Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... neverim ze jsi z toho "všecko" co ma Behringer v sortimentu, vyzkousel treba jen 10 procent. Ale neboj ... to neni nic neobvyklyho kdyz lidi bezostysne hazou spinu hromadne i na veci, ktery nikdy nemeli v ruce (sesli se dva muzikanti a nikoho neumyli - hovori za vse). Presto, priznam se, mne to na jejich svedomi dost mrzi.sinclair píše: Po roce 2000 to stojí venkoncem všecko za hovno včetně DI boxů.
Samozrejme ze EP1500vka proti QSC (a ted proti proti kteremu QSC?) lecos nema, tak to u vyrobcu cenove dostupnych zarizeni chodi. A ted je otazka co EP1500 nema proti lepsim zesilovacum, treba proti LabGrupenum nebo proti Chevin research. A co QSC nema proti LabGrupenum nebo proti Chevin research ono zminene QSC ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
sinclair
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
medvěde, pult je X-Four v konfiguraci 24M/8S/4G/3M, konce řady P a CPX.
Safo, co si mám myslet o transformátorovém DI boxu, kterej má tak mizerný trafo, že se v něm musí vstupní úroveň snížit o 20dB, pak se teprv transformuje a následně znovu zesiluje na 0dB operákem? To je na rozbití držky, nehledě na to, že transformátor, který je nucen pracovat s tak nízkou úrovní je silně citlivý na elmg. rušení od síťových traf, nebo od dimmerů. Co na tom, že stojí pár šušňů - k užitku je pouze DIbox, kterej oddělí, symetrizuje, nešumí a nepotřebuje napájení...blbý teslácký vajíčko je proti tomu trafu z Behringera skoro Jensen...
EP1500 je velmi silně *vulgární slovo* RMX1450.
Safo, já nemám nic proti cenově dostupným zařízením, ale musí být udělaný tak, že aspoň neodchází a dělají to, co mají. Což např. QSCčka řady GX nebo Tapca řady Juice beze zbytku splňují, Behringer bohužel ne.
Aby bylo jasno, kdo kde stojí - nic neprodávám ani nedistribuuju, pouze si dovoluju živit se jako servisák muzikantských a autohifi věcí. Takže spoustu těch krámů znám důvěrně i zevnitř a popravdě řečeno, pokud někdo donese nějakého Behringera, už z toho mám nervy, co mě zas uvnitř čeká.
Safo, co si mám myslet o transformátorovém DI boxu, kterej má tak mizerný trafo, že se v něm musí vstupní úroveň snížit o 20dB, pak se teprv transformuje a následně znovu zesiluje na 0dB operákem? To je na rozbití držky, nehledě na to, že transformátor, který je nucen pracovat s tak nízkou úrovní je silně citlivý na elmg. rušení od síťových traf, nebo od dimmerů. Co na tom, že stojí pár šušňů - k užitku je pouze DIbox, kterej oddělí, symetrizuje, nešumí a nepotřebuje napájení...blbý teslácký vajíčko je proti tomu trafu z Behringera skoro Jensen...
EP1500 je velmi silně *vulgární slovo* RMX1450.
Safo, já nemám nic proti cenově dostupným zařízením, ale musí být udělaný tak, že aspoň neodchází a dělají to, co mají. Což např. QSCčka řady GX nebo Tapca řady Juice beze zbytku splňují, Behringer bohužel ne.
Aby bylo jasno, kdo kde stojí - nic neprodávám ani nedistribuuju, pouze si dovoluju živit se jako servisák muzikantských a autohifi věcí. Takže spoustu těch krámů znám důvěrně i zevnitř a popravdě řečeno, pokud někdo donese nějakého Behringera, už z toho mám nervy, co mě zas uvnitř čeká.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Sinclair - pořád tak trochu pošilhávám po X-Eight . Strašně mně překvapilo jak je teď levný , nevím jestli nezačali šidit poťáky nebo co protože šli s cenou strašně dolů.
