Ceny zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od blaha » stř 03. srp 2011 13:47:31

No nedávno jsem zvučil s kolegou promenádní koncert, bylo to spíš ze známosti :) .
Královedvorský BigBand, složení bicí, klávesy, kytara, basa, 5x saxofon, flétna, 5x trubka, 4x trombón, 2x zpěv, něco kolem 20ti lidí asi 4ma autama + vlek.
Venku, pod párty stanem, 22 vstupů na mixu, 2x550W dopředu, 5 monitorů, aparátu asi za 450 tis. Délka koncertu 2h, od odjezdu po návrat cca 7hodin, jeli jsme Transitem.

Když došlo na placení, tak jsem si řek 3k což dle mne není moc, načež pokladník kapely vyvalil oči, protože oni za celý koncert dostanou zaplaceno vč. zvuku celkem 5k :shock: . Nakonec jsme skončili na 2k BD a byli jsme rádi.

Takže ve finále je kapela, která hraje dle mne na úrovni tak 15k-20k se zvukem za 2h koncert a dostane za to almužnu. Pak to vede k tomu, že mi řekli, že si budou muset asi koupit nějakou bedýnku, mixáček a pár mikrofonů mají a budou se muset nějak nazvučit sami. Takže buď koupí nějakej šunt za pár kaček, nebo něco pořádnýho, po těch 2k to budou splácet 3 roky a bez dostatečnýho počtu mikrofonů a zvukaře v poli se totálně pohřbí, protože to jinak pořádně udělat nejde :( .

Jinak osobně se snažím abych pod 100,- na hodinu neměl, ani lidi který mám k sobě (bráno od výjezdu po návrat) a jedinou mojí klikou je, že v aparátu nemám peníze a max. platím jen nějaký výhodný nájem.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od safa » stř 03. srp 2011 15:22:31

Pockej ceny se musi domlouvat predem, tady sis to overil. Takhle se to neda delat ... ani ze znamosti.

jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od jerry.hadr » stř 03. srp 2011 15:52:48

tak tak, smlouva je smlouva. I se znamosti. A mimochodem, 3k je _velice_ pratelska cena za takovy cirkus, IMHO.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od blaha » stř 03. srp 2011 17:50:48

Tohle domlouval vlastně kolega, kterýmu patří bedny, ale nemá tak velkej mix a takový zkušenosti. Navíc mu opravdu mezi známými nepřišlo ptát se na tak automatickou věc jako peníze, už víme oba pro příště :D . A to ještě klika, že hráli fakt dobře, že to i člověka bavilo takovou věc zvučit.

Nejsmutnější na tom je, že jsme zaskakovali jinýho zvukaře, kterej s nima jezdí, ale nemohl, má podobný aparát (stejný pult, bedny) v podobné cenové relaci, a ten podle mého musí jezdit ještě za míň než ty 2k :( .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Frenk
Uživatel
Uživatel

Ceny zvukařů

Příspěvek od Frenk » stř 03. srp 2011 23:22:23

No já zvučím po klubech kde mají své kompletní vybavení, tahám sebou max. sluchátka, minidisk nebo jinou drobnost a říkam si 1000Kč za večer (obvykle 3-5 kapel, tak od 18h - 1h), slevím buď pokud jsou jen třeba jedna nebo dvě anebo pokud vidím že pořadatel se snaží(tj. má plakáty, propagaci akce, příjde se aspoň dohodnout) jinak ne. Já to mám spíše jako koníčka, ale tak trochu vlivem nedostatku lidí to přerostlo v přivýdělek ke studiu. :-) Občas taky pokud tady není nikdo volný tak udělám i jinou akci, kde si věci půjčím, to počítám pro sebe ten litr, + půjčení věcí + benzín.

No ale teď mě třeba volal někdo jestli mu udělám akci v klubu, kde by se muselo všechno kromě beden dopředu půjčit, a prej za 1500 celé....jen za 4ks TT odposlechů, když je potřeba dávám obvykle litr a to ještě ukecávám, pult(GB4/24) + parak sem půjčoval taky za litra, no a kde jsou stojany, mikrofony, benzin atd. No ale nejhorší na tom je že jim to jinak za 1500 opravdu dělá ten od kterého já půjčuju ty věci. Nechápu..... :(
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od honza637 » čtv 04. srp 2011 0:18:30

nójo, nekonečná debata :lol: S rukama a nebo když si přinesu maximálně svůj mix tak taky těch 1500 za večer se dá. Ale míň ani prd, jak se to jednou pořadatel naučí tak je to ok, jak jednou dostane menší cenu je zle.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Jakub » čtv 04. srp 2011 10:55:26

Nejhorší je, že 1500,- dávají i některé velké firmy za zvučení s rukama + stavba a bourání.... To je tkay docela málo.

