Co obnaší zvukařina???
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Co obnaší zvukařina???
já jsem nemuzikant a nijako moc mě to netrápí
Co obnaší zvukařina???
Tak vida, konečně vím kde je ta chyba.
Budu se asi muset naučit na něco hrát
Budu se asi muset naučit na něco hrát
Zvukař bez www stránek
Co obnaší zvukařina???
Řekl bych to jinak - to, že za pultem stojí člověk, který umí hrát na nějaký nástroj, není zárukou vůbec ničeho a tím méně zárukou kvalitního zvuku. Umění hrát a zvučit se sice navzájem nevylučuje, ale taky jedno pro druhé není nezbytné.
Nespokojenost některých muzikantů se zvukem a přesvědčení, že oni by to dělali lépe, bohužel často pramení jen z toho, že dotyčný není schopen objektivního pohledu na celkovou vyváženost mixu a má tendenci neúměrně preferovat "svůj" nástroj - kytaristům neustále chybí kytary, basákům basy, bubeníkům kopáky, atd.
Nespokojenost některých muzikantů se zvukem a přesvědčení, že oni by to dělali lépe, bohužel často pramení jen z toho, že dotyčný není schopen objektivního pohledu na celkovou vyváženost mixu a má tendenci neúměrně preferovat "svůj" nástroj - kytaristům neustále chybí kytary, basákům basy, bubeníkům kopáky, atd.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co obnaší zvukařina???
Jak já to miluji....tyhle nikdy nekončící spory....
To je jak ve vztahu muž/žena.....
To je jak ve vztahu muž/žena.....
Co obnaší zvukařina???
Že jsem tak hubatý, pochopil jsem, že petrC je hudebník,zvukař, víte nejsem příznivcem zbytečných hašteření (keců), mám rád výsledky, takže by nám PetrC mohl ukázat jak se to má dělat. Takže bysme si mohli udělat výlet po čr, třeba, já zase navrhuji, že bych mu ukazal plno špičkových zvukařů, kteří hudebnící nejsou.(Je hudebník a hudebník) A protože mám rád výsledky, držme se jich. Dále k větě že zvukař kapelu nevylepší...ano zvukař může plno věcí pokazit...to ano...ale kolikrát nebýt zvukaře, tak se kapela ani nerozehraje. Nebo je kapela neposlouchatelná. Ke zvukařině patří, obrovská píle a vule pracovat na sobě samotném, obrovské trpělivosti práce s lidmi zejmena ruzne naladěných muzikantu, poradatelu, jak už bylo napsáno handlování s koňmy, tedy obchodničení, znalost akustických a fyzikalních chování prostředí a nástrojů, trochu elektrikařina, hodně stěhovátství a plno již zmíněných a nebo myšlený. Jsem se zase vypustil. Jinak přeji pěkný den.
-
Návštěvník
Co obnaší zvukařina???
Ešte by ma zaujímalo aký muzikant musím byť aby som mohol byť dobrý zvukár? Stačí mi 1. stupeň zuš? Konzervatorium? VŠ? Borci na tom videu sú tiež "muzikanti"Aleš píše:Řekl bych to jinak - to, že za pultem stojí člověk, který umí hrát na nějaký nástroj, není zárukou vůbec ničeho a tím méně zárukou kvalitního zvuku. Umění hrát a zvučit se sice navzájem nevylučuje, ale taky jedno pro druhé není nezbytné.
Schválne som sa zamyslel ako sú na tom moji kolegovia, väčšina úspešných nemá žiadne hudobné vzdelanie.
Možno je to tým, že pri svojej práci riešia úplne iné problémy než akademické debaty o tom, či sú pomery v zvuku orchestra vyvážené.
A ešte k pôvodnej otázke "O čom je zvukarina": Zvukár je človek ktorý musí byť odhodlaný sa postaviť za pult s vedomím, že za 10min. z neho môže byť "najväčší debil pod slnkom"
Co obnaší zvukařina???
S tím výsledkem souhlasím, je jedno, kterou cestou se jde k cíli, hlavní je dosáhnout cíle.
Co se hraní týče, hraju třeba tento pátek, co se zvučení týče, minulý pátek byla příležitost, další je zatím v nedohlednu. (drobnosti jsou, ale pokud to není nic většího, nemá to význam.)
Jo a neřekl jsem, že jsem sežral všechnu moudrost a že já to dělám dobře, protože jsem i hudebník. Řekl jsem, že zvukař by měl rozumět muzice, kterou zvučí. (možná bych změnil slova "by měl" za "bylo by dobré")
Toto vlákno není špatné, je tu spousta názorů a všechny mají své logické opodstatnění.