Sám mám první zesik Crest PRo 9200 ( rozhodoval jsem se mezi Camco Vortex 6 , dražšíma Crown , no zatím s Crestem naprostá spokojenost ....chtěl bych další. Porovnával jsem ho i na poslech s mými "levnými" Yamaha P7000 a rozdíl ve zvuku, brilanci , na basech a v absenci šumu je až neskutečný
Sám mám první zesik Crest PRo 9200 ( rozhodoval jsem se mezi Camco Vortex 6 , dražšíma Crown , no zatím s Crestem naprostá spokojenost ....chtěl bych další. Porovnával jsem ho i na poslech s mými "levnými" Yamaha P7000 a rozdíl ve zvuku, brilanci , na basech a v absenci šumu je až neskutečný
-
sinclair
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Konce od Crestů jsou obecně nesrovnávatelné téměř s ničím, hlavně co se týče spolehlivosti a "pevnosti" zvuku, speciálně řada P a Pro. Já ty levnější CPXka používám jen na vykrývací účely a ve spojení s trafy na napájení 100V smyček.
Pokud to bude X-8 vyrobený tak do roku 2004, tak tam je bezpečná záruka, že je to opravdu Crest a ne už Peavey.
X-4 v konfiguraci 20M/4S z roku 2003 se teď nedávno vydražil na ebay za 4200 eur.
Na stránkách Crestu je teď ke stažení kompletní servisní dokumentace čtyřky, osmičky i vlajkové lodě V12, takže se můžeš i podívat, jak je tam vše řešeno a zapojeno.
Pokud to bude X-8 vyrobený tak do roku 2004, tak tam je bezpečná záruka, že je to opravdu Crest a ne už Peavey.
X-4 v konfiguraci 20M/4S z roku 2003 se teď nedávno vydražil na ebay za 4200 eur.
Na stránkách Crestu je teď ke stažení kompletní servisní dokumentace čtyřky, osmičky i vlajkové lodě V12, takže se můžeš i podívat, jak je tam vše řešeno a zapojeno.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Sinclaire, samozrejme neni vsechno ruzove, neni to ale ani cerne. Na vsem se daji najit chyby, to je jen otazka pristupu. Blby teslacky vajicko je pasivni trafo a ty ho srovnavas s aktivnim DI ... budiz. Pokud mohu navrhnout vyzkousej HD400, potazmo DI600. Ne, nejpis to nebude Jensen, Sowter ani Lundahl, ale jsou to pasivni DI (abychom srovnavali jabka s jabkama).
... zvlastni, podle nasich zkusenosti (a ze jsme jich nejakou tu paletku prodali) EP2500 / EP1500 nijak zvlast neodchazi. Nerikam ze bychom v servisu nikdy zadny nemeli, ale poruchovost se pohybuje v procentech beznych u spotrebni elektroniky.Safo, já nemám nic proti cenově dostupným zařízením, ale musí být udělaný tak, že aspoň neodchází a dělají to, co mají.
Aby bylo jasno, kdo kde stojí. Ackoliv Behringer neni moje znacka (mam v Audiopro na starosti studiovou techniku) tak mne proste nenechava chladnym kdyz na tu znacku nekdo plive uz jen z principu. Tahle firma vyrabi 450 ruznych produktu pochopitelne v kategorii cenove dostupnych. Z tehle hromady veci jsou samozrejme veci co se nepovedly, veci co celkem fungujou a veci co jsou za ty penize naprosto super. Nemam nic proti toku kdyz nekdo mel konkretni spatne zkusenosti s konkretnim produktem (i kdyz nezridka to byva chybou uzivatele) ale nejak me drazdi zjednodusena prohlaseni typu "Behringer je smejd".Aby bylo jasno, kdo kde stojí
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
sinclair
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ále..já se nechci hádat a už vůbec jsem netvrdil, že Behringer obecně je šmejd jako takovej. Oba jsme technici, nevím jak Ty -neznám Tě- ale já jako servisák poměrně dobře vidím do obvodového řešení, použitého materiálu, takže mě nelze tak snadno oblbnout.
