Jak na chrastící potencáky
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se kolegové zeptat, co používáte na chrastící potencáky za přípravky,jakej se zdá nejlepší a jakej naopak nemá smysl ani používat.
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kvalitní potíky. Ve své podstatě je to prach nachytaný na běžec nebo odporovou dráhu. Ideálně vyndat, v ultrazvukové pračce vyprat a pak nechat vyschnout, namazat hřídelku (opatrně) a dát kde byl:)
Popřípadě používám kontaktol.
Popřípadě používám kontaktol.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tu pračku nevím kde bych si vycucal z prstu
Ještě otázka spíše na Mirka Škopa: Jak je na tom Procházka z Pardubic?Spousta lidí mi ho doporučuje, že bych to vrzl k němu.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, stojí to asi litr a mám pocit že to mají v GMku. To víš .. údržba je třeba dělat pořádně. Rychlokvaška se nevyplácí. Já na tyhle věci mám ještě starou Tesláckou pračku která je 4x taková co ty čanghajšky. V tý se dají mejt pomalu celé šavle:)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Když je to jen prach a nečistoty, používám líh, destilovanou vodu, nebo Servisol SUPER 20 z GM(něco jako kontaktol), nebo i obyčejné WD, co mám zrovna v dílně 
Nepoužívat KONTOX-leptá!
Jde o to, jestli chceš rozebírat celý pult, nebo jen "nastříkat" a srát na drát...
Když mi přinesou chrastící omnišrot, americanaudio či podobnej klumprcajk, kde abych se dostal na poťáky musím všechno rozebrat, sundám jen dekl, aby mi nikam nic nezateklo, vhodně naklopím prostříkám SUPER 20, zavergluju poťákama, znova prostříknu, nechám vyschnout. A je popr#eli...
Pozor, aby to nezateklo někam jinam - nechává to vodivý film...
U pultů kde to stojí za to, jsem trošku ohleduplnější a důkladnější...
Nepoužívat KONTOX-leptá!
Jde o to, jestli chceš rozebírat celý pult, nebo jen "nastříkat" a srát na drát...
Když mi přinesou chrastící omnišrot, americanaudio či podobnej klumprcajk, kde abych se dostal na poťáky musím všechno rozebrat, sundám jen dekl, aby mi nikam nic nezateklo, vhodně naklopím prostříkám SUPER 20, zavergluju poťákama, znova prostříknu, nechám vyschnout. A je popr#eli...
Pozor, aby to nezateklo někam jinam - nechává to vodivý film...
U pultů kde to stojí za to, jsem trošku ohleduplnější a důkladnější...
klídek chlapi, to je nulák
- CharlesBass
- Uživatel

Mám u něj mix viz zde už čtvrtej měsíc, ztoho tři měsíce visel na dodání plánku, teď údajně bastlí bez plánku od výrobce. Zatím nic. Aspoň se mi to připomělo a zejtra mu zavolám. Ale myslím že takovýhle drobnosti by moh udělat i v krátký lhůtě, i když se v tý jeho dílně nedá kam šlápnout, jak je to zarovnaný různejma věcma k opravě do vejšky dvou metrů (pračky, maršály, videa, tesly, repráky, racky, počítače, žehličky, nějaký Phonic K12, televize, atdjirkaaa píše:Ještě otázka spíše na Mirka Škopa: Jak je na tom Procházka z Pardubic?Spousta lidí mi ho doporučuje, že bych to vrzl k němu.
Jo a já doporučuju kvalitní líh do nějaký špricky ...
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
-
Andre
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
mám na vás zkušené prosbu - na mixu (Zamaha mg16/4) mi přestaly chodit fadery na dvou šavlích a rád bych si je zkusil opravit/vyměnit sám. Jediný problém je, že nevím, jak moc je taková oprava/výměna sofistikovaná. Má cenu se do toho vůbec poštět, nebo s něčím takovým chodíte rovnou do servisu?
Jde mi o to, že s páječkou mi to docela jde a lecos si opravuji sám, jen ten mix byl pro mě zatím taková trochu svátost.
Předem děkuji za rady.
mám na vás zkušené prosbu - na mixu (Zamaha mg16/4) mi přestaly chodit fadery na dvou šavlích a rád bych si je zkusil opravit/vyměnit sám. Jediný problém je, že nevím, jak moc je taková oprava/výměna sofistikovaná. Má cenu se do toho vůbec poštět, nebo s něčím takovým chodíte rovnou do servisu?
Jde mi o to, že s páječkou mi to docela jde a lecos si opravuji sám, jen ten mix byl pro mě zatím taková trochu svátost.
Předem děkuji za rady.
- jirkaaa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem tenhle tip nerozdělával,takže nevím jak je to tam řešený..ale pokud s pájkou umíš sežeň díly a do toho ...spíš ale budeš potřebovat regulovatelnou mikropáječku a odsávačku aby jsi to neuťavil
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na chrastící potencáky
opatrhne povytahovat chrastiace potaky, chce to jemne prsty a vedieť to. Ja som dostal odporučenie vycistit liehom a namazat starou diavou, podotykam starou! nie to novou co sa teraz predava...a máte na čas pokoj, beztak lacne potaky neochranite. robil som toto na DJ mixpulte od uliho, 5ks ťahovych a 10 ks otočných som čistil, poviem vám že nikdy viac.ale je tak na cca rok pokoj 
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.