Špatné zkušenosti s umělci a kapelami

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » čtv 20. lis 2008 0:21:28

Blackie píše:Pánové problémy které řešíte s kapelama jsou hovno proti rozzuřené managerce od nejakého kongresu které nevysvětlíte že v kostele 12 klopáků je nenazvučitelný.
Jeee, to se mi občas stává, že dostanu takovýhle poptávky :-D

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 » ned 23. lis 2008 19:54:08

Tak můj zatím nejhorší zážitek byl s "kapelou Aleše Brichty". Na té akci jsem nepůsobil přímo jako zvukař, ale podílel jsem se subbasy, zesilovači, světly a fungoval jako klasický helfer .
Dle zadání - nebude to potřeba moc nahlas, jsou pak stížnosti na hluk, vemte 3 kW - jsme dorazili na menší náměstíčko(s 5,5kW) , kde se nakonec nasbíralo snad přes tisíc lidí. Takže zvuk nadoraz... ale to nebyl až takový problém. Od pořadatele jsme vědeli program dne s tím, že hlavní hvězda dne bude Aleš Brichta. Jako amatér jsem se těšil na to, že poprvé se budu podílet na zvuku nějaké celebrity. Vše fungovalo dobře, nebyl žádný problém. Pak dorazila zmíněná "kapela" ve 3 členech(el. kytara bez komba - pouze přes efekt Behringer linka,klávesy a AB se španělkou).

Původně bylo řečeno, že budou mít svého zvukaře, ten ale nějak nedorazil. Rozhodli se, že se pojede bez zvukovky a že to "pak zvukař nějak za provozu vyladí". Hned na začátku strašně vazbila el. kytara(týkalo se to vždy jen riffu v Bárák na vodstřel) ..nechápu jak, já u mixu nebyl, ale asi se to nějak vracelo z okolních budov, nebo dělal bordel ten Behringerácký efekt..nechápu dodnes. To už AB řekl veřejně před tisícovkou lidí, že pan zvukař(člověk, který zvučí již přes 10 let) je patrně kretén. Poté mu začal zlobit odposlech..jenomže nedokázal svůj problém popsat, nikdo nevěděl, co vlastně nefunguje..pak se zjistilo, že byl přerušen káblík se signálem do zesíku monitoru(odposlech hrál a chvílema se stišil, pak zas chvíli jel). Před vystoupením AB vše ale fungovalo skvěle. Jenomže poslední kapelou byla dívčí kapela a slečny v botech se špičatými podpatky asi "zakoply" o kabely... Místo aby AB řekl, že je technický problém a ať lidé počkají 10 min, než se to vyřeší, vyloženě se nasral, řekl o zvukaři že je debil, že tomu vůbec nerozumí a že na hraní sere, kdo chce, ať si ho jde poslechnout do hospody, že zahraje akusticky :-) ..ano, opravdu to takto řekl, zachoval se jako největší hulvát a ne profesionál. Korunku tomu dodala organizátorka akce, která všem lidem slíbila, že osobně zajistí, aby si tato firma již v jejich městečku nikdy nezazvučila.. Hold reklama jako prase.

Z akce, na kterou jsem se opravdu těšil se stala noční můra. Nespal jsem dvě noci, opravdu! A to jsem nebyl zvukař, ale jen helfer. Úplně mi to sebralo chuť zvučit. Abych to dořekl - nakonec jsme na pódiu vyměnili všechny kablíky, mikrofony a koncert se odehrál s 15 min spožděním. Po vystoupení AB následovala ještě diskotéka, takže jsme čekali až se dohraje někdy do 2 ráno, domu jsem dojel nějak po 4té ráno. Po akci nám bylo řečeno, že slíbený honorář za akci nebude,jelikož AB bude chtít za ten problém zaplatit nějakou pokutu či co. Z firmy, která nás tam pozvala(protože jeli zvučit jinou akci) jsme nakonec dostali polovinu honoráře s 2 měsíčním spožděním(myslím že to byly 3 tis za celodenní akci do noci). Nicméně na to nikdy nezapomenu, před každou akcí jsem teď šíleně nervozní..po každé akci kontroluji všechny kabely testerem a čistím je, takže vše je jako nové. Některé věci ale vyloučit nelze. Už je to přes půl roku stará záležitost a doufám že to nikdy znovu nezažiju.

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » ned 23. lis 2008 20:00:27

To je od AB naprosto neprofesionální chování. Aspoň je vidět, jaký je to hulvát. Tyhle lidi nemám vůbec rád. Ten Maxa i jeho manager byl pravý opak.

Co se týče kabelů, tak to znám taky. Zvučil jsem Beatles revival a z ničeho nic přestal fungovat odposledch. Samozřejmě - kabel.

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » pon 24. lis 2008 0:21:24

george_58 píše:Tak můj zatím nejhorší zážitek byl s "kapelou Aleše Brichty". Na té akci jsem nepůsobil přímo jako zvukař, ale podílel jsem se subbasy, zesilovači, světly a fungoval jako klasický helfer ....
No nevím jestli bych se kvůli takovýmu *vulgární slovo*, kterej se neumí chovat, takhle stresoval ještě dlouho po akci a těsně potom dvě noci nespal. A navíc když jsem nestál za pultem.... ! Myslím, že se to moc bereš. Zapomeň na něj. Někdy zas přijde kapela, která Tě potěší a hned to půjde líp ;-)

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » úte 25. lis 2008 13:47:40

Ber to tak, že se v podstatě nic nestalo. Z umělcova pohledu měla technika problémy a to jak reagoval vypovídá spíše o něm. Taky se mi podařilo párkrát udělat "pěknou" botu, ale strach mám spíše z toho aby nedošlo k nějakým opravdovým pohromám. Probíjení elektriky, spadnutí beden na někoho atd..

