Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Jo B412DSP vypadá dobře ale byl už moc mimo můj rozpočet.
Rozhodoval jsem mezi B215A a B315A. Vzhledem k tomu že výkonově jsou na tom oba stejně koupil jsem B215A a zbyé peníze dal stranou na subwofer.
B412DSP je "jen" 12" a B415DSP je zas už moc drahej takže jsem to vyřešil celkem rychle.
Rozhodoval jsem mezi B215A a B315A. Vzhledem k tomu že výkonově jsou na tom oba stejně koupil jsem B215A a zbyé peníze dal stranou na subwofer.
B412DSP je "jen" 12" a B415DSP je zas už moc drahej takže jsem to vyřešil celkem rychle.
-
sinclair
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
DI box Behringer DI100
Safo, odpovím Ti radši tady, ať je o tom informovaných co nejvíc lidí. Byl to DI box Behringer DI100. Přinesl mi ho méně majetný kolega zvukař, stěžujíce si na to, že při linkovém signálu hrozně zkresluje. Takže jsem ho proklepl a výsledek byl skutečně otřesný. Trafo v DI100 je neskutečně mizerné a vzhledem k jeho kvalitám je DI100 ještě dost předražený. O co konkrétně jde:
Zcela jednoduše jsem přepnul přepínač na -20dB a pustil do DI100 úroveň +6dBu /tedy 1,55V/, vcelku běžnou úroveň na linkových výstupech kytarových a baskytarových aparátů. Na výstupu DI100 měl signál o kmitočtu 100Hz zkreslení přes 2%, což mě naprosto ohromilo a jako první mě napadlo, že je nakopnutý ten OZ. Vyměnil jsem, měřím znova, totéž. Zkoušel jsem měřit ještě na 1kHz a tam to bylo o něco málo lepší, něco přes 1%. To jsou safo hodnoty, které dneska, v roce 2009 nemají ani zvuková zařízení u Kočkových kolotočů.
Na úplné hovno je i to, že ten OZ tam má zesílení 1, takže výstupní signál se defacto tváří jako mikrofonní úroveň a na téhle úrovni je veden i párákem. Což je pochopitelně nechutně nevýhodné vzhledem k možnosti rušení a odstupu. Kdyby tam ti debilové použili trošku slušné trafo, mohl by přepínač útlumu zcela odpadnout a DIbox by byl schopen zpracovávat úrovně od mikrofonních či snímačových až po silné linkové úrovně třeba +8dBu.
Ale protože seriózní transformátor by stál okolo padesáti eur, tak tam vrzneme přepínač za pár centů a oni už se s tím pak nějak poperou.
Takže pravda je taková, že pokud DI100 použiju na galvanické oddělení linky baskytarového aparátu od PAčka, dočkám se za prvé nechutného zkreslení a za druhé dostanu jako výsledek nikoli znovu linkový signál, ale značně zeslabený, který pak musím dohánět gainem na šavli, což dále zhoršuje odstup.
Je to výrobek naprosto na hovno, ať je cenově přístupný jak chce.
V rámci objektivity musím ale uvést, že jeden DIbox Tapco /nevím už přesně, co to byl za model/ je na tom dost podobně a přitom byl ještě asi o 20% dražší.
Safo, na Behringeru se my dva nikdy neshodneme - já se na to dívám z pozice technika a servisáka, který sleduje technickou a užitnou stránku věci a vidí výrobci do karet, kdežto ty sleduješ hlavně stránku obchodní. Ale nic ve zlém.
Jen bych rád, aby se o téhle "značce" informovalo pokud možno objektivně.
Můj osobní názor je ten, že se v drtivé většině jedná o spotřební eurošrot, už z principu příznivých cen určený širokým masám k zájmovému, nenáročnému zvučení, ani náhodou a omylem to není technika pro profesionály.
Zcela jednoduše jsem přepnul přepínač na -20dB a pustil do DI100 úroveň +6dBu /tedy 1,55V/, vcelku běžnou úroveň na linkových výstupech kytarových a baskytarových aparátů. Na výstupu DI100 měl signál o kmitočtu 100Hz zkreslení přes 2%, což mě naprosto ohromilo a jako první mě napadlo, že je nakopnutý ten OZ. Vyměnil jsem, měřím znova, totéž. Zkoušel jsem měřit ještě na 1kHz a tam to bylo o něco málo lepší, něco přes 1%. To jsou safo hodnoty, které dneska, v roce 2009 nemají ani zvuková zařízení u Kočkových kolotočů.
