Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » úte 28. dub 2009 14:48:21

No, mne napr. uspokojuje sluchatkovy distributor HA400. Pri nahravani se neprojevi ve zvuku, protoze neni v nahravacim retezci :)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 28. dub 2009 18:25:19

J.J. píše:
knobtweaker píše: Ten Behringer se tak tváří a spousta lidí ho v racku má. Nikomu to nenutím, ať si klidně kdo chce míchá na Behringery, ale mě 90 % jejich produktů neuspokojuje..
Schválně jsem to zkusil, thoman mi vyplivl 293 uliho výrobků. A teď by mě zajímalo kterých 29 zařízení od behringera tě uspokojuje :twisted:
... tak to je malo, skutecne cislo ke dnesnimu dni je 359 ruznych vyrobku (a to nepocitam ty co uz se nevyrabeji).

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » stř 29. dub 2009 9:25:37

Ciste ze zvedavosti by me zajimalo, jake procento by s uvedl Ty? (tech par vyrobku co zde bylo uvedeno jako povedene, bych se dalo velmi snadno spocitat)
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker » stř 29. dub 2009 13:14:11

Tak docela ok je ten sluchátkový distributor (i když art je teda lepší :-)),ale už mám ale druhý protože ten první kiksnul. docela ok je ten ad převodník s preampy (ale na Uliho by mohl být klidně i levnější)- pokud ho ale používáte pouze jako AD a ne DA. Ten ovladač s motor fadery je taky docela dobře použitelný. A to je asi tak vše co mě napadá, jasně tak 10% to asi není :-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 29. dub 2009 14:03:01

CharlesBass píše:Ciste ze zvedavosti by me zajimalo, jake procento by s uvedl Ty? (tech par vyrobku co zde bylo uvedeno jako povedene, bych se dalo velmi snadno spocitat)
... okud se ptas me tak predne to je otazka podle jakejch kriterii to mam soudit. Vezmu-li v uvahu kvalitu, pouzitelnost, spolehlivost a samozrejme cenu tak bych rek 80 procent povedenych. Nicmene nic neni tak cernobily aby se to takhle dalo vyjadrit.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 29. dub 2009 15:25:06

safa: tak zkus to treba z pohledu profesionalniho zvukare. Zkusenosti s tim zajiste mas. Tak kolik procent produktu nebo jake konkretni kusy bys klidne mel ve svoji vybave, racku, kdybys zvucil napr. uroven jako Abba world revival 8)

Ja jsem si do sveho racku ted napr. poridil FBQ2496 na grupu sboru, abych ho mohl vic zesilit, kdyz k tomu hraje jeste pocetna kapela (gospelovy styl v kostele, kde v te akustice se nejake detaily neresi.) Dulezite je, aby ten sbor byl slyset a rozumet i pres bici. Jednou jsem ho na to mel pujceny a osvedcil se mi, tak jsem si ho poridil. Myslim, ze svoji praci udela.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 29. dub 2009 18:12:41

jardatop píše:safa: tak zkus to treba z pohledu profesionalniho zvukare. Zkusenosti s tim zajiste mas. Tak kolik procent produktu nebo jake konkretni kusy bys klidne mel ve svoji vybave, racku, kdybys zvucil napr. uroven jako Abba world revival 8)
... to je prave o tech podminkach podle kterejch by se to dalo posuzovat. Pro nekoho kdo zacina na tancovackach to muzej bejt tech 80 procent, pro nekoho kdo jezdi velky ksefty treba jen 5 procent ... a to jeste pomijim otazku rozpoctu. Proto jsem predeslal ze je to tezky napsat konkretni cislo. Nicmene kdyz bych se pohyboval na rozpoctu v jake se Behringer pohybuje tak musim rict, ze bych radsi mel treba DCX2496 nez crossovery ostatnich znacek za tu cenu, totez bych rek o rekneme ... no at nezeru 70ti procentech dalsich veci. Ale vazne tlacis me do odpovedi na ktery neexistuje jedoducha relevantni odpoved.
Ja jsem si do sveho racku ted napr. poridil FBQ2496 na grupu sboru, abych ho mohl vic zesilit, kdyz k tomu hraje jeste pocetna kapela (gospelovy styl v kostele, kde v te akustice se nejake detaily neresi.) Dulezite je, aby ten sbor byl slyset a rozumet i pres bici. Jednou jsem ho na to mel pujceny a osvedcil se mi, tak jsem si ho poridil. Myslim, ze svoji praci udela.
... zrovna FBQ2496 coby feedback je velice povedena zalezitost. Hosi z jednoho nove znovu-otevreneho divadla v Praze ho porovnavali s feedbacky jineho vyrobce (dluzno dodat ze v tomto velmi renomovaneho) a to s jeho dvema modely (starsi a novy) a ve vysledku reportovali ze stary konkurent chodi hur a syumi, novy konkurent nesumi a chodi dobre a FXQ2496 taky nesumi, chodi stejne a stoji tretinu. Takze souhlasim, FBQ2496 je povedena zalezitost ... tedy opet tady plati pokud se s ni nekdo nauci spravne zachazet a nespoleha se jen na automat (coz se obecne nevyplaci at uz je to kterykoliv vyrobce).

pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty » stř 20. kvě 2009 23:16:34

Mě třeba zcela vyhovuje mix UB2442. Začnu tím negativním - má několik málo vad, jako šumící dost nepěkný vestavěný efektor, podskupiny přidávají na šumu - necméně to jsem poznal až po připojení na velmi kvalitní aparát v tiché místnosti...
Jezdil jsem s ním pět let, tak dvakrát do měsíce a stále funguje, oproti tomu, co někdo psal hned zezačátku, ani jeden poťák NECHRASTÍ, konektory jsou stále v pořádku (až na první cannon, který je lehce ožvýkaný od ušláplé šňůry -ale po pěti letech se to dá čekat)
GAin, korekce i parametr fungují všude stejně a tak jak bych čekal, i když s menším útlumem, než jsem zvyklí třeba od A&H, ale už jsem potkal mnohem horší...
Pult je až na komplexní fantom velice slušně vybaven, lépe než většina pultů stejné třídy od jiných (i renomovaných) výrobců... (třeba PAD mi leckde chyběl)
Pro začínajícího zvukaře rozhodně dobrá volba...Na start do něčeho lepšího...
Nicméně spousta pořadatelů a kapel měla výhrady k tomu že mám Behringer - po šikovném přelepení loga a tvrzením, že je to kopie Mackie už nikdy stížnost na pult nebyla :mrgreen:

I s DIboxem DI100 (tuším že tak je značen - ten velký prohnutý, stříbrný) mám (a nejen já) taky velice kladné zkušenosti... I když je pravda, že už jsem jich taky několik opravoval - vždy výměna operáku...
Naopak takový ten malý duální (stereofonní) mě přímo zděsil zvukem co z něho lezl - ale třeba jsem měl jen opravdu špatný kus...
Mám i negativní a i VELMI negativní zkušenosti se značkou Behringer...
Ale celkově má u mě palec nahoru, jako výrobce solidní poloprofesionální zvukařské techniky, vhodné pro začínající zvukaře a amatérské kapely...
Za šmejd bych označil zcela něco jiného...
klídek chlapi, to je nulák

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 20. kvě 2009 23:36:04

pisty píše: Nicméně spousta pořadatelů a kapel měla výhrady k tomu že mám Behringer - po šikovném přelepení loga a tvrzením, že je to kopie Mackie už nikdy stížnost na pult nebyla :mrgreen:
... hehe, typicky ceske ;-)

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » čtv 21. kvě 2009 7:58:01

Ještě jsem nezažil pořadatele , jehož by zajímala značka mixpultu. Ty zajímá jen číslo na faktuře ( co nejmenší ) a splatnost ... ( co nejdelší )

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » čtv 21. kvě 2009 14:39:53

Nejvíc pořadatele zajímá vývar z bufetu a ze vstupného... co nejmenší výdaje na účinkující jsou hned za tím.

Není to tak vždy. Často šilhají lidi i po technice a jsou překvapeni, že vidí něco neobvyklého. Na poslední akci se jeden starší pán velmi podivoval nad mojí GL2200-424, přišel se se zájmem zeptat, jestli dnes přijede točit televize či co!:-))
Jsem zmatkař, někdy. No a?

pisty
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pisty » čtv 21. kvě 2009 21:21:54

No jo klucí, ale je pořadatel a pořadatel - ten kterýho jsem měl já na mysli je pořadatel malých akcí a festiválků, často to bývá člen pořádající kapely....
Ten pořadatel, kterýho máte na mysli vy je jasnej - větší akce či festiválku, toho to opravdu nezajímá, ale na takovou akci bych zas já nejel s Behringerem :-)
klídek chlapi, to je nulák

chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer - měřítko šmejdovosti? To snad ne...

