Odmítli jste akci kvůli elektroinstalaci?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mkarr
Uživatel
Uživatel

Odmítli jste akci kvůli elektroinstalaci?

Příspěvek od mkarr » stř 18. čer 2014 21:01:37

Pánové profesionálové, všude čtu v požadavcích na elektrickou přípojku že je vyžadován v podstatě bezvadný stav a tak bych se chtěl zeptat, jestli už jste to někde zabalili hned po příjezdu s tím, že krokodýlama na dráty v HDSce se fakt připojovat nebudete (obrazně řečeno) nebo jestli jste se na to někdy museli odkazovat ve chvíli, kdy došlo k nějakému konfliktu s pořadatelem, kvůli výpadkům, nebo divnému chování aparátu?

Mike76
Uživatel
Uživatel

Re: Odmítli jste akci kvůli elektroinstalaci?

Příspěvek od Mike76 » stř 18. čer 2014 21:19:46

Já jsem odpojil takto na akci zvukaře ktaří měli v bordelu svoje prodlužovačky a proudový chránič na agregátu je vypínal. Ten "zvukař" začal nadávat že ty proudové chrániče to je děs atd... Tak jsem jim řek že dokud neodstraní ten bordel v prodlužovačkách tak prostě elektřina z agregátu nebude... Nakonec to šlo...
Nejsem prodavač

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » čtv 19. čer 2014 8:38:14

No zažil jsem oboje jak odmítnutí kvůly tomu že jediná elektrika v dohledu byla 230V 16A a musel se na to vejit vše tak jsem se slovy čarovat neumím areál opustil...
Druhý zajímavý případ byl kdy jsem se opravdu připojoval do RISky za elektroměrem přímo na šíny protože dál vedl hliníkove kabel o původním průřezu 2,5 mm a na to jsem odvahu neměl ale byly tam 3L+PEN tak to nebyl problém ;-)

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » čtv 19. čer 2014 10:00:23

tak dnes je přece jen lépe, než v 90. letech, kde v leckteré sokolovně byla jen placatá čtyřpinová 3f/16A na úplně vypáleném jističi, který leckdy neudržel ani 10A na fázi - 180V při zatížení se už bralo jako samozřejmost.

Nicméně často se taková akce odmítne sama, kdysi jsme dojeli do ČB s Pražským Výběrem, s tím, že k dispozici je 32A na zvuk a 63A na světla. Místní elektrikář prohlásil "vy jste se zbláznili, tady je jedna 32A ve čtyřkolíku a nikdy tu nic víc nebylo", pořadatel se praštil do čela, a můj kolega mu nadiktoval číslo na nějakého místního agregátníka a bylo, akorát jsme museli mít otevřené jedno okno u podia, kudy visely dolů (sál je v patře) ty dva titanexy, a smrad z dieselu lezl do sálu...

Pak jsem jednou na tour s Třema Sestrama přijel na fotbalové hřiště, kde stálo podium, začali jsme stavět, a když se ptám po elektrice, ukázal mi místňák "no támhle!" přesně na opačné straně ihriska. Tak jsem před ním praštil smlouvou, kde bylo uvedeno, že přívod musí být do 25m od podia. A vyšlo najevo, že nejvyšší manager turné Magor ze Tří Sester jim poručil, aby podium postavili tady a né tam, jak bylo původně plánováno, že to takhle bude lepší... To je tak, když si produkci zajišťují pankáči sami. No - sháněli chlapci přes 100m kabelu po všech čertech a ještě jsme z našeho přívodu museli sundat 63A koncovku, protože po vesnických elektrech ji prostě nikde neměli...

Slim
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slim » čtv 19. čer 2014 13:01:36

Ještě neodmítl, ale minulý týden bylo veselo. Připíchnu se k 3f+PEN/32A a rozvaděč nenaskočí. Tak koumám zásuvku a zjišťuji, že místo tří fází je jen jedna - rozhozena do všech tří dutinek. Místní krabice ve zdi s jističi samozřejmě zaplombovaná a ještě extra pojištěná visacím zámkem a klíč nikdo nemá. Takže nevím, čím to je jištěný =D>
Tak jsem zredukoval aparát, zapojil na dvě běžné zásuvky ze dvou různých místností dál od sebe a fungovalo se. Jen jsem se modlil ať ten hliník ve zdi vydrží. [-o<
... běžte si hlučet jinam!

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » čtv 19. čer 2014 13:57:42

Prakticky vždycky se to nějak udělá.
Takže proč by pořadatelé měli něco řešit?
Dělám, co mě baví.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » čtv 19. čer 2014 16:29:17

Prakticky vždycky se to nějak udělá, ale představa, že mám spoléhat na elektriku, kterou dělal před třiceti lety franta vod vedle a to prej byl odborník, funguje jen do té doby, než někde bude chybět zem, někde vám přitáhnou prodlužku co před půl hodinou udělali borci z káblu co někde zbyl a v tom spěchu vám v ní otočí dráty. Sám jsem nezažil horší problém, než že byla půlka baráku z jiného rozvaděče a mě se tam potkávaly země s různám potenciálem (speciálně když zaply kamna). Minulý měsíc jsme málem skončili když během představení uhořela prodlužka co vedla taky přes celé hřiště.Nakonec podepřená klackem měla kontakt až do konce. Ale říkal mi známý že před hafo lety na nějakém kulturním večeru R.O.H. čičeho, končila jedna kapela a začínala druhá a jedni měli kvůli špatně zapojené elektrice na aparátu fázi. Nikomu to nevadilo, protože pódium bylo dřevěný, v sále parkety, ale pak jim to usmažilo moderátora, když odevzdával jeden mikrofon a bral si od druhé kapely druhou rukou nový. Nedělám si iluze že by ty kulturáky od té doby měly elektriku novou.

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » pon 23. čer 2014 20:05:02

In dvojitá izolace [[]] :-)
Nejsem prodavač

sfx07
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od sfx07 » úte 01. črc 2014 15:39:47

Tak boli casy ked sme sa dostavali do takych situacii ze to proste neslo. V poslednej dobe skor ale ked na mna niekto vybehne ze chce revizne spravy tak ja ziadam rovnako ich pokial nejdem z agregatu.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » sob 18. říj 2014 18:26:40

Snad to nebude úplně OT, k rozvodům to patří:
http://jansykora.blog.sme.sk/c/207261/A ... trinu.html
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz » sob 18. říj 2014 20:21:03

Výborné řešení :D

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode

Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 » stř 29. říj 2014 21:30:35

Nejsem prodavač

Odpovědět

Zpět na „Bar“