Na úplné hovno je i to, že ten OZ tam má zesílení 1, takže výstupní signál se defacto tváří jako mikrofonní úroveň a na téhle úrovni je veden i párákem. Což je pochopitelně nechutně nevýhodné vzhledem k možnosti rušení a odstupu. Kdyby tam ti debilové použili trošku slušné trafo, mohl by přepínač útlumu zcela odpadnout a DIbox by byl schopen zpracovávat úrovně od mikrofonních či snímačových až po silné linkové úrovně třeba +8dBu.
Ale protože seriózní transformátor by stál okolo padesáti eur, tak tam vrzneme přepínač za pár centů a oni už se s tím pak nějak poperou.
Takže pravda je taková, že pokud DI100 použiju na galvanické oddělení linky baskytarového aparátu od PAčka, dočkám se za prvé nechutného zkreslení a za druhé dostanu jako výsledek nikoli znovu linkový signál, ale značně zeslabený, který pak musím dohánět gainem na šavli, což dále zhoršuje odstup.
Je to výrobek naprosto na hovno, ať je cenově přístupný jak chce.
V rámci objektivity musím ale uvést, že jeden DIbox Tapco /nevím už přesně, co to byl za model/ je na tom dost podobně a přitom byl ještě asi o 20% dražší.
Safo, na Behringeru se my dva nikdy neshodneme - já se na to dívám z pozice technika a servisáka, který sleduje technickou a užitnou stránku věci a vidí výrobci do karet, kdežto ty sleduješ hlavně stránku obchodní. Ale nic ve zlém.
Jen bych rád, aby se o téhle "značce" informovalo pokud možno objektivně.
Můj osobní názor je ten, že se v drtivé většině jedná o spotřební eurošrot, už z principu příznivých cen určený širokým masám k zájmovému, nenáročnému zvučení, ani náhodou a omylem to není technika pro profesionály.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Predne nechapu proc na soukromou zpravu odpovidas verejne, ale budiz. Tedy by tu ale mel byt citovan i muj dotaz:
Takze mi prosimte dej vedet kde jsi videl tu vec kterou popisujes.
Diky, mej se ... Safa.
... hele jak jsi myslel tohle ? Kterej DI box to podle tebe ma ? Pises o operak, cili to bude aktivni di box, ty ma Behringer dva: DI20 a DI 100. Model DI-20 nema traco o kterem pises, takze ... prdepokladam spravne ze mas na mysli DI 100 ? To je ale blbost, ten nic takoveho co pises rozhodne nedela, za vstupem a dvema utlumama (pepinatelne, nemusis je tam mit zapnute) je tam pronasledovac operak jako impedancni prizpusobeni (ma zesileni 1, jestli je na nem nejaky utlum tak rozhodne ne 20dB) a pak uz trafo. Za trafem jen dva odpory na odvozeni napajeni z +48V a vystupni svorky. Jeste mne napadlo ze muzes myslet DI4000 ... ten to ma uplne stejne (krome toho ze ma svoje napajeni).sinclair píše: Safo, co si mám myslet o transformátorovém DI boxu, kterej má tak mizerný trafo, že se v něm musí vstupní úroveň snížit o 20dB, pak se teprv transformuje a následně znovu zesiluje na 0dB operákem?
Takze mi prosimte dej vedet kde jsi videl tu vec kterou popisujes.
Diky, mej se ... Safa.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: DI box Behringer DI100
... nepovidej, pouzivam ho na klavesy (tedy linkovy signal) pomerne dlouho a nic co by se dalo popsat slovy "hrozně zkresluje" jsem nezaznamenal. Zrejme se s tim az na Tveho pritele skutecne lidi poradi. Pro ty ostatni tu mame Klark-Teknik DN100.sinclair píše:Safo, odpovím Ti radši tady, ať je o tom informovaných co nejvíc lidí. Byl to DI box Behringer DI100. Přinesl mi ho méně majetný kolega zvukař, stěžujíce si na to, že při linkovém signálu hrozně zkresluje.
