Nečekaný handicap
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Nečekaný handicap
Ahojky lidi, cely zivot se motam kolem muziky. V 17 letech mi po úrazu moc nefunguvalo prave ucho ( cca od 65 db) , ale na muzicírování a dokonce i zvučení to nemělo zasadni vliv.. No pred pár týdny mě ovšem postihla hnusná angina se zánětem středního ucha a došlo k protržení bubinku .. Bohužel na tom dobrém uchu... Prej by to nemuselo byt tak úplně spatny .. Tedy pokud bych nedělal muziku.. Jenže já ji dělám pres 40 let a nerad bych to vzdal. Zatim je to hojici se ucho na 56 db a moc se to nelepsi .. Potrebuju poradit ... Naslouchadla při muzice špatný.. Děs. Hovor ujde, hudba brrrr.. Řeším jak si zahrát s ostatnimi.. Jako dříve.. Abych je ničím neomezoval.. Zkusil jsem co mám... malý mix se sluchatkovym výstupem a mikrofon na stole přede mnou , ale potíž bude v použitým mikraku. Dynamika vůbec nebere a kondik hledám jaký který vhodný.. Napájení tam je.. Zatim zkouším všesmerovy ale pokud má někdo dobrý nápad jaký použít budu rád.. Teď čekám na měřicí mik. Všesmerovy superlux ecm 999 , ale prý by mohly být použitelný i sborový, stropní a pod.. Potřebuju to jak na zkoušky, tam prevazne hraju klávesy a kytary , tak treba na hrani v hospodě kde hlavně trápím 12ku ..idea je ten malý mix mít před sebou, v něm vražený v konektoru ten mikracek a sluchátka. Některé usb mik. Maji i sluchatkovy výstup, ale s tim nemám žádnou zkušenost. Lepší nápad zatím nemám.
Předem děkuji za seriózní dobré rady a pomoc...
Předem děkuji za seriózní dobré rady a pomoc...
Re: Nečekaný handicap
Zkusil bych tzv. boundary mikrofon, např. Sennheiser e901. Uvedeno jen jako příklad, ne jako jediná možná značka.
Diky za typ
. Ake je to urcene primárně pro kopak a velke akustic. Tlaky.
Jak to asi bude fungovat polozene na stole a snimat běžný hluk v hopode pri hrani? Jak to bude s citlivosti? Nějaké zkusenosti prosim?
. Ake je to urcene primárně pro kopak a velke akustic. Tlaky.
Jak to asi bude fungovat polozene na stole a snimat běžný hluk v hopode pri hrani? Jak to bude s citlivosti? Nějaké zkusenosti prosim?
Fór boundary mikrofonů spočívá v tom, že "slyší" pouze jedni polorovinu prostoru ve srovnání s klasickou ledvinou. To umožňuje např. dvěma mikrofony, položenými na stole zády k sobě, zaznamenat s dobrou srozumitelností besedu lidí, sedících u "kulatého stolu", aniž by hrála podstatnou roli vzdálenost jednotlivých mluvčích. To, že je konkrétní značka určená pro kopák, nevylučuje jeho použití i v jiných aplikacích a nedá se vyloučit, že určení pro kopák nebyla první myšlenka konstruktéra, ale dodatečně zjištěná vlastnost.
Když se na boundary mikrofon zeptáš Googla, vysype ti řadu odkazů s popisy, a asi nejlepší postup by byl si jej od někoho půjčit a vyzkoušet, zda to je jedna z Cimrmanových slepých uliček
, nebo jestli to má naději na úspěch
.
Navíc by šlo udělat základní pokus s dobrou kondenzátorovou handkou, položenou na stůl - i takový obrázek jsem někde na netu viděl.
Když se na boundary mikrofon zeptáš Googla, vysype ti řadu odkazů s popisy, a asi nejlepší postup by byl si jej od někoho půjčit a vyzkoušet, zda to je jedna z Cimrmanových slepých uliček
Navíc by šlo udělat základní pokus s dobrou kondenzátorovou handkou, položenou na stůl - i takový obrázek jsem někde na netu viděl.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Moc diky vsem za tipy a pomoc.. vazim si toho
.. svpar.. zkousim.. vcera jsem byl v kytarach .. zkousim co se da..
.. svpar.. zkousim.. vcera jsem byl v kytarach .. zkousim co se da..
Ještě jedna věc mně napadla, ale ta by šla pouze v případě, že kapela je ozvučená - nenašel jsem tuto informaci v prvním příspěvku. Pokud tedy je, pořídit si bezdrátový odposlech a zvukař ti do něj namíchá to, co potřebuješ, možná by stačilo i L & R, co jde do beden.