Utlačuje Zvukařina.cz Prodance a jejich zákazníky?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » stř 09. lis 2011 10:17:17

Nevím, se moc nesleduju, ale myslím, že by se při takovém náznaku uplatnila hláška z filmu Černí Baroni: Nakopal by som ich do riti a vyhádzal z okien !

Obávám se, jestli taky nebudou za chvíli na tapetě ti, co zvučí třeba cikány - je teď v kurzu zabývat se tím, kdo je kdo !
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo » stř 09. lis 2011 13:59:36

Odpoved: Ne.

Vsetky ostatne polemy o tom preco a ako robi prodance reklamu a preco a ako sa ktomu PD stavia. Je uplne OT.

Ked ma PD problem forum moze opustit (i ked neregistrovany asi nema co opustit).

Pretoze si myslim ze vseobecne server zvukarina.cz nema absolutne nic s stym ako sa k sebe spravaju jednotlivy clenovia.

Ja mam s PD len dve skusenosti a obe su kladne.

iLive si moze zakaznik kupit kdekolvek - to ze ich PD predbehlo a na fore ho ponuko skor (kedze PD tu ma casto svoje nabidky) je len sikovnost PD a Martin to toleruje (do urcitej miery).

Ale vziat vseobecnu informaciu o tom ze iLive sa nepovazuje za vydarenu konzolu (i ked to nie je moja skusenost /ak som zle pochopil pardon/ ) a tento vseobcene vyadreny nazor brat ako utlacanie predajcu a odhovaranie zakaznikov PD je detinske.

Prestante si merat pipiky! Je to uplne nanic.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » sob 12. lis 2011 0:08:24

dalsi kousek z debaty o digitalnich pultech:
Zdeněk Prodance píše:http://www.allen-heath.com/UK/News/Page ... NewsId=440
V odkazu další nesvětoví nekulturní nezvukaři, co se taky naučili používat R-72. Asi nečtou rady české a moravské špičky, ke které jistě pan Filip Mošner také patří a tak ho nemusí nikdo lustrovat. Je ale samozřejmě pravda, že když do nás někdo opravdu usilovně a vytrvale reje a snaží se poškodit každý náš obchod, tak si nakonec zjistíme, kdo to je a proč to vlastně dělá. V byznysu musíte vědět, kdo je kdo.
Proc mam dojem, ze Zdeněk Prodance ma nejaky problem osobniho charakteru?
Jen tak pro poradek, kazdy obchod Prodance poskozuji denne od 09:00 do 12:00 usilovne ryti mam az od 13:00 do 18:00. Mezitim musim mit pauzu na obed. A ted ztracim cas vymejslenim nejaky hovadiny, kterou sem napisu, protoze...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 12. lis 2011 12:26:10

Já si myslím, že vymýšlení hovadin, které sem napíšete, jste už nějaký ten čas věnoval. Stačí se podívat na všechny vaše příspěvky v původním vláknu (digitální mix do 8000€). Vám se skutečně povedlo ani jednou nenapsat nic k tématu, absolutně nic jste nikomu neporadil a jen neustále řešíte jakýsi svůj osobní problém, který s Prodance máte minimálně od té doby, co jste byl z naší diskuze vypakován. Abychom si rozuměli - četl jsem od vás i hodně kvalitních, odborných příspěvků (namátkou filmový zvuk), ale jakmile přijde řeč na cokoli od nás, tak ztrácíte soudnost. Je to škoda pro všechny, především tu naprostou většinu obyčejných "neutrálů", kteří se opravdu něco chtějí dozvědět. U někoho se podobný postoj musí čekat automaticky, protože prostě pracuje u konkurence a má to v (nepsané) náplni práce. U vás jsem to nepředpokládal a musím říct, že mne to spíš překvapuje. Jednu z těch pár opravdu velkých firem ale nemůžete jen ignorovat nebo shazovat, protože s ní to děláte i velmi velkému množství svých kolegů, kteří dotyčné zařízení vlastní nebo používají. Potom se příspěvky, které asi pokládáte za ironické, dají brát doslova.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » sob 12. lis 2011 13:23:44

Zdeněk PD:
U někoho se podobný postoj musí čekat automaticky, protože prostě pracuje u konkurence a má to v (nepsané) náplni práce.
Zdeňku, já nevím, jak chápete byznys vy tam u Vás, ale já obchodní činnost nechápu tímto stylem. Když prodávám nějaký výrobek nebo službu, tak rozhodně ne ve stylu:
Tam u XY jsoou prolhaní podvodníci, podvádějí lidi, nerozumí tomu a prodávají šmejdy, no a to my neděláme

Pokud někdo má potřebu při prodeji pracovat s podobnými informacemi, tak asi pro nedostatek schopností (duševních nebo ve službách) nebo ndostatků (u výrobků). Když já něco nabízím, tak se soustředím především na to, co umím, co dokážu nebo co umí nabízený produkt. Konkrétní porovnání s konkurencí maximálně na výslovný dotaz od zákazníka (pokud vůbec má zkušenosti s dotazovaným produktem).

