Mute Groupy na mixech Yamaha

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mkarr
Uživatel
Uživatel

Mute Groupy na mixech Yamaha

Příspěvek od mkarr » stř 18. čer 2025 1:59:36

Ahoj,
Stala se mi teď na mém kandidátu na veteránské značky (Mixu Yamaha 01V96) nedopatřením věc, co mě nikdy nenapadlo zkoušet úmyslně, tak nevím jak to funguje u jiných pultů.
Při přidávání šavlí do mute group, jsem měl jednu z nich vypnutou (zamutovanou) a ostatní aktivní.
Mute groupa se pak chovala tak, že odmutováním této šavle se zamutovaly všechny ostatní ve stejné grupě a naopak.
Samozřejmě jsem to zjistil až tím, že jsem pak musel chvilku přepínat v přesných okamžicích co má být aktivní, než jsem pochopil co se děje a měl čas to zrušit. Ale chci se zeptat, jestli to podobně funguje (na střídačku) i na jiných mixech ať už Yamahách, nebo jiných, nebo jestli je to divnost co jinde nepotkám.

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Mute Groupy na mixech Yamaha

Příspěvek od janek » úte 24. čer 2025 7:58:48

01V96 mala dva druhy mute grup:

- "MUTE GROUP" tento co popisujes (spriahne tlacitka ON, a ked jedno z nich stlacis, tak preklopi vsetky spriahnute)

- "MUTE GROUP MASTER" - ked tam, kde sa pridavaju kanaly do mute grup zapnes volbou "MASTER" tak mozes danu skupinu zapinat pomocou tlacitka "Mute Group Master". V tom pripade tie co su zamutovane zostanu tak, tie co neboli zacnu blikat a budu zamutovane. ked tlacitko Master vypnes, tak zapnes len tie blikajuce. Pocas toho mozes pomocou ON zapinat a vypinat kanaly ako potrebujes. Mute Master nastavis na User Defined Keys vpravo dole, ale v principe sa to da prepinat aj priamo z obrazovky kde tie grupy nastavujes ("ENABLE").

...vytlacil som nostalgicku slzu... :)

Jano

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » stř 09. črc 2025 17:48:52

Děkuju za ujasnění. Říkal jsem si k čemu je ta volba master.

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » stř 09. črc 2025 19:17:36

Doplnenie:

- ta druha verzia "master" je to co maju mixy zvycajne pod nazvom "mute group"; az na male vynimky som pouzival to.
- master alebo nemaster sa prepina globalne (ale samostatne pre vstupy a vystupy); takze mozes mat napr. master verziu na vstupoch a "nemaster" na vystupoch (co sa da pouzit ak potrebujes naraz vypinat napr. master a nejaky dalsi vystup - frontfill/delay/...)

Odpovědět

Zpět na „Bar“