Fotky, videa, zajímavosti...
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel
Re: Fotky, videa, zajímavosti...
Jo, to je opravdu pomoc za všechny prachy. Ten kmitočtový průběh vám opravdu přijde vhodný zrovna pro řeč ? Nebo to jenom furt nepíská, protože to má středy komplet vykuchané už z výroby ? Mně je jasné, že NĚKDO to kupovat a používat musí, jinak by to neexistovalo, ale fakt jsem nečekal, že najdu takové nadšené zastánce zrovna mezi zvukaři. No nic, zase jsem si doplnil skládačku.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Tak jinak: na vesnicích, nebo např. na nádražích se používají tlakové tlampače. Ty jsou zvukově vykuchané z principu, a přesto nejde říct, že by proto měly "mezi zvukaři nadšené zastánce".
Huberte, žiješ ve světě jiných čísel a nic Tě nenutí dělat kompromisy. Já se těm organizacím nedivím, že sáhnou pro RH Soundu, když mají na komplet 10 tisíc a přes to nejede vlak. Sám nevím, co bych jim za ty peníze doporučil lepšího.
Navíc ani nevidím důvod, řeč jim to zesílí a je jim dobře rozumět. A jak jsi napsal, nepíská to. Tak proč ne? Teď by mě fakt zajímal relevantní názor. Jaké je negativum?
Jo, jednou jsem třeba viděl, že si RH soundy přivezla plesovka jako odposlechy, to už bych "střílel". Ale to mluvíme o zcela jiné aplikaci.
EDIT: pár překlepů, psáno ve spěchu
Huberte, žiješ ve světě jiných čísel a nic Tě nenutí dělat kompromisy. Já se těm organizacím nedivím, že sáhnou pro RH Soundu, když mají na komplet 10 tisíc a přes to nejede vlak. Sám nevím, co bych jim za ty peníze doporučil lepšího.
Navíc ani nevidím důvod, řeč jim to zesílí a je jim dobře rozumět. A jak jsi napsal, nepíská to. Tak proč ne? Teď by mě fakt zajímal relevantní názor. Jaké je negativum?
Jo, jednou jsem třeba viděl, že si RH soundy přivezla plesovka jako odposlechy, to už bych "střílel". Ale to mluvíme o zcela jiné aplikaci.
EDIT: pár překlepů, psáno ve spěchu
Naposledy upravil(a) KamilV dne pát 31. kvě 2013 12:19:08, celkem upraveno 1 x.
to H.M. v zásadě jde o to co kolega napsal, přesně na té vesnici mají na to tolik a víc nedají, jelikož splácejí vodovod.... je úspěch když vůbec peníze seženou, a tak proč jím nepomoct, obsluhu zaškolit, tak aby to právě nepískalo a dlouhé roky jím to fungovalo...v rámci možností. Samozřejmě že by se mi tam líbilo instalovat něco lepšího, ale zase naopak proč, když to má sloužit jenom na mluvené slovo?? Nehledě k tomu, že oni ušetřili můžou opravit třeba kulturák, chodník... Nemusí se všude hrabat...jsme přece lidi...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel
Pánové, já ty věci znám asi mnohem důvěrněji než vy, já je nejen měřil a poslouchal, ale také opakovaně rozebíral a opravoval, jsem člověk z praxe, ne nějaký teoretik. Je to humus a snad si nebudeme zrovna my a tady muset vykládat, že vykuchat z bedny všechny středy sice sníží riziko rozpískání (na středech), ale na srozumitelnost vokálu to opravdu nemá právě pozitivní vliv, všechny ty tlampače jsou nikoli vykuchané, ale z principu neschopné hrát NIC JINÉHO NEŽ STŘEDY. Tohle bych snad zrovna tady nemusel vykládat, to je na úrovni abecedy. Nějaké porovnávání s chodníky, vodovody a dokonce KULTURÁKY je už úplně vedle mísy, to jsme o několik řádů v nákladech jinde.
A ten nápad, že zrovna já bych nikdy nikde nemusel dělat kompromisy, ten je úplně z jiné planety. Jenže ono je něco jiného kompromis a něco jiného rovnou sáhnout na dno a sebrat, co se tam nabízí. Kompromis je "NĚCO ZA NĚCO" - kde ve volbě nejlevnějšího vidíte jaký kompromis ? S čím kompromis ? Víte co by BYL kompromis ? Přesvědčit je, aby přidali na něco lepšího atd. a sám se zřeknout části své marže. Nebo jim to namontovat zadarmo. Nebo se v jejich zájmu podívat, jestli není nějaká akce u dovozce. Atd. atd. Mimochodem od Hurana občas nakupujeme různé drobnosti, které jinde nejsou, ale opravdu jde o naprosté dno, kdy ani blbý mikrofonní stojánek není bez předělávky schopen normální funkce, zapojení XLR/vypínač/XLR je nad schopnosti jeho bambusového výrobce...
H.M.
A ten nápad, že zrovna já bych nikdy nikde nemusel dělat kompromisy, ten je úplně z jiné planety. Jenže ono je něco jiného kompromis a něco jiného rovnou sáhnout na dno a sebrat, co se tam nabízí. Kompromis je "NĚCO ZA NĚCO" - kde ve volbě nejlevnějšího vidíte jaký kompromis ? S čím kompromis ? Víte co by BYL kompromis ? Přesvědčit je, aby přidali na něco lepšího atd. a sám se zřeknout části své marže. Nebo jim to namontovat zadarmo. Nebo se v jejich zájmu podívat, jestli není nějaká akce u dovozce. Atd. atd. Mimochodem od Hurana občas nakupujeme různé drobnosti, které jinde nejsou, ale opravdu jde o naprosté dno, kdy ani blbý mikrofonní stojánek není bez předělávky schopen normální funkce, zapojení XLR/vypínač/XLR je nad schopnosti jeho bambusového výrobce...