...není třeba hrát nahlas...

exxxi
Uživatel
Uživatel

Ceny zvukařů

Příspěvek od exxxi » čtv 04. srp 2011 12:27:20

Tak to pročítám a s něčím nesouhlasím. Myslím, že lidi utrácejí v klubech a na zábavách pořád stejně, ale chtějí za svých 25 Kč a víc lepší pivo, než Gambrihnus. Bohužel v hudbě se touha po kvalitě moc neprojevuje.
Jako pozitivní vidim, že se organizuje spousta místních festíků v nějaké stodole nebo na louce. Proč platit nájem hospodskýmu? Za to, že mu přijde 100 lidí místo obvyklých 30? To je správná cesta, vykašlat se na mezičlánky, hudba neni multilevel marketing. Točit pivo umí každej debil s 3 roky na učňáku (omlouvám se slušným výčepákům) a takhle si může točit pivo pořadatel a vydělá tím třeba na kvalitního zvukaře.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od safa » čtv 04. srp 2011 17:01:24

Jakub píše:Nejhorší je, že 1500,- dávají i některé velké firmy za zvučení s rukama + stavba a bourání.... To je tkay docela málo.
... to nemyslis vazne. To najimaj bezdomovce ?

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od honza637 » čtv 04. srp 2011 20:04:48

To je prostě chyba lidí kteří mají velmi úzkoprsé myšlení. Jak jednou souhlasí s tak malou odměnou, podtrhnou se v dlouhodobém čase sami a co je nejhorší, podtrhnou ostatní. Nedáš rozumnou odměnu za pomoc? Tak si sežeň někoho jinýho....
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od striska » pon 08. srp 2011 15:59:14

Jestli někdo zvučí za 1500,- Kč, tak to bych ho nakopal do .......

Já osobně nejdu s aparátem pod 3.000,- / akce, ale to už jsem tady někde psal.

zblebt
Uživatel
Uživatel

Ceny zvukařů

Příspěvek od zblebt » pon 08. srp 2011 17:51:59

I tak jsou 3000,- dost malo.

Takovehle akce si muzeme domluvit s vlastnim aparatem, ktery mame jen jako bigbeatovku, kde jezdime stabilne s jednou kapelou, kdy je zvuceni opravdu jenom jako konicek.
A i tak byly 2-3k vybrane z dobrovolneho vstupneho nebo podobne, normalne 5.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Ceny zvukařů

Příspěvek od KamilV » pon 08. srp 2011 20:13:13

Naštěstí se mi daří držet si laťku 1 % z ceny aparátu + 100 Kč na hodinu / 1 zvukař.
Naštěstí mě to neživí a můžu si dovolit nevzít cokoliv pod cenou.

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Patso » úte 09. srp 2011 12:52:20

Pokud jedu jen s primárem, tzn všechno po parák, tak i tak nejdu pod dva litry. Pokud nedají - nemají, tak se usměju, poděkuji za zájem a s hrdostí odcházím.

!!!!!! TEĎ PRO VŠECHNY " PODNIKATELE " !!!!!!

- TOHLE POCHOPIL UŽ I MŮJ VELMI PUNKOVĚ ZALOŽENÝ KOLEGA - Pokud si co nejrychleji všichni dementi neuvědomíme, že konkurenční prostředí a neviditelnou ruku trhu si vytváříme sami, tak půjde kvalita do h-a-j-z-l-u a nikdo nebude mít ani na obnovu parku.

Myslím že kvalitu a přístup umím nabídnout dlouhodobě na vysoké úrovni, a za 2000 v klidu odjedu akci pouze v případě, že jde o kámoše a to ještě jednou za rok. ( Témto zdravím Horáce do Hr. ) :-)

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od mazi » úte 09. srp 2011 14:07:07

Drahy kolego, naprosto s tebou souhlasim, bohuzel, to ale neplati pro ty, kteri z nejakeho duvodu techniku platit nemuseli, oni to delaji jenom pro radost a jsou schopni delat 11-ti kapelovy festival treba za 3,500,. nebo jsou ochotni prijet udelat jednodenni festival komplet z FOH digit a MON digit pult a 2x 10 KW s komplet svetelnou scenou kamionem 100 km za 18000 v 6 ti lidech. Proste jsou mezi nami i nekteri, kteri jenom propiraji penize v technice... a co s takovyma..bohuzel je to beznou praxi...a zakaznikovy uz v tomto pripade nejde ani tak o kvalitu ale o kvantitu...

Odpovědět

Zpět na „Bar“