Toto diskuzní fórum

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Zamčeno
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
zahy
Uživatel
Uživatel

Re: Toto diskuzní fórum

Příspěvek od zahy » pon 16. lis 2015 20:35:03

To bylo na tebe( ta Tereza )já nikomu pomáhat nechci. Mě za ty cajky lidi platej, nerudnost mám v povaze, politovat se můžu z jinejch důvodu a dělám něco užitečného, zrovna jsem na noční (EDM). Od tebe si radit do života nenechám.
Pac a pusu, mamka tě už volá dohajan.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » pon 16. lis 2015 22:29:52

Prodavači a prodejci samozřejmě vytvářejí hodnoty. Přesněji řečeno přidávají hodnotu. Stejně jako třeba dopravci. Nebo i výrobci, kteří kompletují z nakoupených surovin a dílů. Je to ucelený řetězec od dolů a rafinérií až po zákazníka. Každy ten mezičlánek přidává něčemu hodnotu svou prací, know-how, svojí investicí. Další v řetězci mu toto zaplatí nad cenu původní suroviny. A nakonec toto celé zaplatí zákazní, kvůli kterému se to celé dělá.
Neznám prodejce, který by byl i výrobce a dodavatel surovin v jednom. Každý jen něco koupí, přidá k tomu svůj díl hodnoty a prodá dál. Poslední prodejce - maloobchod dělá konkrétně to, že zajistí objednání, dopravu a sklad zboží, zajistí prodej v tuzemské měně a záruční popř. pozáruční servis.
Dělám, co mě baví.

Havlis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Havlis » pon 16. lis 2015 22:31:13

Diogenes píše:
Dneska máme ve škole ředitelské volno
Takže středoškolák? Nezlob se na mě, ale poučovat druhý, ať dělají něco pořádnyho, za co je lidí budou platit v situaci, kdy se sám necháš zdarma vzdělávat na střední škole?

Každopádně, tohle už totálně ztratilo jakoukoliv váhu, přestaňme krmit trola, diogena a všechny ostatní...

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » pon 16. lis 2015 23:48:10

Vraťme se k tématu o diskuzním fóru.
Výhodou povinné registrace je možnost dávat účinně ban, třeba za nevhodné chování nebo opakované postování blbostí.
Nejsem zrovna příznivce paternality, povinné úcty starým mazákům, ale fungující prostředí bez těchto opatření vyžaduje jakousi slušnost a úctu ke zkušenějším lidem, potažmo starším. Když se tato nedostává, nezbývá, než si udělat pořádek na dvorečku.
Zatím chci jít cestou pozitivního příkladu, na dotazy se snažím odpovídat, vysvětlovat, neurážet a neposílat dotazující hnedka ke Google nebo učebnici angličtiny, když český text není nebo nestačí.

Nicméně jedno musím říci:
pánové, až budete mít odzvučeno, navrženo tolik realizací, vyrobeno, opraveno, nebo aspoň smotáno pětinu kabelů, co zdejší zkušení diskutéři, směle poučujte a nadávejte. Dokud jste na úplném začátku zkušeností a vzdělání, učte se od nich, poslouchejte je a buďte k nim zdvořilí.
(Nebo vulgárně podobenstvím: až budete mít aspoň odhoněno, co tu mají jiní odsouloženo, můžete kibicovat. Do té doby šoupejte nohama.)
Dělám, co mě baví.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 17. lis 2015 1:21:19

Každý ban jde obejít, když ne jinak, tak další registrací a čím většího magora se chce člověk takhle zbavit, tím menší šanci má na úspěch. Paranoidně sledovat, jestli někdo nepíše zase pod nějakým jiným jménem a snad ho i znova zakazovat, ačkoli už píše normálně, je nesmysl. No a zakazovat pouhý nick a avatar asi taky. To by z admina dělalo nějakého superpoldu se superschopnostmi a už mnohem jednodušší je, rovnou mazat ty příspěvky, které překročily nějakou hranici (jakkoli subjektivní), ať jsou čí chtějí. Normální lidi to nenaštve, protože dřív nebo později uznají, že ujeli a jsou nakonec rádi, že to není "v záznamu" (občas mne někdo i žádal, jestli bych mu něco nesmazal) a na magory to funguje taky, protože se už nemůžou ukájet tím, že vidí ty své příspěvky někde veřejně viset (je to podobné jako s likvidací čmáranic po zdech, když to děláte důsledně, tak váš dům začnou vynechávat, protože jejich úsilí se míjí efektem). No a v tomto případě pak není ani co ukazovat spolužákům a paní učitelce, že :-)
Tím nechci říct, že bych zrovna tady mazal, je to naopak velmi poučné, až odstrašující a k meritu vlákna to podle mne má hodně co říct.
S tou angličtinou - pokud sem někdo píše čistě mateřským jazykem, tak neznalost jiného jde tolerovat, ale pokud se vyjadřuje jako emigrant po dvaceti letech bez kontaktu s domovem a bez pár odkoukaných BTW a WTF nedokáže vyjádřit nic a přitom správně nerozumí ani celkem jednoduchému anglickému textu, tak já osobně nevidím důvod ho v tom podporovat pokusy o dekódování, co tím vlastně mohl myslet. Je to nedůstojné každého jazyka, našeho i anglického a jakéhokoli rozumu a lidské komunikace zvlášť.

H.M.

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » úte 17. lis 2015 10:03:35

Víš, Diogene, ty nic nevíš. Spousta lidí zde ( a nejen zde - popravdě jsou jich mezi zvukaři a příbuznými profesemi v této republice S JISTOTOU STOVKY) ví, kdo je "Zdeněk co není Zdeněk", protože stovkám lidí pomohl, stovky lidí využívají VÝSLEDKŮ JEHO ZNALOSTÍ A PRÁCE. Jak jsi na tom Ty?? Zrovna tak by se třeba mohlo stát, že ten "ubohý obchodníček co nic neprodává", totiž Prodance, jednou bude mít pobočky i v tom Německu a stahovat ty zákazníky Thomannovi - a dokonce třeba ne tím, že je jen lacinější, ale tím, že dělá některé věci lépe. A že je "prodavač" nepříjemný? To bude při diskusi s volem Tvého kalibru dříve či později každý, mimo úplného vlezdoprdelky amerického typu, speciálně školeného na asertivitu. Lidé, kteří něco znají a umí, opravdu nemají potřebu zabývat se jedinci Tvého druhu, kteří navíc nepotřebují radu, nepotřebují pomoc, nerozhodují se něco nakoupit nebo vyrobit, ale chodí se sem jen "bavit", jinými slovy: vysírat ostatní. Martine, nemazal bych to, ať to tady zůstane jako Diogenův pomník (socha Blbosti :-D), ale přimlouvám se za to toto již zbytečné vlákno zamknout...
MAD

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » úte 17. lis 2015 10:26:37

ok, Martine
zamykám pomník
administrátor, moderátor

Zamčeno

Zpět na „Bar“