Příspěvek od chickensk » sob 20. čer 2009 5:53:19

Zdravím. Ja som mal behringer MDX4600. Kupoval som ho s potrebou kompresie hlavne basgitary a gitary, kedže som gitarista a brat hrá na basgitaru. Na gitaru som ho s kombom nemohol použiť ani po prepnutí úrovne na kombe aj na gitare z +4/-10 dB na oboch prístrojoch vo všetkých kombináciach, a s nenormálne dlhým nastavovaním potenciometrov na všetkých kanáloch, vždy som dal signál z efektovej slučky najskôr do mixpultu, cez inzert von do kompresoru a potom až speť do komba. Neviem čím to je, ale kombo mi normálne fungovalo s pasívnymi aj aktívnymi efektami po prepnutí +4/-10 dB.... Hovorím fungovalo lebo je už skoro predané. ďalej som s tým chcel taktiež nahrávať, ale dalo sa to jedine cez Boss Noise Supressor NS-2, a to len v mono kedže je to mono pedál určený pre gitary. keď som komprimoval basgitaru mal na najmenšom čase moc dlhý attack na to aby reagoval slušne na basgitaru. Vždy prebudzoval aj pri LOW CONTOUR zapnutom. dával som do série dva kanály toho kompresora aby sa dal ako tak použiť. Samozrejme cez NS-2. Ako klady ale musím spomenúť že úspešne fungoval s klávesmi a spevmi, taktiež sa dal použiť pri nenáročnejšej akustickej gitare. Bicie som neskúšal lebo som nemal ako, ale asi by som sa ani neodvážil :D Našťastie som ho predal za menej jak polovicu (úspech) kapele ktorá hrá country, je ich 4+ a majú 3 vokály a ešte niečo čo potrebujú skomprimovať, im to stačí, a preto mi ich ani nieje lúto. :) Tolko moja skúsenosť s Behringerom.

A ešte si spomínam ako som zvučil s jednám starším mixom z divadla. Mal dva pre/post auxy a jeden efektový post aux, z toho jeden pre/post bol odpálený podla zvukára 2 mes po kúpení. Ja som s tým robil dva odposluchy s tým že sa mi v jednom stále menila úroveň signálu nastavením hlasitosti (post aux) s tým že sa nedal vypnúť efekt :D tak som tam dal flanger lebo to mi nijak neväzbilo. :evil: a tak... s tým auxom neviem, asi špatná obsluha, môj aux išiel v pohode aj v kladných hodnotách dB, ahá a ešte lahko prebuditelné Mic preampy..

tony.rs
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tony.rs » sob 20. čer 2009 10:05:08

Tak jako já bych Behringera nijak nezatracoval. Všechno je to pouze o použití. Pro začínající zvukaře je to asi jediná volba. Ono je třeba potřeba vzít do úvahy taky navrátitelnost kupní ceny, protože většina z nás co jezdíme venkovskou ligu dostane za akci něco kolem 2000,-. Třeba například pro mě je to pořád velmi drahý koníček. Jinak, ale třeba mixpult, bych už od Uliho asi nekoupil. Mám od něj UB2222FX a odešel mi na něm fader na main mixu a na posledním stereovstupu. Teď jsem si koupil mix od AH a je to obrovský rozdíl. Největší sranda na tom je, že jsem před lety kupoval toho behringera za 15500,- jako novinku a teď koupím v podstatě za tu stejnou cenu mix o dvě třídy vejš :lol:
http://www.rsound.cz ...zvuk pro vaši akci

Amir43
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Amir43 » úte 30. čer 2009 17:02:14

Zdravím. 1000 ludí 1000 chutí , moja skúsenosť je s DCX2496 je za cenu 300eur ,mám 2ks s toho jeden 3roky a žiaden problém ani zasekávanie a pod. Zvukovo som to porovnával s DBX 260 a pri elektronickej hudbe (diskoteka-trance) som nejaký razantný rozdiel nepočul. Okrem toho DCX má výborné nastavovanie ,grafické krivky a pod. (prehladný display) u DBX sa nastavuje len číselne a rozdiel 300eur a 1000eur (zhruba) Je mi jasné že DBX je kvalitnejší atd. len na 2ks som nemal tak som volil behringer (nelutujem zatial...) mix by som od uliho nekúpil ,ešte zvažujem kúpu Behringer DEQ2496 , máte niekto skúsenosť ?

Odpovědět

Zpět na „Bar“