Problém je v jednom důležitém momentu - píšeš, že poruchovost není vyšší, než u běžné spotřebky. Jenže-chyba lávky! EPčka jsou vydávaný za profesionální konce a moje zkušenosti z posledních třiceti let ukazují, že profesionální technika MUSÍ mít principiálně nejméně ŘÁDOVĚ nižší poruchovost už jen proto, že je prostě profesionální. Naproti tomu opět moje servisní zkušenosti ukazují, že např. na zesech RMX se maximálně tak serou síťové spínače a podobný hlouposti, kdežto z kvant EPček tahám proražené Toshiby, proráží se i Hčkové spínače-fety, rozlamují se speakony a podobně. To by se u profesionálního zesilovače prostě dít nemělo, oba víme, proč to tak je-díky cenové politice jsou ty přístroje ohlodané až na kost a osazuje se do nich nejlevnější materiál, jaký lze v Číně splašit - viz vysychající elyty Xunda, nebo již zmíněné, dozajista pajcované koncáky 2SA1943/2SC5200.
Že jsou pajcované, o tom nemám nejmenších pochyb už jen proto, že pokud osadím EP2500-ku značkovými Toshibami, které máme v Aldaxu a na místech fetů se uhnízdí originály od IR /IRFZ48V/, tak zesilovač už drží a nechá si líbit kdeco.
Právě díky té cenové a materiálové politice nemám výrobky od Behringera rád, protože jsou to prostě jen opravdu základní sestavy z nejlevnějšího materiálu sestavené tak, aby to "jaksi" plnilo zamýšlený účel, "jaksi" hrálo a přežilo to aspoň záruku. Pohříchu se spousta z nich nedožila ani roku věku bez vážné havárie.
Problém je v jednom důležitém momentu - píšeš, že poruchovost není vyšší, než u běžné spotřebky. Jenže-chyba lávky! EPčka jsou vydávaný za profesionální konce a moje zkušenosti z posledních třiceti let ukazují, že profesionální technika MUSÍ mít principiálně nejméně ŘÁDOVĚ nižší poruchovost už jen proto, že je prostě profesionální. Naproti tomu opět moje servisní zkušenosti ukazují, že např. na zesech RMX se maximálně tak serou síťové spínače a podobný hlouposti, kdežto z kvant EPček tahám proražené Toshiby, proráží se i Hčkové spínače-fety, rozlamují se speakony a podobně. To by se u profesionálního zesilovače prostě dít nemělo, oba víme, proč to tak je-díky cenové politice jsou ty přístroje ohlodané až na kost a osazuje se do nich nejlevnější materiál, jaký lze v Číně splašit - viz vysychající elyty Xunda, nebo již zmíněné, dozajista pajcované koncáky 2SA1943/2SC5200.
Že jsou pajcované, o tom nemám nejmenších pochyb už jen proto, že pokud osadím EP2500-ku značkovými Toshibami, které máme v Aldaxu a na místech fetů se uhnízdí originály od IR /IRFZ48V/, tak zesilovač už drží a nechá si líbit kdeco.
Právě díky té cenové a materiálové politice nemám výrobky od Behringera rád, protože jsou to prostě jen opravdu základní sestavy z nejlevnějšího materiálu sestavené tak, aby to "jaksi" plnilo zamýšlený účel, "jaksi" hrálo a přežilo to aspoň záruku. Pohříchu se spousta z nich nedožila ani roku věku bez vážné havárie.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... tusil jsem, ze tohle presne bude vec, ktera te zarazi (spatne jsem se vyjadril ale nenasel jsem jednoslovny vyraz). Mel jsem samozrejme na mysli "spotrebku" z naseho oboru a nikoliv komercni elektroniku. Chtel jsem tim rict, ze predpokladam, ze LabGrupen nebo Chevin se nejspis budou pohybovat v lepsich cislech (a je to tak v poradku).sinclair píše:Problém je v jednom důležitém momentu - píšeš, že poruchovost není vyšší, než u běžné spotřebky. Jenže-chyba lávky! .
