Kdyz jde zvukar na koncert...

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Fyla
Uživatel
Uživatel

Kdyz jde zvukar na koncert...

Příspěvek od Fyla » sob 22. lis 2008 1:32:17

Musim se sverit, ze jsem na dnesek investoval 1200Kc za listek do prvni rady na meho oblibeneho kytaristu Tommyho Emmanuela. Koncerty, na ktere nechodim pracovne si opravdu vybiram. Proto jsem se docela tesil - a prvni rada je takove to misto, kde se clovek hlavne kouka do hrnce, jak se to vari a na zvuk prdi. Tentokrat me to ale dostalo. Kongresove centrum - velky sal - je na tom akusticky hodne dobre. Slysel jsem tam hromadu vyborne udelanych akci... Model na Emmanuela byl pan Wiltd s velkym KV2 + vlastni zvukar. Idea je v poradku - ono taky co by se dalo zkazit na "ctyrech" klikach, ze? A kde byl problem? Krome toho, ze jsem musel cely koncert poslouchat dvakrat - nezpozdit front fill od hlavniho PA, ktere tam buracelo o 30 m dal je zhovadilost, po 10ti minutach me zacalo bolet prave ucho z vyborne dimenzovanych basovych reprobeden - a to prosim hrala jen akusticka kytara, zpev + kvarteto. Zvukari bych to nezazlival - ten to slysel u pultu - a pravdepodobne spravne. Skoda, ze to bylo vsude jine... Nechapu, jak se muze nekdo pustit do technickeho zabezpeceni koncertu s naprosto irelevantni technikou. Opravdu bych nechtel videt krivku akustickeho tlaku v zavislosti na vzdalenosti od podia a frekvenci... Neudrzel jsem se a panu Wildtovi hned po koncerte napsal nalezite pochvalnou sms. I kdyby to bylo takhle na prd pro prvnich par rad, vynasobte si cenu listku poctem mist.
Tak jen kdyby se o me mezi zvukarskou komunitou zacalo neco sirit, abyste vedeli muj nazor :-)

Jak jste na tom vy? Umite se od tehle veci odprostit?

fuj, jdu si lecit pravy ucho

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 22. lis 2008 8:15:54

Že to takhle někdo postaví, to mně sice stále udivuje, ale nepřekvapuje.

Co mně překvapuje je, že si hvězdy nedaj tu práci a neprojdou poslechový prostor, nebo alespoň někoho spolehlivého nepověří.

Asi jim to za ty prachy nestojí...

Sere mně to taky, člověk i na malých nevýznamných akcích lítá, měří, poslouchá nastavuje, aby to hrálo pokuď možno nejlíp jak to jde a pak se potká s takovým přístupem.

xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xb » sob 22. lis 2008 10:40:15

Hele to je naprosto normalní jev, někam jdeš s tím, že se odreaguješ a odpočineš si a nakonec máš uši na šťopkách a posloucháš jak to dělaj druzí a říkáš si co bys dělal jinak. Mně už tahle profesní deformace taky docela se*e, protože nedokážu vypnout a soustředit se pouze na tu muziku.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » sob 22. lis 2008 11:08:25

Tentokrat jsem byl hodne vytocenej, protoze technicka realizace prvoplanove kazila pozitek z muziky :(

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 22. lis 2008 17:25:46

Ja se vzdycky trochu zdraham soudit kdyz neznam pozadi akce, vite sami ze na korektni nastaveni aparatu je potreba prinejmensim dost casu. Taky jsme jen lidi ... obcas clovek proste nema svuj den ... ovsem pravda, nezpozdeni vykryvek jsou-li o 30m jinde to by se asi dit nemelo.
pavel2 píše:... nebo alespoň někoho spolehlivého nepověří.
Nicmene ... trochu bych i žehral na toho zvukare kapely. Pokud na to mel cas (jakoze pokud to byl koncert tak na to nejspis cas mel) tak tohle by mel nejspis odchytat aspon on...

Fila: Co stalo v te pochvalne SMSce ? Tyhle veci se obvykle kulantni formou sdelujou dost spatne.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » ned 23. lis 2008 10:48:17

Pokorne jsem podekoval za zkazeni zazitku z vyborneho koncertu :)

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » ned 23. lis 2008 17:17:10

Jenže to jakým způsobem aparát hraje ,tak za to zodpovídá dodavatel ,pokud jím tedy není sám zvukař. My když někomu půjčujeme takto PA, vždy si vyhradím 15 minut na nastavení aparátu,to na to naše PA stačí.Zvukař samozřejmě může uplatnit své připomínky,ale prvotní je poslechový prostor těch co si zaplatili a zvukař se musí trochu přizpůsobit.Problém bývá většinou s nízkými frekvencemi.Další věc je použití adekvátní techniky,když na akci nemám ,tak ji prostě nevezmu.Je ,ale fakt,že mám zvuk jako hobby,takže moc neřeším jestli za stejné peníze budu muset dát o bednu,či procesor víc :-).
Zase na druhou stranu,někdy je prostě akustika prostředí taková,že je to velký kompromis.

Zkus to napsat na stránky wildtaudio, vsadím se ,že to neprojde cenzurou,tam je to jak v Rudém právu, před 20.lety, jen samý optimismus.

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » úte 25. lis 2008 21:01:28

a co když třeba ten zvukař nemá jinou šanci,prostě technika třeba kulturáku je nějaká a on s tím nic nenadělá,natož aby měl závěsy a jiný vychytávky.

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » pon 01. pro 2008 0:34:16

Panove, velky sal kongresoveho centra jde opravdu velmi dobre ozvucovat :-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 03. pro 2008 14:39:54

Fyla píše:Panove, velky sal kongresoveho centra jde opravdu velmi dobre ozvucovat :-)
... to bylo v PaKulu ? Cemu rikas velky sal ... takovyto s plysovejma bezovejma sklapecima sedackama a balkonem do dohromady pojme 1500 divaku (rikal tomu ted tusim Kongresovy sal) ? Nebo SpoSa ... tedy Spolecensky Sal ? Mmno kazdopadne oba jdou zvucit dobre, potvrzuji ;-)

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » pát 05. pro 2008 14:29:16

Kongresovy sal - kapacita je tusim 3000. Ten druhy ma zasouvaci "hlediste" a je oranzovo modrej - v nem to nebylo.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 05. pro 2008 22:23:53

Fyla píše:Kongresovy sal - kapacita je tusim 3000. Ten druhy ma zasouvaci "hlediste" a je oranzovo modrej - v nem to nebylo.
Nojo, mas pravdu: "Kongresový sál s kapacitou 2.764 osob" . Tak to tech 1500 bylo se zajetym balkonem (nevim, z dob Drakuly si pomatuju ze jsme meli na jedno predstaveni kapacitu neco pre 1500 sedicich divaku).

Odpovědět

Zpět na „Bar“