... ok, takhle tomu rozumim, cili je to otazka nastaveni vstupnich utlumu. Ok, zkusim si ho taky proklepnoutsinclair píše: Takže jsem ho proklepl
... zvlastni je, ze recenzent Musicstore nameril zkresleni az pri 2.5V coz je vysoko nad linkovou urovni.sinclair píše: a pustil do DI100 úroveň +6dBu /tedy 1,55V/, vcelku běžnou úroveň na linkových výstupech kytarových a baskytarových aparátů. Na výstupu DI100 měl signál o kmitočtu 100Hz zkreslení přes 2%, což mě naprosto ohromilo a jako první mě napadlo, že je nakopnutý ten OZ. Vyměnil jsem, měřím znova, totéž. Zkoušel jsem měřit ještě na 1kHz a tam to bylo o něco málo lepší, něco přes 1%
recenze z Musicstore píše: Měření jsem opět provedl při napájení baterií a pouze (jako u všech ostatních) v rozmezí 20 Hz – 20 kHz, protože nejsem se svým vybavením schopen vygenerovat kmitočty nižší, nebo vyšší, než je tento rozsah. Při vstupním napětí 0,775 V/1 kHZ na vstupu bylo na symetrickém výstupu 0,425 V. Frekvenční rozsah byl vyrovnaný. K přebuzení došlo při vstupním napětí 2,5 V. Poslech hudebního signálu byl bez problémů.
... ale proc bychom se neshodli, na rade veci se jiste shodnem. Ono nedostatky se na leccems hledaji snadno, to neni umeni. Objektivita casto bohuzel konci kdyz zarizeni slouzi jak ma ... bohuzel plivat po tehle znacce se pres zastupy spokojenych uzivatelu stalo narodnim sportem. A to vadi zase mne (a to i presto, ze mi tahle znacka ve firme neprislusi).sinclair píše:Safo, na Behringeru se my dva nikdy neshodneme - já se na to dívám z pozice technika a servisáka, který sleduje technickou a užitnou stránku věci a vidí výrobci do karet, kdežto ty sleduješ hlavně stránku obchodní. Ale nic ve zlém.
I my tu mame servis, i my jsme z pozice technika lecos pochytili, a tak i my do veci (snad alespon trochu) vidime. Myslim, ze do tech veci vidime tim spis ze tuhle znacku nejen servisujeme (ostatne vic nez kdokoliv jinej v tyhle republice, tebe nevyjimaje) ale i prodavame (cimz chci rict ze se u nas schazeji ohlasy od uzivatelu a to jakekoliv).
... podle mych zkusenosti prave s tou objektivitou obvykle byva problem. Uz jsem o tom psa, ze samozrejme ze zarizeni na tehle cenove urovni je mireno do poloprofesionalnich sfer ... od toho se odviji cena a pouzite dily. Tak je to ale i u vsech ostatnich znacek teto urovne, Behringer ma jen tu "smulu" ze byl prvni. A tady se prave te objektivity obvykle nedostava ... navic se mezi lidma siri ruzne polopravdy nebo primo smysleniny. To bych ovsem uz resil svetabiol, nekteri prodejci uz holt maji takovy pristup k obchodu a takovou fantazii.sinclair píše:V rámci objektivity musím ale uvést, že jeden DIbox Tapco /nevím už přesně, co to byl za model/ je na tom dost podobně a přitom byl ještě asi o 20% dražší.
Nicmene ti musim dat za pravdu, do profesionalni patri samozrejme ten uz zmineny Klark-Teknik DN100 (a samozrejme dalsi).
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: DI box Behringer DI100
Tak ono to může být tím, že hranice zkreslení, která se udává jako sluchem rozlišitelná, je někde kolem 1.5-2%, samozřejmě je to frekvenčně závislé a navíc celkem subjektivní (každý slyší trošku jinak...).safa píše: ... nepovidej, pouzivam ho na klavesy (tedy linkovy signal) pomerne dlouho a nic co by se dalo popsat slovy "hrozně zkresluje" jsem nezaznamenal. Zrejme se s tim az na Tveho pritele skutecne lidi poradi. Pro ty ostatni tu mame Klark-Teknik DN100.