Nicméně nedávné epizody, kdy si naši firmu (i konkrétně mě) bral neustále do "klávesnice" p. Mašín na svém "blogu", spolu s jeho výkřiky ohledně "kupování" recenzí (pouze ve snaze pomluvit konkurenci a naházet kolem sebe kus špíny) nesvědčí příliš o kultuře profesionálního jednání.

Tímto příspěvkem se neobracím k diskusi o dig. pultech, ale výhradně k Vašemu předchozímu příspěvku, který na mě působí tak, že se mezi řádky odvolává na jakousi etiku a nekalé praktiky. Přičemž s podobnými praktikami jsem se u některých Vašich zástupců setkal v míře nemalé, kdy se ve jménu obrany etiky pouze házela špína na nás (nebo ostatní)....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 12. lis 2011 13:54:39

Není asi potřeba, aby se všechny netrefené husy ozývaly a braly všechno i na sebe. Ano, kolem Avantů jsme měli a možná ještě budeme mít nějaký střet, ale v zásadě byl věcný, padla při něm spousta užitečných údajů a myslím, že celkově je dnes zákazník lépe informován, o co opravdu jde. Měl jsem domluveno i měření monitoru Road, ale sešlo z něj prý na žádost Audiopro. Abych byl upřímný, sám nevím, jestli to mohlo víc poškodit vás, nás nebo jen zájemce o jakoukoli podobnou bednu. To ví vždycky nejlíp jen propagandista a my dva se naštěstí jen k této sortě hlásit nemusíme :-)

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » sob 12. lis 2011 14:23:20

Ano, o tom zhruba mluvím:
Zdeněk Prodance píše:Ano, kolem Avantů jsme měli a možná ještě budeme mít nějaký střet
Proč za každou cenu nějaké střety?
Zdeněk Prodance píše:Měl jsem domluveno i měření monitoru Road, ale sešlo z něj prý na žádost Audiopro
Sice v přátelském tónu, ale zase si alespoň trochu rýpnout...

Ale co, nemíním utíkat od tématu, co jsem chtěl napsat, jsem napsal. Věřím, že kultura bude časem na vzestupu, aby to všude u nás v republice, kam se člověk podívá, nevypadalo jako zápasy v blátě, navíc bez lepých a spoře oděných dívek :lol:
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 12. lis 2011 18:04:48

pan Mašín píše:Není asi potřeba, aby se všechny netrefené husy ozývaly
... vase povestne "jednani" uz v nasem oboru potrefilo tolik "hus", ze by bylo prinejmensim podivne, kdyby se nektere z nich neozvaly. Slusnemu cloveku totiz nezbyva nez si povzdechnout nad vasi detinskou zalibou neurvale "potrefovat" kohokoliv kdo by mohl vasim znackam predstavovat byt jen vzdalenou konkurenci.
pan Mašín píše:Měl jsem domluveno i měření monitoru Road, ale sešlo z něj prý na žádost Audiopro. Abych byl upřímný, sám nevím, jestli to mohlo víc poškodit vás, nás nebo jen zájemce o jakoukoli podobnou bednu.
... uprimne receno neslo o zadost ale o muj vyslovny primy zakaz. Myslim, ze s ohledem na vase vystupovani zde na foru i na vasem firemnim blogu je asi vsem pripadnym zajemcum jasne, ze nema smysl davat merit bedny nekomu kro predstauje primou konkurenci a kdo ma ve zvyku vsechny konkurencni vyrobky vcetne nami zastupovanych pomlouvat a ocernovat. Takove "mereni" dle meho nazoru postrada smysl. Martinovi Dusakovi (autorivi recenze DAS Road 12A vydane v poslednim cisle casopisu Music-Store) jsem vyslovne rekl, ze pokud bude mit moznost nechat bedny zmerit v nezavisle zkusebne (ano, jsou i jini lide co umi merit reprosoustavy) tak ze ma volnou ruku a ze budu rad.

Nicmene, prahnete-li presto po zmereni Road 12A myslim, ze by se to dalo zaridit a vyslat s bednami kolegu Svobodu do vasi merici laboratore aby dohledl na nezaujaty prubeh testu a spravnou interpretaci vysledku mereni.