Vis sam jak velkym argumentem je dneska cena a Behringer evidentne JE cenove dostupna znacka. Na druhou stranu je tu tlak na spolehlivost, funkcnost a pouzitelnost zarizeni, ktery (jako na potvoru) jde proti tlaku na cenu. Je na kazdem z vyrobcu kde vidi vetsi potencial a kam se v tehle vymezene skale situuje. Muj nazor je ten, ze ackoliv znacka Behringer evidentne priklada znacnou vahu tlaku na cenu (cimz se situje do kategorie dostupnych vyrobku) presto funkcnost, pouzitelnost a vesmes i spolehlivost zarizeni je na spici mezi cenove dostupnymi zarizenimi (rozumej v teto kategorii vyrobku!).
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No zase vojna, to ze sinclair nema rad cinske vyrobky je nam vsetkym jasne
a nebudem ho presviedcat o opaku. No Safa trafil do cierneho! QSC nie je cenovo dostupne pre kazdeho. A proste teraz je taka doba ze sa dava viac doraz na cenu, ako na kvalitu. Páč nejde vobec len o zvukovu techniku ale vseobecne o vsetky vyrobky...na poslednych hodinach ekonomie sme rozoberali cinitele ovplyvnujuce dopyt a ponuku
kvalita vyrobkov tam nepatri, co mi bolo dost cudne tak som protestoval..natoz mi bolo vysvetlene, ze vo vseobecnom meritku ludia na to nedavaju doraz..proste cena je cena
Kolko ludi si kupi ( u nas) Liptovske maslo ktore je kvalitne no stoji pomaly 2x tolko? alebo si kupi CBA ktore stoji polovicu... Blbe prirovnanie, no tak to proste je. Tym ze tu bude niekdo nadavat na soundking a behringer a podobne tym nic nezmeni. Tie stroje sluzia....a plnia ucel. To ze si nejaky dedinsky magor kupi EPcko a pripoji na to vsetky svoje "bedne" ktore ma doma...a si povie sak napisane bolo ze to ma vsetky druhy ochran, natož mu to potom zhori. K tomu netreba komentar. existuju ovela horsie znacky ako SKYTEC, Omnitronic, QSA......Behringer, Soundking ...vzhladom na zosilnovace je na tom ovela lepsie!!!. Sinclair mam na teba otazku, ked chces aby sme si vsetci kupili kvalitnu techniku za statisice...a kazdy sa supol pod agenturu. Povedz mi kdo by potom siel na klasicku Dedinsku zabavu spravit hudbu? ci by starosta zavolal do agentury kde by ho dotycna odbyla cenou 10.000. ktore nema ani nahodou. Nehadz vsetkych to jedneho vreca, neznamena ze ked niekdo robi Show v dedinskej KD ze automaticky je to chumaj ktoremu netreba dat nic do ruky. ty sam si povedal ze za 1500 by si zobral 2 bedne do auta a robil 3 hodiny...Keby si toto povedali vsetci ( a nie len v zvukarine) si predstavte ako by sme dopadli..!
