všichni interpreti, které jsi vyjmenoval do mikrofonu spíš šeptají a níže zmiňovaný Hájíček do něj docela řve. Takže se zvučí líp. Taky mají dost akustických nástrojů, což se o ostatních kapelách taky řít nedá. Ovšem abych je jen nehájil, třeba na Prokopovi byl zvuk naprostá špička. Nebylo mu co vytknout.
Zas tak hrozný to taky neměl, zvukaři se tam střídali dva, ikdyž on tam byl zrovna do rána a pak hned znova. Co se týče aparátu, tak ten byl na tuhle stage dostačující, problém byl spíš v kapelách, protože většina to valila z pódia a udělat pořádnou zvukovku není časově možný a u některých kapel nemožný....kalfar píše:Jinak bavil jsem se se zvukařem ve stanu, říkal jednak že má dost mizernou techniku (starej mix, pasivní výhybku, 4kw výkon) a jednak zvučil ze soboty do neděle v kuse. DJ dohrál v sobotu v půl osmý ráno a první kapela tam byla ve čtvrt na devět, tak nešel spát.
Přesně tak, akorát letos nelítalo pivo, ale peří, rohlíky a saka (vystoupení Heveru a vazelíny). Každou chvíli trefili světla nebo projektor a peří lítalo všudehonza_s píše: No ten stan se spíš bere jako totální chlív, kam je obrovský riziko dávat lepší aparát, nikdy nevíš, kdy poletí pivo okolo mixu atd...
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Akustické nástroje - to je samozřejmě trochu komplikace, ale hrát to musí.
A že do mikrofonu šeptají je jedna věc, ale proto právě přeci nebudu druhou trávu zvučit jako soufly - že.
Michal Prokop je starej matador a kdo ho někdy zvučil, ví, že je docela náročnej a hned tak spokojenej není.
My jsme vyzkoušeli čtyři mikrofony (na jiný akci), aby jsme skončili u SM58.
E945 byla měkká, D5 moc basovala, SM87 moc ostrá a Audix OM2 se mu nelíbil už od pohledu.
Andršt ho už honil, že hrajeme, hrajeme a Honza Hrubý si dával pivko.
Nakonec bylo fajn, že jsme to zkusili, protože i proto je potom zvuk daleko lepší, když zpěvák micu věří.
Navíc tihle lidi velmi dobře vědí co a jak má vypadat, takže se vždycky těším, když pro někoho takového můžu dělat
A že do mikrofonu šeptají je jedna věc, ale proto právě přeci nebudu druhou trávu zvučit jako soufly - že.
Michal Prokop je starej matador a kdo ho někdy zvučil, ví, že je docela náročnej a hned tak spokojenej není.
My jsme vyzkoušeli čtyři mikrofony (na jiný akci), aby jsme skončili u SM58.
E945 byla měkká, D5 moc basovala, SM87 moc ostrá a Audix OM2 se mu nelíbil už od pohledu.
Andršt ho už honil, že hrajeme, hrajeme a Honza Hrubý si dával pivko.
Nakonec bylo fajn, že jsme to zkusili, protože i proto je potom zvuk daleko lepší, když zpěvák micu věří.
Navíc tihle lidi velmi dobře vědí co a jak má vypadat, takže se vždycky těším, když pro někoho takového můžu dělat