H.M.
ahoj, téma dočasně zamykám.
Podívám se, jestli by se debata o RH Soundu nedala nějak a někam přesunout. Tohle téma mělo být odpočinkové.
Podívám se, jestli by se debata o RH Soundu nedala nějak a někam přesunout. Tohle téma mělo být odpočinkové.
administrátor, moderátor
- CharlesBass
- Uživatel
Fotky, videa, zajímavosti...
Docela by mě zajímal váš odhad, jak nazvučit takovýhle klip ? I když jsem to zkoumal, nevypadá, že by hráli z playbacku, .. ale zase třeba zpěv by podle mě zanikal mnohem víc ...
Voni to sou fiškusové a klipy dělaj fakt zajímavý .. třeba tenhle je taky ujetej, fakt nechápu, kde sebrali tolik klavírů a kytar
tam teda maj tři mikrofony na střeše vozu... a asi i dole u tý úvodní čepový zvonkohry
Voni to sou fiškusové a klipy dělaj fakt zajímavý .. třeba tenhle je taky ujetej, fakt nechápu, kde sebrali tolik klavírů a kytar
tam teda maj tři mikrofony na střeše vozu... a asi i dole u tý úvodní čepový zvonkohry
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
je to playback. Třeba na konci je slyšet buben, ale paličky má u těla...
Nebo žestě se sotva postaví, ještě nemají nátrubky na hubě a už jde slyšet jak hrají. To nejde.
Ale mají to vymakané. to jo.
Nebo žestě se sotva postaví, ještě nemají nátrubky na hubě a už jde slyšet jak hrají. To nejde.
Ale mají to vymakané. to jo.
Toto je iný druh umenia
když tak vidím formulu, tak navazuju a zrovna se ptám: dá se to vůbec zvučit, když to rozsvítí žárovku bezdrátově? lépe řečeno, není to nebezpečné pro zvukařské vybavení, když je v blízkosti? Zvučívám noc vědců a na další rok to tam chcou zapojit....
http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=3 ... vu_vez.htm
http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=3 ... vu_vez.htm
Jo, když je někdo opravdu kreativní DJ, tak nepotřebuje nejen zapojené signálové kabely, ale ani tu síťovou šňůru! Ale ty pohyby má hezky odkoukané, jak to tam odpaluje do rytmu... DJing je umění, to nemůže dělat každej kokot jako zvukaře!!! Když může z playbacku Vondráčková zpívat, proč by někdo jinej nemoh z playbacku třeba scratchovat?! De vo love, vole!
Přidám tématický "článek" http://www.thedailymash.co.uk/news/arts ... 3110780992
Jj.Madmax má pravdu.DJ je nemůže dělat každej kokot , tak jak zvukaře.A proč bych si nekop taky? Von to taky každej kokot umí, když se to naučí.Vybalit cajky.Napícha šňúry, vytáhnout kliky po označené místo, presety v dsp jen překlikat a pak vyvalit koule a dělat pár hodín důležitýho.Pak to zas dát poskokům zbalit, zvukař zbalí"těžce" vydělané prachy Za rok za tu těžkou práci koupit auto, jít na dovolenou,ještě dražší aparát a brečet, jak se těžce žije...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel
S ironií opatrně, umocněním se může změnit znaménko
Podle mne je DJ v lepších případech spíš něco jako interpret, místy i autor hudby, což zvukař není při vší úctě nikdy (krom toho, který řekl symfoňáku, aby mu každý zahráli stupnici a nahrávku pak z toho sestříhal
Stejně jako u muzikantů a "muzikantů" jsou samozřejmě velmi rozdílné úrovně schopností a výsledku. Pokud ale například hraní na melotron apod. nikoho neřadí mezi neumětely automaticky, tak to hraní na gramce nemůže být tuplem. S "pouštěním" nezaměňovat, to může dělat kdokoli, i zvukař (a taky dělá). I to se musí umět, ale jde spíš o práci podobnou dramaturgické, moderátorské apod. Všechno to může (a nemusí, podle situace) zahrnovat i nějakou zvukařinu, stejně jako ji může zahrnovat hraní v kapele, která se zvučí sama a nemá na to nehrajícího člena.
H.M.
Podle mne je DJ v lepších případech spíš něco jako interpret, místy i autor hudby, což zvukař není při vší úctě nikdy (krom toho, který řekl symfoňáku, aby mu každý zahráli stupnici a nahrávku pak z toho sestříhal
Stejně jako u muzikantů a "muzikantů" jsou samozřejmě velmi rozdílné úrovně schopností a výsledku. Pokud ale například hraní na melotron apod. nikoho neřadí mezi neumětely automaticky, tak to hraní na gramce nemůže být tuplem. S "pouštěním" nezaměňovat, to může dělat kdokoli, i zvukař (a taky dělá). I to se musí umět, ale jde spíš o práci podobnou dramaturgické, moderátorské apod. Všechno to může (a nemusí, podle situace) zahrnovat i nějakou zvukařinu, stejně jako ji může zahrnovat hraní v kapele, která se zvučí sama a nemá na to nehrajícího člena.
H.M.