Mimochodem, pujcite mi TT22A abychom si o teto bedne udelali vlastni predstavu a mereni, kdyz ji nasi zakaznici maji tendenci tak casto s DAS Avant 12A srovnavat ?

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 12. lis 2011 18:46:08

Lituju, ale z naprosto zásadních důvodů mne nikdo nebude chodit kontrolovat, jestli nefixluju. Udělejte si vlastní měření čehokoli, co jsem už měřil já a porovnejte si výsledky. Výběr je opravdu velký a je to volně dostupné mimojiné právě proto, abych nemusel každému zvlášť dokazovat, že nejde o podvod. Vzhledem k tomu, že jste po hodně dlouhé době první, kdo něco tak blbého i jenom naznačuje, tak to asi funguje. Omlouvá vás hlavně to, že jste jen zvukař a technice a technickému přístupu nerozumíte. Pokud bude ing. Svobodu cokoli u mne zajímat anebo bude potřebovat něco změřit, tak jsem samozřejmě k službám, jako každému. U něj jsem zaznamenal skutečný zájem o obor, vy mi stále víc připomínáte jen toho propagandistu a obchodníka. Děláte to ale taky dobře, o tom žádná :-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » sob 12. lis 2011 21:37:16

Lituju, ale z naprosto zásadních důvodů mne nikdo nebude chodit kontrolovat, jestli nefixluju.
... jiste, chapu. To samozrejme respektuji.
Omlouvá vás hlavně to, že jste jen zvukař a technice a technickému přístupu nerozumíte. Pokud bude ing. Svobodu cokoli u mne zajímat anebo bude potřebovat něco změřit, tak jsem samozřejmě k službám, jako každému.
... skoda, doufal jsem ze bych se jako "jen zvukař" mohl neco priucit.
vy mi stále víc připomínáte jen toho propagandistu a obchodníka. Děláte to ale taky dobře, o tom žádná
... asi ano kdyz jsem si vyslouzil od vas tolik uznani, dekuji. Uprimne receno, snazil jsem se v tehle veci od vas neco naucit, tak se mi to snad alespon trochu podarilo (jen se tu praci snazim delat aniz bych plival spinu na vsechny kolem). Vase firemni forum je v tomto ohledu opravdu dobra ucebnice, diky.

Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub M » ned 13. lis 2011 1:33:36

... vstal a povedal: Múdry je utláčaný, aby aj hlúpy mal svoje miesto pod slnkom ...

Na svoj úctyhodný vek, hádate sa ako malé deti o hrabličky. Každý ma na to subjektívny názor, nemôžete niekoho presviedčať o svojom tvrdení.
Osobne pána Mašína nepoznám (len sme sa videli), no kolega má mnoho jeho meraní a praktických rád ku jeho problémom podložených praxou a nevidel a nepočul som o žiadnej zle odvedenej práci, ktorá ku nám cez neho prišla.

A nejaké utláčanie ? Utláčaný je v obore zvuku kde-kto. Výrobcovia by bez marketingovej stratégie nič nepredali, a z vlastnej skúsenosti viem aké špinavosti sa robia, no nikomu to nezazlievam.
Utláčané sú mladé začínajúce kapely, ktoré manažérmi profesionálnych kapiel nazvučí upozornený ( či podplatený zvukár) zámerne nevhodne, ba priam okato a neprofesionálne, nie dve konkurenčné firmy. A odpoveď - prečo ?
... "nemôžete predsa odo mňa chcieť, aby garážova kapela robiaca predskokana mala rovnako kvalitné, ba nedajbože lepšie nazvučenie ako zaplatený hosť večera, to by ma promotér zožral za živa" ...
a zrazu by sa zistilo, že garážová kapelka dokáže vďaka úsiliu tromfnúť mediálne, častokrát rýchlopečeného hosťa - utláčanie ?

Celá téma mi príde na smiech, ako dokážu ľudia zhadzovať sami seba a svojich sokov tak gentlemanským spôsobom =D>
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 13. lis 2011 3:14:27

Ono by to bylo všechno trochu jednodušší, kdyby každý četl, co je napsáno a ne co si myslí, že by mělo být napsáno, aby se to jemu hodilo do krámu. Velmi výmluvná je tato manipulace už v názvu a prvním příspěvku. Pan Dominik Pecka jakoby cituje nás, kteří si prý stěžujeme, že jsme zde "utlačováni a terorizováni" a to dokonce "Zvukařinou.cz". Vůbec nic takového se ale nedá najít v původním vláknu. Tady jsme několikrát napsali, že to tak nejen necítíme, ale že by to z jednoduchých důvodů ani nešlo. Nic platno, další "všeobecný názor" se přilepil jako ho.. na košili a bude neustále v příhodných chvílích vytahován, stejně jako ten "všeobecný názor", že iLive nehraje, QSC nehraje, RCF nehraje, Mackie nefunguje už vůbec atd. U nás na forum s tím chodí už jen různí exoti, kterým taky musíme fotit výrobky Ashly, aby (snad) uvěřili, že jsou vyráběné tam, kde říkáme. Tady měly podobné "všeobecné názory", ve skutečnosti vyráběné pár lidmi, celkem volné pole působnosti a JEDINÉ co s tím my míníme dělat, je argumentovat. Bude to stačit, jako vždycky.

