Jak se stát zvukařem?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Jak se stát zvukařem?
6. zvyknout si na větu "zase si o víknedu pryč? aaach jo...."
no já začínal tak že jednou za mnou přišel spolužák že zakládá čochovou kapelu a potřebuje někoho za pult jestli o někom nevím tak sem mu řek že ne ale že jsem ochoten se začít učit... no a učím se do dnes
Když si vzpomenu na počáteční aparát : 2 doma stlučené bedny tak nějak osazené co dům dal (no do zkušebny stačilo) zesilovač tesla studiosolo 70 (oranžovej) a mix Tesla M16-4-4 (přezdívaný též bitevní tank díky své hmotnosti) První čoch nás dostal do kolen protože to prostě nehrálo a ani hrát nemohlo tak říkám takto ne! No a začal jsem shánět aparát a postupně koupil co mám teď kapelu zvučím pravidelně i na zkouškách a sem tam se objeví nějaká akcička převážně pro město a farnost a nebo kapely co nemají zvukaře ani aparát...
Jak se stát zvukařem?
a zároveň, že:Cajs píše:... 5) a zvyknout si, že za všechny chyby může vždycky zvukař.
7) v publiku jsou vždy minimálně 4, kteří naprosto přesně ví, jak by se to mělo udělat "správně"
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak se stát zvukařem?
8 ) V publiku je téměř vždy bývalý basák s této kapely, který naprosto přesně ví, že je basa málo
9) Při zvučení v hospodě je vždy u jednoho stolu společnost, ve které se slaví narozeniny, a zvukař je uplně vymazané hluché hovado
10) když se zvučí svatba, babičky si sednou při povídání vždy na nejpohodlnější sedačku, která je jak naschvál přímo před reprákem
11) Ampér a Volt se chovají ve zvukařině naprosto podivně, navíc mají hmotnost a dokážou se nějakou dobu kumulovat. Důkazem je hmotnost beden. Vždy po akci jsou těžší než před akcí.
9) Při zvučení v hospodě je vždy u jednoho stolu společnost, ve které se slaví narozeniny, a zvukař je uplně vymazané hluché hovado
10) když se zvučí svatba, babičky si sednou při povídání vždy na nejpohodlnější sedačku, která je jak naschvál přímo před reprákem
11) Ampér a Volt se chovají ve zvukařině naprosto podivně, navíc mají hmotnost a dokážou se nějakou dobu kumulovat. Důkazem je hmotnost beden. Vždy po akci jsou těžší než před akcí.
Jak se stát zvukařem?
12. ....protože do nich nějaké hovado vylilo pivo, nachcalo nebo nablilo. 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Jak se stát zvukařem?
Já za svou téměř dvacetiletou praxi přišel na to, že je lepší se zvukařem nestat. Lepší je být zpěvákem, ten zavře hubu a má sbaleno
Jinak ty body co jsou zde napsány sedí na 100%
Jinak ty body co jsou zde napsány sedí na 100%
- CharlesBass
- Uživatel

Jak se stát zvukařem?
Patso píše:8 ) V publiku je téměř vždy bývalý basák s této kapely, který naprosto přesně ví, že je basa málo
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
-
Honzik
Jak se stát zvukařem?
Ahoj lidi takže pokud mám dobrý hudební sluch a připravuji se na konzervatoř, mám velmi rád elektrotechniku, hlavně počítače, mám rád kvalitní stereo tak jsem ideálním kandidátem zvukaře? A na jaké škole se zvukařina vlastně studuje?
Jak se stát zvukařem?
Na skole zivota...
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak se stát zvukařem?
Live se nestudujuje pokud vím.
Najít zvukaře, dělat pomocníka (=vyzkoušet si že to je z 90% stehovák) a potom pokud te to neodradí pujdeš dál, někdo tě třeba začne posílat samotného na akce a tak dále...

Najít zvukaře, dělat pomocníka (=vyzkoušet si že to je z 90% stehovák) a potom pokud te to neodradí pujdeš dál, někdo tě třeba začne posílat samotného na akce a tak dále...
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak se stát zvukařem?
Nám by se třeba zrovna nějakej takovej zapálenej začátečník hodil do party. Okolí Tišnova, kdyby se někdo našel. 
-
vojtaop
Re: Jak se stát zvukařem?
Letos by se měl otevírat, nový obor v Brně (společně JAMU a VUT) - Zvuková režie a zvuková technika.Honzik píše:Ahoj lidi takže pokud mám dobrý hudební sluch a připravuji se na konzervatoř, mám velmi rád elektrotechniku, hlavně počítače, mám rád kvalitní stereo tak jsem ideálním kandidátem zvukaře? A na jaké škole se zvukařina vlastně studuje?
http://www.audified.com/projekt/vavcjam ... tudium.pdf
Pokud se připravuješ na konzervatoř, je to trochu z jiného soudku, ale hudebně je blízký obor zvuková Režie. Míň techniky hodně hudby.
Jinak plno škol,je ve světě ...
- metodej.skrecek
- Nováček fóra

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
rad jsem si přečetl dost a přidám ještě jednu.
Najdi si slušnou zvukařskou školu. Získáš základní přehled co všechno je třeba.
Získáš přehled o současné technice a spoustu informací, které těžko získáš jinde.
Já doporučuji školu Jindry Varhana.
www.zvukarskaskola.cz
rad jsem si přečetl dost a přidám ještě jednu.
Najdi si slušnou zvukařskou školu. Získáš základní přehled co všechno je třeba.
Získáš přehled o současné technice a spoustu informací, které těžko získáš jinde.
Já doporučuji školu Jindry Varhana.
www.zvukarskaskola.cz
-
Dadlos
prosimpekne,vite nekdo o praci bednaka? diky za odpoved Nesticek23@seznam.cz .. a sory za to ze sem se vetrel sem do diskuze..
A budeš na každej kšeft jezdit "z Aše do Jablunkova", nebo máš nějakou regionálně omezenou představu?