U Behringera a všech podobných levných značek existují veliké rozdíly mezi jednotlivými výrobky stejného typu, což je dáno mj. rozptylem hodnot použitých součástek - co si budeme povídat, "levní" výrobci musí logicky používat levné součástky a ty jsou právě charakteristické jednak mizernou spolehlivostí (viz třeba případy většiny čínských elektrolytů, kterým se zněkolikanásobí ESR skoro už ve chvíli, kdy se na ně křivě podíváš) a jednak velkými rozptyly hodnot u různých sérií. Tak trošku řetězová reakce, řekl bych.
Při troše štěstí se dá u levného výrobku natrefit na kus, který bude mít vzhledem k ceně vynikající parametry (náhodou se sešly součástky s malými odchylkami hodnot), ale daleko větší šance je, že to bude šmejd. A netýká se to jen Behringeru samozřejmě.
The best sound comes from one source...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rozumim a souhlasim, to uz je proste zalezitost cele kategorie cenove dostupnych vyrobku.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
že by to bylo jak s kytarama ? Jít do krámu a zkusit pár kusů jednoho výrobku , který bude hrát nejlíp ? !
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak takhle moc zase asi ne, fakt je ze u cenove nejdostupnejsich zarizeni se na toleranci soucastek vetsinou nehledi az tak prisne.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
mormo
- Nováček fóra

- Kontaktovat uživatele:
Hm, neřekl bych že Behringer je tak mizernej, jak může člověk po přečtení tohodle fóra nabýt dojmu. Sám ve studiu používám nějaké věci od Behringera. Například nedám naprosto dopustit na mikrofon B-1. Úplně suprový na snímání el. kytary, akustické kytary, a jiných nástrojů! Zrovna včera se mi to osvědčilo a opět mi velice urychlil práci s hledáním zvuku.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Najlepsie bude ked si kazdy spravi vlastny nazor na to
su zariadenia ktore sa im podarili, dalsie ktore sa podarili menej. Iny nazor mam ja, iny nazor ma technik ktory pracuje s ovela drahsou technikou.....
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Od Behringera jsem kolem roku 2002 koupil dva mikrofony B-1 a malý mix UB802. Obojí funguje bez problémů dodnes. I když to bylo tehdy za celkem dobrou cenu ( proto jsem to vzal ) tak dnes, kvůli poklesu cen , bych za stejné prachy měl 4 mikrofony a 2 mixy
.
Jinak spokojenost. Tím nikomu nic nepotvrzuju ani nevyvracím. Jen píšu svoji zkušenost.
Jinak spokojenost. Tím nikomu nic nepotvrzuju ani nevyvracím. Jen píšu svoji zkušenost.
-
knobtweaker
- Uživatel

No já jsem si ve své mladické nerozvážnosti pár krabic Behringer koupil (neber to za ty peníze).
Jejich životnost byla obvykle dost krátká, měli spoustu čudlíků s kterými se dalo točit, vypadalo to hezky, svítilo to, ale bohužel to nedělalo to co bych od toho chtěl.... a pokud jo tak ne tak dlouho jak bych chtěl.Tak teď toho teda sice moc nekupuju moc, ale když už si něco koupím, chci aby mi to sloužilo třeba ještě za 20 let- radši si našetřim a budu mít z dané kvalitní věci radost a nebudu produkovat tolik elektroodpadu.
To že lidé píšou do rideru No Behringer (včetně mě), je myslím naprosto přirozené, protože Omnitronic apod. žádný soudný člověk nepovažuje za profesionální zařízení. Ten Behringer se tak tváří a spousta lidí ho v racku má. Nikomu to nenutím, ať si klidně kdo chce míchá na Behringery, ale mě 90 % jejich produktů neuspokojuje..
Jejich životnost byla obvykle dost krátká, měli spoustu čudlíků s kterými se dalo točit, vypadalo to hezky, svítilo to, ale bohužel to nedělalo to co bych od toho chtěl.... a pokud jo tak ne tak dlouho jak bych chtěl.Tak teď toho teda sice moc nekupuju moc, ale když už si něco koupím, chci aby mi to sloužilo třeba ještě za 20 let- radši si našetřim a budu mít z dané kvalitní věci radost a nebudu produkovat tolik elektroodpadu.
To že lidé píšou do rideru No Behringer (včetně mě), je myslím naprosto přirozené, protože Omnitronic apod. žádný soudný člověk nepovažuje za profesionální zařízení. Ten Behringer se tak tváří a spousta lidí ho v racku má. Nikomu to nenutím, ať si klidně kdo chce míchá na Behringery, ale mě 90 % jejich produktů neuspokojuje..