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Trochu soudnosti pánové , chápu že když to někoho živí , tak musí na zboží pět chválu před zákazníky , ale NEtahat REKLAMU z obchodů na fóra o Zvukařině - kdyžtak si poznatky a pozvánky raději sdělovat "diskrétněji" mimo WEB , třeba v "soukr. zprávách"
Zvukař Gustav = kopu válečnou sekeru p. SAFO
Ano, pravda je, ze Uli EP jsou okopirovane QSC RMX. Ale stejne tak okopirovane RMX jsou i Tapco Juice a dalsi levnejsi zesilovace. Oproti tomu napriklad zesilovace Omnitronic jsou dle slov technika z PD vlastni koncepce a neni to kopie niceho. Kdo z vas byl letos na MusikMesse ve Frankfurtu, tak tam mel moznost videt obrovskou jednu halu plnou POUZE cinskejch firem. Mezi nimi byli v CR zname SoundKing, Superlux (kopie BD), nebo Spirit (kopie Midas pultu), Bardl a dalsi. A pak dalsi firmy jako Soundboxx, C-Mark a dalsi a dalsi, kteri jsou uz "tak daleko" ze se neboji svoje cajky mit oddeklovane, zapojene, ohulene na maximalni vykon, predhaneji se v tom, kdo to zakaznikum lip ukaze. Mnohdy to jsou porad stejne spatne kopie, ale mnohdy to uz jsou vlastni koncepce a nevypadali na prvni pohled a poslech veru zle. Nabizi se otazka, cim nas Cinani za chvili prekvapi 
...není třeba hrát nahlas...
Číňani dokážou dělat i kvalitní a spolehlivé věci, je to ale vše otázka peněz a obchodníkům se líbí spíše ta čínská vlastnost, že nemají problém vyrobit ten nejhorší sajrajt jaký si člověk dokáže představit. Zjednodušeně řečeno jakou kvalitu si firma v číně objedná (a dokáže ohlídat), takovou dostane. Samozřejmě že cena je kvalitě přímo úměrná a vzhledem k nutnosti trvalé kontroly není výroba kvalitních zařízení v číně až tak obchodně zajímavá.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... ono samozrejme za vsim stoji zakaznicky tlak na cenu. Velice patrne je to treba na mikrofonech, samozrejme ze budu 100x radsi kdyz prodam treba jen polovicku Beyerdynamic Opus 39 nez prodam Behringru. Jenze kdyz oni kvuli cene lidi castej sahnou po sade Behringer 3-pack kde jsou 3 mikrofony za 1 122,20 Kč nez ze by dali tech 1200.- za jednoho Beyera.J.J. píše:Číňani dokážou dělat i kvalitní a spolehlivé věci, je to ale vše otázka peněz a obchodníkům se líbí spíše ta čínská vlastnost, že nemají problém vyrobit ten nejhorší sajrajt jaký si člověk dokáže představit. Zjednodušeně řečeno jakou kvalitu si firma v číně objedná (a dokáže ohlídat), takovou dostane. Samozřejmě že cena je kvalitě přímo úměrná a vzhledem k nutnosti trvalé kontroly není výroba kvalitních zařízení v číně až tak obchodně zajímavá.
Obchodnikum by se libilo kdyby zakaznici kupovali jen drahy veci poctive vyrobeny v civilizaci, jenze kdyz oni to chtej porat za pul darma. Proto holt rada firem byla nucena presunout vyrobu mimo Evropu / Severni Ameriku dal na vychod ci jih (myslim Mexiko a jizneji) a najit tam zpusob jak vec vyrobit levneji. Samozrejme chapu i duvody zakazniku ... ale to bychom uz mohli resit krizi v zabavnim a hudebnim prumyslu, pomalu i svetovou financni krizi, coz stejne tady nejspis nevyresime. Takze bych toho na tomhle miste nechalJ.J. píše:Číňani dokážou dělat i kvalitní a spolehlivé věci, je to ale vše otázka peněz a obchodníkům se líbí spíše ta čínská vlastnost,
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re:
... moje ucta, to me/nas samozrejme tesifreeform píše:Máme dva behringery B215A. Hrajou dva zatim bez subu a nikdo si na nic nestěžuje. Přijdou mi ok a rozhodně koupě nelituju.
Samozřejmě je nemohu srovnávat s dražšímy značkami ale za tu cenu je to špička. Nic jiného od Behringera nemam ale tyhle repra mě nadchly.
Jiank dalsi zajimave video:
http://www.youtube.com/watch?v=awS0NQbP ... re=related
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,