S jakým aparátem jste začínali?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: S jakým aparátem jste začínali?

Příspěvek od OK2MDK » sob 24. říj 2009 22:04:51

motorovapila píše:
OK2MDK píše:tak brygáda a známosti se zvukařem se hodne zlepšili, uz mi v mistni diskotece koupi 2 mt18sub, s nejakýmy EV musim konstatovat kopaly parádne a prišel dj a zku.. mi je, tak si hošani poplatí.
Limiter nebyl?
nebyl, zesáky půjčeny od známeho, a limiter bych musel vytáhnout s efektáku, a toš proste hrali mi tu jednou, a slusně tak sem si řek ze to přežije, ale mam to osetřene, na limiteru se pracuje, ustavicne...
(oni haranti prepli zesáky do mona a dalis věci takze dostanou ucet aj zato ze sem se musel ráno rozčilit)

jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa » ned 25. říj 2009 11:50:05

to byl škrábal nebo pouštěč?....oni ty Dj někteří jsou samy kapitola pro sebe...... vždycky jak je DJ tak dáváme limiter
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » ned 25. říj 2009 18:01:00

jsme of topic. jinak hral s kompu no to je samo pro sebe, hlisi jak poleno drzi jak prdel. maji tady hmotnou odpovednost a fakturu jak to nezaplati tak to budu muset nejak resit. jinak na limiteru se pracu jenom nejsou finance...

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » ned 25. říj 2009 18:46:27

:evil: Zdárec, Já dávám kvůli bezpečí "aparátu + beden" vždycky Dj přes Di-box, přeci to galv. odělení signálu , bejvá šetrnějíší na různé "lupance" když NEpoužívám "komp/limiter" [-X
Zatím spokojenost [-o<
Zvukař Gustav

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 26. říj 2009 14:46:04

Myslím že chránit aparát před "lupanci" DI-Boxem je spíš alibismus a zbožné přání, jedině seriózní Kompresor/limiter, a pokud to není součástí speakerprocesoru , tak i s filtrem typu horní propust , proti různým "až stejnosměrným" složkám signálu

Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 » úte 27. říj 2009 10:01:37

Psal se rok tuším 1983 a já byl osloven spřátelenou kapelou ať jim to nazvučím. Mix byl plechovej oranžovej Tesla, PA půjčený, konce taky (oranžová Tesla). Vůbec netuším, co jsme měli za mikrofony, ale určitě to byly nějaké Tesla AMD....
A kapitola sama pro sebe byl párák, který prostě nebyl. Tak jsem ve fabrice znárodnil jakousi stíněnou šňůru opředenou hadrem, na symetrii jsem nedbal, nakoupil 3kolíkový DINy, do ruky pájku a hurá. Ten apec jsem v životě neměl v rukách a dovezli ho chvilku před začátkem, pájelo se hodně, než jsem to rozchodil.
Akce byla nahlášená jako maturitní večírek (ha ha). Po půlnoci tam už z maturantů byl málokdo. Plnej sál mániček, smrad z trávy, sálem duněla Lukrecia Borgia..., no znáte to. Pak dojeli VB, akci ukončili, pár lidí uteklo oknem, pár jich pochytali.
Nostalgie jak blázen, ale tehdy jsem zjistil, že prostě tuhle práci budu milovat.
Ale jsem si počkal pár desítek let.....

exxxi
Uživatel
Uživatel

S jakým aparátem jste začínali?

Příspěvek od exxxi » sob 13. srp 2011 20:11:29

V roce 1999 jsem se dostal do tancovačkový kapely jakožto klávesák a nakonec zvuk zbyl na mě. (Sestava bicí, zpívající kytarista, zpěvačka, basa hraná živě levou rukou na synťáku + nějaký ten akord v pravé :lol: ) Takže na basu bedna přezdívaná kredenc - osazeno Eminencí ME 15-1008, zpěv a klávesy do dvou minibeden osazených kytarovými repráky. K nim nějaký mizerný piezzo - bída :cry: Na přizvučení kopáku AMD asi 411, na zpěvy Shurky asi SM58, mix nejdřív Tesla - 8 nebo kolik kanálů svislé poťáky, konec 100w na basu z kytarového komba a na zpěvy co dům dal. Později ELSound 206 2x200W, na jednom kanále basa, na druhém paralelně zpěvy. S muzikou byli lidi spokojený, ale se zvukem ne, jenže nikdo, kromě mě nebyl ochoten investovat, ten mikrák si zpěvačka půjčovala snad dva roky, než si koupila svůj. Později jsem místo tesla mixu koupil Behringer MX602 na dva mikrofony a dvoje klávesy, byla jedna z těch věcí, co se Ulimu zrovna povedla, nešumělo to.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Odpovědět

Zpět na „Bar“