- CharlesBass
- Uživatel

Takže celkem sem seznal, že výrobky od Behringera, by se neměli často označovat názvem "profesionální" ale spíše nižšími hodnostmi jako poloprofesionální či až amatérské. Myslím, že pokud se kdokoli soudný podívá na celé spektrum výrobků od Behringera, je jasné, že tato firma je na tuto cílovou skupinu svým sortimentem zaměřena. Je jasné, že některé výrobky splňují užitné parametry výborně a že je lze s úspěchem užít i v profi sféře. Jak tu někdo psal, jedná se o "vstupní školu" pro nezkušené. Každý, komu pak shoří nějaký ten zesilovač, komu selže mix, atd, bude pak jasně vědět, proč si ty řádově mnohem dražší věci kupuje. (Ale amatér se pouhým nákupem techniky třídy profesionální profesionálem nestává. Naopak, profesionál nemusí být nutně amatérem při použití neprofesionální techniky).
Já například mám mixák Phonic K12. Tento mix vyhovuje svojí kvalitou do zkušeben a při provozu "místní zábavové scény". V tomto uplatnění bych pochyboval, že bych razantně lepších výsledků dosáhnul třikrát dražším výrobkem konkurence. Jasný, že o 14dB větší headroom zbytečný není
(Phonic - cca 10 dB). A je pravdou, že s vybavením, které by bylo několikanásobně dražší, bych se už tak často do "maloobratovejch pakáren" nepouštěl...
S Behringerem mám zkušenost nezvukařskou, ale muzikantskou. Hrál jsem na půjčené kombo BX 1200, které je s odřenýma ušima dostačující do zkušebny. Na pódiu to byl trapas. Jeho chabý projev sem přisuzoval nekvalitnímu reproduktoru v součinnosti s malým objemem ozvučnice. Po nějaké při na jiném fóru (basovém - kde se majitel BX 4500H + box od Hartke dotazoval, co z toho vyměnit) jsem se rozhodl zesilovač komba prověřit připojením na box od renomovaného výrobce. Výsledek byl skutečně hrůzný. I mnou zbastlený tranzistorový zesilovač 100W s primitívním preampem má na tom samém boxu ve stejných podmínkách znatelnou převahu. Ale zase - pokud člověk použije kombo v nenáročných podmínkách (v tomto případě je to tichá místnost
), tak může být dostačující. Většinou tomu tak ale není. Spousta lidí tahá takový věci kam nepatřej a pak na to nadává ... a jen poukazuje na svojí blbost a neinformovanost 
Takže asi tak.
Já například mám mixák Phonic K12. Tento mix vyhovuje svojí kvalitou do zkušeben a při provozu "místní zábavové scény". V tomto uplatnění bych pochyboval, že bych razantně lepších výsledků dosáhnul třikrát dražším výrobkem konkurence. Jasný, že o 14dB větší headroom zbytečný není
S Behringerem mám zkušenost nezvukařskou, ale muzikantskou. Hrál jsem na půjčené kombo BX 1200, které je s odřenýma ušima dostačující do zkušebny. Na pódiu to byl trapas. Jeho chabý projev sem přisuzoval nekvalitnímu reproduktoru v součinnosti s malým objemem ozvučnice. Po nějaké při na jiném fóru (basovém - kde se majitel BX 4500H + box od Hartke dotazoval, co z toho vyměnit) jsem se rozhodl zesilovač komba prověřit připojením na box od renomovaného výrobce. Výsledek byl skutečně hrůzný. I mnou zbastlený tranzistorový zesilovač 100W s primitívním preampem má na tom samém boxu ve stejných podmínkách znatelnou převahu. Ale zase - pokud člověk použije kombo v nenáročných podmínkách (v tomto případě je to tichá místnost
Takže asi tak.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
Schválně jsem to zkusil, thoman mi vyplivl 293 uliho výrobků. A teď by mě zajímalo kterých 29 zařízení od behringera tě uspokojujeknobtweaker píše: Ten Behringer se tak tváří a spousta lidí ho v racku má. Nikomu to nenutím, ať si klidně kdo chce míchá na Behringery, ale mě 90 % jejich produktů neuspokojuje..
Zvukař bez www stránek