H.M.

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » ned 13. lis 2011 10:23:04

Pane Mašíne pokuste se držet toho co jste napsal v první větě svého posledního příspěvku "čtěte co je napsáno". Mě osobně by hodně zajímalo co Vás inspiruje k tomuto tvrzení:
Zdeněk Prodance píše:stejně jako ten "všeobecný názor", že iLive nehraje, QSC nehraje, RCF nehraje, Mackie nefunguje už vůbec atd.
Pokuste se nějak strávit fakt (alespoň tady na tom fóru), že když někdo chválí výrobek pro Vás konkurenční, neznamená to nutně, že by proti Vám nějak útočil.
Zvukař bez www stránek

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 13. lis 2011 14:07:49

Mně je samozřejmě úplně jedno, že jsou chváleny skoro všechny výrobky (minimálně jejich prodejci), řeč je opaku, tedy usilovném vyrábění "špatné pověsti", kterou se pak už dá argumentovat, aniž by padlo cokoli konkrétního. Je mi jasné, že to nemusíte denně sledovat nebo dokonce reagovat, tak jako já, takže vám to uniká. Ovšem například ten nedávný útok na Mackie (nikoli zde, ale u nás) byl hodně nápadný. Co se týká iLive zde a teď, tak si povšimněte poměrně zvláštního faktu, že naprostá většina příspěvků nenavrhovala žádné jiné, konkrétní mixy, které by mohly to zadání splnit (tedy "chválila konkurenční výrobek", jak píšete), alternativou byl vlastně jen Si Compact a ačkoli oba ty mixy nejspíš skoro nikdo (Compact se dodává od jara, skoro všechny iLive mají T-112) v ruce na kšeftu neměl, tak všichni "věděli", že iLive je jistě horší až zcela nepoužitelný. Všechny hlasy lidí, kteří iLive mají, zůstaly prakticky bez odezvy. Já jsem v byznysu dost dlouho na to, abych poznal normální od nenormálního, je to tak trochu podobné odhadování, kterou vlnu v peřeji projedete a ve které narazíte na šutr. Podklad se promítá i do povrchu. A jak i v naší branži přituhuje, je ten podklad stále hrubší a vody méně. Opět musím zdůraznit, že si nestěžuji a celé toto vlákno pokládám za zbytečné a zavádějící. Umíme si poradit, jen se nikdo nesmí divit, že to děláme.

H.M.

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » ned 13. lis 2011 14:43:50

Pan Hubert Patera píše
Pan Dominik Pecka jakoby cituje nás, kteří si prý stěžujeme, že jsme zde "utlačováni a terorizováni" a to dokonce "Zvukařinou.cz". Vůbec nic takového se ale nedá najít v původním vláknu. Tady jsme několikrát napsali, že to tak nejen necítíme, ale že by to z jednoduchých důvodů ani nešlo.
Původní citace z vlákna o mixech (příspěvky pana Huberta Patery).
Mimořádně důležitá je koncepce, ty si snad už prostudujete sami a nebudete čekat, že vám těch pár lidí, co se tady furt se svými radami opakují (jakmile vidím nick, tak vím s 95% jistotou, jakou značku bude doporučovat) ušetří. Také velice doporučuji si zde přečíst celá vlákna s příbuznou tematikou, abyste pochopili, co tím myslím a kde jsou osobní limity každého "radícího zvukaře" zvlášť. Nebudete pak čekat nestranné rady z míst, odkud prostě nikdy nechodí.
Prostě tady radí asi tak do deseti lidí silně proti mixu, který si už koupilo šedesát lidí. Ti se radši moc neozývají, protože mytí prdele konkurencí nemá nikdo rád a "agenti Prodance" to tady nemají lehké. Takže se ozýváme my, jako firma, která jim to prodala a která si za svým zbožím a za svými zákazníky TAKY umí stát.
Ano, jelikož existuje a funguje forum Prodance, tak se tady profiluje hlavně Antiprodance, je na to nějaký přírodní zákon

Odpovědět

Zpět na „Bar“