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 » úte 25. lis 2008 13:57:43

Jasně, nic moc se nestalo, ale když Vám někdo vynadá pře narvaným náměstím..fakt to vypadalo, že jsme to AB udělali naschvál, nikdo nedokázal pochopit, že se jedná o technický problém. Lidé Vám nadávají do xichtu.. prostě mě se to do hlavy zapsalo dosti silně. Naštěstí od té doby jsem si zazvučil spoustu jiných a vydařených akcí, tak na to už ani nemyslím. Jen mi přišlo vhodné to sem napsat, název topicu mě k tomu vybízel :-)

Každopádně a to doporučuji všem, kupte testery kabelů a po akcích to kontrolujte, předejde se tím plno problémům. Já jsem si teď všemi kabely jistý a pokud někde přestane fungovat, tak je to chyba "umělce", který kabel nějak musel zničit. Zažil jsem i takové, co si s mikrofonem pohazujou a drží to za kabel..Bych zavedl pravidlo, že si bude každý zpěvák vozit svůj mikrofon i kabel, aspoň pak budou mít k tomu nějakou úctu.

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » úte 25. lis 2008 21:13:19

je mi tě líto,dělám menší věci adělal jsem Ondru R*u*m*l*a,mimochodem skvělej kluk,jelikož nemám vše v kulturáku,tak si pujčuji a půjčil efekťák a prostě to dopadlo skvěle,lidi druhý den chválili prostě super.Za tři týdny Pepíček Zíma.Opět jsem si půjčil tentýž efekťák,jinak stejná výbava a já sklidem začal akci.Katastrofaaaaa.Nic jsem s tím nemohl udělat,nešlo to,bída.No kolega povyměňoval nějaký mašinky,něco jsme nepřipojili a bylo vykydáno.Lidi kritika.Ten pocit znám

Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš » stř 26. lis 2008 9:02:39

Ten pocit známe asi všichni, někdy je to prostě "p.čou ke zdi" ať děláte co děláte a nemusí to ani být technikou. Mně se v takových chvílích osvědčilo nesoustředit se jen na vlastní problém a pokud možno komunikovat s pódiem přes talkback, aby umělec věděl, že se na tom pracuje a neměl pocit, že zvukař na něj kálí... Ovšem záleží především na lidech. Když se někdo od začátku chová jako totální hňup, jako můj slavný jmenovec v této příhodě, tak je to nejspíš marné... A jak správně podotkl J.J., opravdové pohromy vypadají jinak a když nejde o život, jde o ho...

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » stř 26. lis 2008 13:00:46

To my máme navždy konec se zvučením skupiny Turbo, jeden vykopnutý multikonektor od zpěvů a začátek koncertu byla pantomima :-).
To je holt život a zvukař ,který tohle nezažije není plnohodotný zvukař.Pak záleží na profesionalitě vystupujícího, jsou tací, které to nerozhodí a začnou lidi bavit jinak nebo prostě udělají technickou pauzu. No a pak jsou blbové :-).

jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa » pon 01. pro 2008 22:57:30

:-D já to shrnu kapku jinak po sobotní zkušenosti....co bych nedoporučoval zvučit je HArdCore,MEtalCore a podobný odnože toho blití..... zpěvák jedné této blicí kapely mě doslova přesvědčil, že si musím nacvičit otočku z místa patou přímo do tlamy........ :roll:
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » pon 01. pro 2008 23:01:17

jóóóó,tak toznám,blití do mikráků,komba přehulený .Užžžžžž nikdy

jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa » pon 01. pro 2008 23:11:59

:) To Franta,že z toho mám doteď šok a neslyším skoro ani přistát letadlo mě spíš rozhodilo chování těhlech umělců k věcem....ono roztočit skroo novou SMS 58 na kabelu ,nachlastat se piva a celej obsah tej jeho MORDY vyflousnout na ni ,to ho fakt zachránilo jen to že jsem se niky nevěnoval karate

P.S. příště mutuju pult a jdu posbírat mikrofony ať si "hrajou" (a blijou)z podia
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » úte 02. pro 2008 11:28:58

jirkaaa píše:mě spíš rozhodilo chování těhlech umělců k věcem....ono roztočit skroo novou SMS 58 na kabelu ,nachlastat se piva a celej obsah tej jeho MORDY vyflousnout na ni
:D To mi tak připomělo jednoho známýho zvukaře: "Zvučíme NVÚ, víš co to znamená?" "Jo, budem potřebovat hodně kobercovky" :-D

Jinak buď rád že při tom točení netrefil mikrofonem zem, takhle se jich už taky docela dost odporoučelo na věčnost.

Jinak taky už jsem měl tu čest s jednou takovou kapelou, jménem V.A.R. Omylem (naštěstí) jsem dal na hlavní zpěv mizernej mikrofon, kterej používáme na doprovodné zpěvy a ani to nebylo znát. Akorát mi přišlo divné že mikrofon ke konci koncertu začal uvadat a já musel přidávat GAIN. Po koncertě jsem zjistil důvod, když se mikrofon otočil vzhůru nohama, tak z něj začlo kapat hádejte co. :x

george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 » úte 02. pro 2008 11:31:50

A dáváte to pak těm zpěvákům k proplacení? Přece není možné aby Vám někdo takto , řekl bych, úmyslně ničil majetek?

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 02. pro 2008 17:20:26

No tak už snad chápete, proč mám v repertoáru EH002...

Odpovědět

Zpět na „Bar“