K tomu že se nerozehraje kapela bez zvukaře nerozumím. Psal jsem, že se jedná o akustickou kapelu a to je zásadní slovo. Ta v podstatě zvukaře potřebuje jen aby byla slyšet dál (na větším prostoru, pro více lidí...)
Co se hraní týče, hraju třeba tento pátek, co se zvučení týče, minulý pátek byla příležitost, další je zatím v nedohlednu. (drobnosti jsou, ale pokud to není nic většího, nemá to význam.)
Jo a neřekl jsem, že jsem sežral všechnu moudrost a že já to dělám dobře, protože jsem i hudebník. Řekl jsem, že zvukař by měl rozumět muzice, kterou zvučí. (možná bych změnil slova "by měl" za "bylo by dobré")
Toto vlákno není špatné, je tu spousta názorů a všechny mají své logické opodstatnění.
K tomu že se nerozehraje kapela bez zvukaře nerozumím. Psal jsem, že se jedná o akustickou kapelu a to je zásadní slovo. Ta v podstatě zvukaře potřebuje jen aby byla slyšet dál (na větším prostoru, pro více lidí...)
-
Petr V
Co obnaší zvukařina???
Akustické nástroje jsou nejvíce závislé na akustice prostoru.Z toho co slyší muzkanti na pódiu může zbýt o 3(tři) metry dál v hledišti jen zvukové torzo a na zvukaři je přenést to co hraje na podiu i k posluchačům.
Co obnaší zvukařina???
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co obnaší zvukařina???
Prostě si neumí sama srovnat svoje poměry, nefunguje jim arnže bez aktivního tvůrčího zásahu zvukaře, který to musí celé poslepovat do sebe.PetrC píše: K tomu že se nerozehraje kapela bez zvukaře nerozumím.
A to je zásadní problém.PetrC píše: Psal jsem, že se jedná o akustickou kapelu a to je zásadní slovo. Ta v podstatě zvukaře potřebuje jen aby byla slyšet dál (na větším prostoru, pro více lidí...)
Mezi muzikanty akustických nástrojů panuje představa, že se tam dá jeden mikrofon a ten to pobere všechno, nebude chytat vazbu, ruchy, zvuk bude plný konkrétní a ještě pujde bez problémů do odposlechů. Jenže to tak není, funguje to jen vzácně.
Tedy se zvučí blízkým mikrofonem, laboruje se s umístěním, s korekcemi, s poměry.
Takže pokud se taková kapela neuhraje sama na sucho, zvukaře potřebuje uplně stejně jako kdokoliv jiný, kdo chce být slyšet.
Dělám, co mě baví.
Co obnaší zvukařina???
Naprosty souhlas......
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co obnaší zvukařina???
Hosi, PetrC se jen neobratne vyjadril tak se na nej zase nemusite hned sesypavat jak vosy na rozlity pivo. Navic ve svem nasledujicicm prispevku to podle me napsal velmi presne:z mých skušeností vyplývá jasný poznatek, že nemuzikant není vynikajícím zvukařem.
... a to je proste fakt. Stejne jako slovesnej zvukar musi citit a ctit rytmus reci, obrazovy strihac spad pribehu a rytmus zmen, tak IMO hudebni zvukar musi hudbu CITIT (je to preci jen "kumšt"). Nemusi to znamenat, ze nutne musi umet hrat na hudebni nastroj (jak jste prve z PetrovaC prispevku spatne pochopili), ale mel by hudbu znat, umet analyzovat, tusit ulohu jednotlivych casti aranzma (nastroji) a intuitivne vycitit formu skladby. Myslim, ze zhruba tohle je to co muzikanti mysli kdyz mluvi o tom, ze ten ci onen zvukar "slysi", nebo naopak "neslysi".Řekl jsem, že zvukař by měl rozumět muzice, kterou zvučí. (možná bych změnil slova "by měl" za "bylo by dobré")
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co obnaší zvukařina???
Šáfo, vystihl jsi přesně to, co jsem chtěl psát. S timhle se dá jen souhlasit.
Právě tohle je kámen úrazu u řady zvukařů.
Právě tohle je kámen úrazu u řady zvukařů.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co obnaší zvukařina???
Jeste jsem zapomel zminit, ze studiovej zvukar by mel umet cist partituru, obzvlast pokud nataci klasiku. To uz ale odbiham, puvodne tu slo asi jen o zivej zvuk, ze ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
ma.cz